Killaz Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Witam,Czy TAKA zębatka będzie pasowała do FC-M442? Nigdzie zalecanej do tej korby nie mogę znaleźć.
ugupu Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Rozstaw otworów i ilość zębów są identyczne z shimanowskim więc będzie pasować.
kamfan Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Będzie pasować, ale nie radzę kupować te zębatki (Lasco) w porównaniu do oryginalnych aluminiowych nikną w mgnieniu oka. Jak chcesz aluminiową to kup Shimano, a jak chcesz coś w tej cenie to stalową z korby Alivio (wytrzyma dłużej od każdej aluminiowej).
westik Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Będzie pasować, ale nie radzę kupować te zębatki (Lasco) w porównaniu do oryginalnych aluminiowych nikną w mgnieniu oka. Jak chcesz aluminiową to kup Shimano, a jak chcesz coś w tej cenie to stalową z korby Alivio (wytrzyma dłużej od każdej aluminiowej).Święta racja. Dobrze prawi polać Mu.Moja 32 Alivio ma jakieś 6k i zaczęła wykazywać modyfikacje uzębienia. Jeszcze 1k i zostanie zmieniona. http://ctbike.pl/shimano-tarcza-korby-fc-m540-510-32z.html Zastanawia mnie natomiast trwałość 32 SLX środek ze stopów - stalowa koronka?
kamfan Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Zastanawia mnie natomiast trwałość 32 SLX środek ze stopów - stalowa koronka? Tak ona jest kompozytowo-stalowa i z mojego doświadczenia wynika, że ma porównywalną trwałość do stalowej Deore/Alivio, ale znacznie lżejsza. Jedyny minus to to, że pasuje wyłącznie do "nowych" korb od SLX w górę.
westik Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 A niech to gęś kopnie to do 430 nie będzie pasowała?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.