peepeepee Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam Wybrałem do napędu : XT - przód FD-M786 ; - tył RD-M786 ; - kaseta CS-M771-10 ; - łańcuch HG-94 ; SLX - korba FC-M660-10 ; - manetki SL-M660-10R ; Mam kilka pytań : 1. Czy pod względem technicznym dobrze to dobrałem ? Będzie to razem działać bez problemu ? 2. Czy RD-M786 do tego w wersji GS czy SGS ? Podobno GS będzie lepsze gdyż ma dłuższy wózek i będą działać wszystkie przełożenia a GS bo nie będzie co prawda wszystkich przełożeń ale nie będzie "brzęczeć" na dołkach. Bardziej zależy mi na dobrym wybieraniu przełożeń, "dzwonienie" mogę przeboleć ale jeśli ten zestaw z GS dobrze będzie działać to fajnie byłoby gdyby był cichszy. 3. FD-M786 wersja zwykła, L czy DL, czym się różnią, na stronie Shimano nie wszystko jest opisane, nie wszystkie podstrony się otwierają. 4. Czy do ramy Author Egoist 2012/2013 będzie to pasować, konkretnie mam na myśli FC-M660-10
Mod Team Puklus Napisano 27 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2013 1. wszystko z 1 parafii czemu miało by nie działać ? 2. Jeżeli masz 2 rzędy w korbie to GS, inaczej SGS chyba ze na własną odpowiedzialność i świadomie weźmiesz GS, bo można ale trzeba uważać i już 3x3 omijać raczej. 3. Literka D oznacza Direct mount, czyli w skrócie mocowana nie na obejmę a bezpośrednio do ramy poprzez śrubę. 4. Nie wiedzę przeciwwskazań.
qwaq Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Ew. mógłbyś kupić tańszą przednią przerzutkę (Deore, SLX) i manetki XT, tam różnica będzie bardziej zauważalna.
Jechan Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Dokładnie tak. Manetki XT koniecznie. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4
peepeepee Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 1. wszystko z 1 parafii czemu miało by nie działać ? 2. Jeżeli masz 2 rzędy w korbie to GS, inaczej SGS chyba ze na własną odpowiedzialność i świadomie weźmiesz GS, bo można ale trzeba uważać i już 3x3 omijać raczej. 3. Literka D oznacza Direct mount, czyli w skrócie mocowana nie na obejmę a bezpośrednio do ramy poprzez śrubę. 4. Nie wiedzę przeciwwskazań. 1. Niby z jednej ale część SLX, część XT. 2. Czemu 3x3 omijać ? W sumie to wersji z 2 rzędami nie widziałem na oczy :-) 3. Czyli wersję D montuje się bez haka prosto do ramy ? 4. Dzięki, Egoist ma wyposażenie na XT ale wolałem upewnić się ;-)
Rulez Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 3. Czyli wersję D montuje się bez haka prosto do ramy ? Chodzi Ci o tylną ? - Tylną D montuje się do innego haka, nie standardowego. Przednią D bezpośrednio do uchwytu będącego częścią rury podsiodłowej. Jeśli chodzi o wózek GS to będą wchodziły wszystkie przełożenia, tylko na krzyżowaniu mała z przodu i mała z tyłu łańcuch nie będzie całkiem napięty przez wózek, będzie wisiał i może się to skończyć wkręceniem w napęd.
peepeepee Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 Czyli reasumując : z serii XT : - przód FD-M786 - w wersji mocowanej obejmą z odpowiednią redukcją do średnicy rury ; - tył RD-M786 - do trzyrzędówki z przodu czyli SGS , mocowana na haku - Rama Egoist i odpowiedni do niej hak z Velo ; - kaseta CS-M771 ; - łańcuch HG-94 ; z serii SLX - korba FC-M660-10 ; - manetki SL-M660-10R , są tańsze i chyba nie muszą być z serii XT ;
Mod Team Puklus Napisano 27 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2013 Nie muszą, ale miedzy slx a xt jest duża różnica. SLX to takie lepsze deore, a XT to taki troszke gorszy XTR ... zdecyduj sam.
peepeepee Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 2i regulaminu treść usunięta przez moderatora. Hmm, to już lekko zdezorientowany jestem. Właśnie za namową Forumowiczów zmieniłem korbę, manetki i hamulce z XT na SLX. Czy chodzi o różnicę w trwałości, czy w działaniu, czy w jednym i drugim. Manetki to różnica ok. 150 pln, korba ok. 250-300 pln, hamulce ok. 350 pln. Jak Twoim zdaniem wybrać ?
burz Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Korba SLX jak najbardziej, ale chodzi o manetki - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że XT od SLX dzieli przepaść i warto dołożyć.
Mod Team Puklus Napisano 27 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2013 Jeżeli chcesz coś, co naprawdę przetrwa wojnę nuklearną i pobyt w gimnazjum, to przejdź na 8s, znajdź manetki XT na 8, są nie do zdarcia. Dzisiejsze, dobrze pracują ale odnośnie trwałości, ludzie rożnie mówią. Wiem że skok cenowy miedzy slx a xt jest nawet trochę "śmieszny" ale warto zrezygnować z nowej przedniej przerzutki na koszt tych XT.
Rulez Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Najlepiej niech oskubie jakieś muzeum Shimano, co to za rady... głupiej tarczy 44t do FC-M970 nie można znaleźć, nie mówiąc do lepszych komponentach pod 8 ...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 A czy ja mu każe wyruszać do zaginionej krainy? ... mowie tylko ze tamto było niezniszczalne i ze lepiej dorzucić do XT
peepeepee Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 2i regulaminu treść usunięta przez moderatora. z serii XT : - przód FD-M786 - w wersji mocowanej obejmą z odpowiednią redukcją do średnicy rury ; - tył RD-M786 - do trzyrzędówki z przodu czyli SGS , mocowana na haku - Rama Egoist i odpowiedni do niej hak z Velo ; - kaseta CS-M771 ; - łańcuch HG-94 ; - manetki SL-M780 ; z serii SLX - korba FC-M660-10 ; Manetki są w 2 wersjach ze wskaźnikiem i bez , czy jest jakaś istotna różnica poza brakiem wskaźnika i ciut niższą wagą ? A hamulce, tak przy okazji jak już jest temat, SLX czy XT ?
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 No teraz to już kawał sprzętu. Jeżeli chodzi o hamulce to xt to niemal to samo co slx, slx ma zaślepiona śrubę free stroke, ma inny kolor i nie wiem jakie xt ma klocki w podstawowej wersji ale slx ma g01s. Podobnież jak z manetek XT można zrobić XTR (masz poradnik na forum jak tego dokonać) tak z SLXa można zrobić XT Odnośnie samych hamulców poszukaj w tamtym dziale ostatnio dużo na ich temat było.
peepeepee Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 No teraz to już kawał sprzętu. Jeżeli chodzi o hamulce to xt to niemal to samo co slx, slx ma zaślepiona śrubę free stroke, ma inny kolor i nie wiem jakie xt ma klocki w podstawowej wersji ale slx ma g01s. Podobnież jak z manetek XT można zrobić XTR (masz poradnik na forum jak tego dokonać) tak z SLXa można zrobić XT Odnośnie samych hamulców poszukaj w tamtym dziale ostatnio dużo na ich temat było. Dziękuję Wszystkim za pomoc :-) Skoro technicznie wszystko jest ok, to temat uważam za rozwiązany. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.