mmoorroo Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Wczoraj zakupiłem nowe manetki sl-m410 i wszystko jest z nimi ok tylko jak wrzucam przerzutki kciukiem ( dolna dźwignia ) to muszę zrobić bardzo długo ruch manetką, żeby wskoczył kolejny indeks. W internecie w opisach znalazłem że one mają regulację zasięgu dźwigni. Czy w ten sposób mogę zmniejszyć "skok" manetki żeby szybciej wskakiwała kolejny indeks? Jak tak to w jaki sposób to zrobić? Górna manetka ma "mały" skok ale dolna dość duży i to pomimo, że moje palce wcale do małych nie należą.
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2013 Mod Team Napisano 6 Września 2013 Chodzi ci o lewą znaczy sie ? Wątpię by z tym sie dało coś zrobić.
mmoorroo Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Chodzi ci o lewą znaczy sie ? Wątpię by z tym sie dało coś zrobić. Lewa głównie ale w prawej też fajnie jakby ten ruch palcem musiałby być mniejszy - górną manetkę lekką pociągnę i leci bieg ale dolną muszę kciukiem dość daleko pchać. Może to ma tak być... wcześniej miałem revolshifty więc moge się nie znać
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2013 Mod Team Napisano 6 Września 2013 Chcesz mieć krótszy skok w takich manetkach ? naciskaj palcem bliżej manetki tak te manetki działają, taki maja skok i bez ingerencji w mechanizmy nie za bardzo da sie z tym cokolwiek zrobić, im lepsza klasa manetki tym ten skon staje się krótszy i lepiej pracujący.
mmoorroo Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Dzięki za info... a to może mi ktoś jeszcze wyjaśnić co oznacza w opisie... " regulacja zasięgu dźwigni" ?
rzezniol Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 W internecie w opisach znalazłem że one mają regulację zasięgu dźwigni Daj źródło takiego opisu ... Może to zwyczajnie frywolna interpretacja tłumacza google funkcji przerzucenia 2 koronek za jednym naciśnięciem dźwigni ? Pozdro
mmoorroo Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Np. tu.. http://www.bikekatalog.pl/2009/komponenty/1257/Shimano.Alivio.SL-M410/ i na wielu innych www https://www.google.pl/search?q=sl-m410+regulacja+zasi%C4%99gu+d%C5%BAwigni&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=Sq8pUqHxL8eqhAfypICgCQ
rzezniol Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 No i się wyjaśniło ... Regulacja zasięgu dźwigni tyczy się klamki hamulca w klamkomanetkach ... Opis w bikekatalogu miesza opis manetki (SL-Mxxx) z Klamkomanetkami (ST-Mxxx) Tylko nie zawsze i nie wszyscy czytają ze zrozumieniem i wycinają to co uznają za stosowne a nie to co trzeba Pozdrawiam
mmoorroo Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 ... Opis w bikekatalogu miesza opis manetki (SL-Mxxx) z Klamkomanetkami (ST-Mxxx)... ok dzięki no coż szkoda... pozostaje się przyzwyczaić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.