Dorszu Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Witajcie. Dziś po raz pierwszy zmuszony byłem majstrować przy kierownicy, mostku itp. Nie miałem klucza dynamometrycznego, dokręcałem więc na czuja. Skąd wiedzieć, jakimi momentami dokręcać różne śruby w rowerze, nie tylko przy kierownicy, tak w ogólności. W instrukcji mojego roweru tego nie ma. Będę wdzięczny za komentarze.
Marcint96 Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Bez klucza dynamometrycznego jest to chyba praktycznie nie możliwe.
bukakewarior Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Skąd wiedzieć, jakimi momentami dokręcać różne śruby w rowerze, nie tylko przy kierownicy, tak w ogólności. W instrukcji mojego roweru tego nie ma. Tutaj znajdziesz obszerną tabelę: http://coogee.republika.pl/dane.html#momenty
tobo Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Jeśli nie chcesz, nie możesz korzystać z klucza dynamo możesz spróbować taki pożyczyć i zobaczyć jak realnie wypada dana siła dokręcenia. Potem możesz próbować bez klucza. Z mojego doświadczenia przedwarsztatowego wynika że wiele śrub dokręcałem za mocno. Np śruby mostków to często 5-6 Nm i okazuje się że przy tym momencie dorkęcenia śrubę można jeszcze sporo obrócić do momentu, który wydawał się bez narzędzia odpowiedni. Przy śrubach mocujących np korby zintegrowane Shimano właściwie trafiałem z siłą zgodnie z zalecanym momentem. Tak czy inaczej musiałbyś mieć jakiś punkt odniesienia. Właściwe momenty są najbardziej potrzebne przy lekkich komponentach, wszelkiego rodzaju niestalowych śrubach itd. Potrzebnych Ci informacji nie znajdziesz z reguły w instrukcji obsługi (a to dlatego że wiele komponentów w różnych rowerach jest inne a instrukcja jedna). Wielu producentów umieszcza infomacje bezpośrednio na częściach, np na nakrętce kasety.
Dorszu Napisano 7 Września 2013 Autor Napisano 7 Września 2013 Bukakewarior, bardzo dziękuję za tabelę. Jednak podane w niej wartości są "orientacyjne". Czy to znaczy, że jeśli będą one dobre do powiedzmy Gianta, to będą też dobre do do Treka? Tobo, a jeśli przy nakrętce lub śrubie nie ma oznaczenia? Trochę mnie niepokoi ta orientacyjność - przeciążony gwint to raczej nic bezpiecznego.
siimon Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Przy mostku zooma klucz dynamometryczny to trochę przerost formy nad treścią. Producenci praktycznie zawsze umieszczają potrzebną informację o momencie. Jeżeli nie to myślę, że śmiało można uznać że niema to większego znaczenia. A skoro i tak nie masz klucza a koniecznie chcesz mieć odpowiednio dokręcone wybierz się do serwisu tam będą wiedzieć
Piksel Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Tak naprawdę nawet serwisy rowerowe, choć najczęściej posiadają takie klucze, używają ich bardzo rzadko, tylko do carbonowych kierownic, sztyc, czy też innych rzeczy, w których tolerancja na siłę dokręcania jest mała. Pozostałe śruby są dokręcana na czuja, inna sprawa, że robiąc po kilkanaście rowerów dziennie ma się w ręce prawie klucz dynamometryczny - wiadomo co z jaką siłą dokręcać.
kzielu Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Momenty są zwykle podane przez procentów komponentów - tych porządnych. Niektóre mostki maja momenty wypisane na sobie na przykład. Shinano w każdej instrukcji podaje moment dokrecenia każdej śrubki... Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk 4
crupez Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Z mojego doświadczenia przedwarsztatowego wynika że wiele śrub dokręcałem za mocno. Np śruby mostków to często 5-6 Nm i okazuje się że przy tym momencie dorkęcenia śrubę można jeszcze sporo obrócić do momentu, który wydawał się bez narzędzia odpowiedni. Miałem dokładnie tak samo jak kolega, a przekonałem się o tym pewnego pięknego wieczoru jak urwałem śrubę w amortyzatorze. Następnego dnia kupiłem klucz dynamometryczny i teraz jakiekolwiek prace przy rowerze robię bezstresowo, a momenty dokręceń, te które nie są napisane na elementach po pewnym czasie zostają w głowie i nie trzeba ich szukać w literaturze czy necie.
beskid Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Czy to znaczy, że jeśli będą one dobre do powiedzmy Gianta, to będą też dobre do do Treka? Tobo, a jeśli przy nakrętce lub śrubie nie ma oznaczenia? Trochę mnie niepokoi ta orientacyjność - przeciążony gwint to raczej nic bezpiecznego. Skoro zaczynasz majstrowanie przy rowerze to naucz się przykręcać wszystko z wyczuciem. Nie jest to skomplikowane i nie potrzeba do tego wynalazków typu klucz dynamometryczny. Nawet jak już ktoś wspomniał serwisy nie stosują czegoś takiego z prostych powodów. Poza tym ważniejsze jest równomierne dokręcanie poszczególnych śrub a nie dociągnięcie najpierw jednej a potem następnej. Procedura jest taka sama jak w przypadku dokręcania obejmy podsiodłowej czy zacisku kół. Nikt przy zdrowych zmysłach nie rabi tego z kluczem.
krism4a1 Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Częstym sposobem określenia momentu jest zastosowanie zwykłej wagi wiszącej np. wędkarskiej (taka która się rozciąga z obu końców i pokazuje wartość w kg, g) Co to jest moment dokręcenia śruby? To moment obrotowy, jaki jest wzór? Mv = F x r Mv moment siły F siła r ramię Metodę tą kiedyś mój dziadek stosował przykręcając głowicę silnika w syrence Trzeba mieć zwykły klucz (najlepiej oczkowy na wolnym końcu) Zakładasz klucz na nakrętkę, zaczepiasz jeden koniec wagi do stałego elementu otoczenia, drugi do końca klucza. przekształcasz wzór na F = Mv/r i otrzymujesz siłę (wagę) jaką ma wskazać waga. Różnica jednostek Nm a kGm przy tych wartościach jest pomijalna. 10 Nm = 1 kGm nie mam zdjęcia z takiego dokręcania "domowego" ale w pracy często wykożystujemy tą metodę przy momentach rzędu 3000 Nm
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2013 Mod Team Napisano 9 Września 2013 Ja jak z kumplem składaliśmy silnik, dokręcanie na czuja, czyli tyle ile nam sie wydawało ze jest ok, było niemal faktycznym momentem z klucza wszystko idzie wyczuć jak sie sporo klucza używa. Ja sortuje zasadę, zakręcać najlżej jak to możliwe, czyli na tyle silno by być pewnym połączenia ( kaseta korba czy mostek) ale na tyle lekko by nie rozwali gwintów ... no czyli z wyczuciem.
Dorszu Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 Dziękuję panowie za wszystki odpowiedzi. Krism4a1, ta maszyna robi wrażenie. Podsumowując Wasze odpowiedzi można stwierdzić, że dokręcać można z powodzeniam bez klucza dynamometrycznego, byle z wyczuciem. Dziś kupiłem zestaw podstawowych kluczy w czymś do przypomina scyzoryk, klucz dynamomentryczny wybiliście mi z głowy, tym bardziej, że w moim rowerze nie ma nic karbonowego.
krism4a1 Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Ta maszyna to wał napędowy ze srubą napędową o zmiennym skoku piór. Jednym słowem część statku takiego ze sto metrów, dokładnie takiego: Neckar Highway
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.