Skocz do zawartości

[do 4000 zł] mtb 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co jest w środku rozmiarówki nie ma nic do rzeczy, ważny jest prawidłowy dobór roweru, a to co czytam zakrawa na jakąś paranoję :bye2: nawet jeśli ktoś jeździ po bułki, zauważył by, że rama jest za długa ... nie piszę o innych aspektach jak zwrotność.

19-tkę prawdopodobnie doradzili Ci bo mniejszy rozmiar (17,5") byłby za mały. Nawet jak na 29er.

Czy Ty właściwie zastanawiałeś się na tym co napisałeś ?

Napisano

Że lepszym wyborem było byłaby 18-tka? Nie bój się ja bym mu nie sprzedał 19-tki 29er do wzrostu 175cm.

PS. Czy Ty się właściwie zastanawiałeś nad tym że nie daje się spacji przed pytajnikiem?

• Mod Team
Napisano

Jeździłem tym rowerem, pozycja była wygodna, a mam 175cm. W tym modelu jest to dokładnie środkowy rozmiar ramy.

Dałeś się zrobić chłopaku w przysłowiowego balona. :no:  Idź oddaj ten rower czym prędzej i szukaj tej Mamby w rozmiarze 17,5".
Napisano

Nie doczytałem kolego, że już zakupiłeś rower i "jutro go odbierasz". Myślałem, że to tylko przymiarka była.

Jak tak, to słabo sprawa wygląda :bye2:  Leć do sklepu, poproś o zmianę na 17,5" (niech sprowadzą), bo gotówki raczej nie będą chcieli oddać. Jak nie będą chcieli współpracować to zrób awanturę i do powiatowego rzecznika konsumentów idź... Czasami to na sklepy działa.

Generalnie dali Ci ramę grubo dużą i wprowadzili w błąd. Szkoda to tak zostawić przy zakupie za 4 k.

Napisano

Byłem w sklepie i rozmawiałem z nimi na ten temat. Upierali się, że rama jest ok. Umówiliśmy się, że przejadę rowerem 30-40km na tzw. próbę, jeżeli coś będzie nie tak, to wymieniamy. Przyspieszę jednak temat, kontaktowałem się bezpośrednio z Trekiem i potwierdzili mi to co Wy na tym forum. Niestety, jako niedoświadczony w sprawach technicznych rowerzysta dałem się chyba im zrobić.

• Mod Team
Napisano

Byłem w sklepie i rozmawiałem z nimi na ten temat. Upierali się, że rama jest ok. Umówiliśmy się, że przejadę rowerem 30-40km na tzw. próbę, jeżeli coś będzie nie tak, to wymieniamy.

Nie cierpię takich mend, sprzedawców z bożej łaski, co to wszystko zrobią, żeby towar nieświadomemu Klientowi wcisnąć. :verymad:

Nazwę sklepu poproszę (może być na PW, ale zasadniej byłoby na forum) - sami sobie laurkę wystawiają.
Napisano

a po co używać argumentów

Po to, że sprzedawca nie ma obowiązku ani wymienić zakupionego sprawnego towaru ani też tym bardziej oddać gotówki.

Nie wiesz o tym?

Napisano

Przede wszystkim ci "sprzedawcy" powinni być obici kołkiem po jajach, a następnie powinni im łby w qutasach poobcinać, banda skurczybyków.

Przecież to świadome działanie na szkodę klienta, nawet gdyby sam chciał taki rozmiar kupić to powinni mu odradzić..

Napisano

Nie zmieniaj tematy, bzdury wypisujesz a następnie ściemniasz :voodoo:

Ależ tak teraz mnie olśniło. W sumie to pół cala to nie problem i 17,5" powinno być jak znalazł. W sumie tak jest a ja przedawkowałem magnez i jestem jakiś skołowany. Już mi przeszło bo się magnez skończy a u Ciebie nadal kiepsko konstrukcją zdań :teehee:

Byłem w sklepie i rozmawiałem z nimi na ten temat. Upierali się, że rama jest ok. Umówiliśmy się, że przejadę rowerem 30-40km na tzw. próbę, jeżeli coś będzie nie tak, to wymieniamy.

Trasa sasa. Uparli się sprzedać bo sezon się kończy i tyle. Wykorzystali brak wiedzy z twojej strony. Mamy koniec sezonu i sklepy nie palą się by sprowadzać sprzęt. Jeśli nie będziesz im zawracał d*py to temat się rozejdzie.
Napisano

Tak. O ile 19" jest do zniesienia pod względem wysokości (w końcu można dać niżej siodło), to przecież w grę wchodzi też długość górnej rury. Dziwnie że jeszcze nikt o tym nie wspomniał :/

Napisano

Ja wspomniałem o długości, gdybyś nie użalał się tak nad zwróceniem Ci uwagi, tylko doczytał łaskawie z jakiego powodu, nie wyskakiwał byś teraz jako "odkrywca" zbyt dużej długości :teehee:

Co jest w środku rozmiarówki nie ma nic do rzeczy, ważny jest prawidłowy dobór roweru, a to co czytam zakrawa na jakąś paranoję :bye2: nawet jeśli ktoś jeździ po bułki, zauważył by, że rama jest za długa ... nie piszę o innych aspektach jak zwrotność.

Napisano

Dzisiaj jadę do sklepu, dam Wam znać jak sytuacja się rozwiąże. Ale po tym co tutaj przeczytałem i po opinii bezpośrednio z Trek, widzę tylko jedno rozwiązanie.

Napisano

19-tkę prawdopodobnie doradzili Ci bo mniejszy rozmiar (17,5") byłby za mały. Nawet jak na 29er.

Cytat co najmniej tygodnia, o ile nie miesiąca.

Umówiliśmy się, że przejadę rowerem 30-40km na tzw. próbę, jeżeli coś będzie nie tak, to wymieniamy.

Tu nie ma co próbować (bo i po co) tylko natychmiast wymieniać lub -jeśli nie mają mniejszego rozmiaru -oddawać.

Przejedziesz "30-40 km" i powiedzą, że rower był używany i nie mogą go przyjąć.

19" jest do zniesienia pod względem wysokości (w końcu można dać niżej siodło)

Można też zlecić szewcowi zrobienie butów na bardzo grubej podeszwie hehe.

Napisano

W Twoim przypadku każdy rozmiar ramy będzie dobry 15, 17,5, 19 i 21 cali. Jeżdziem na trzech ostatnich i za każdym razem było mi całkiem miło. Problem w tym że przejażdżka była jedynie na asfalcie....

Miarodajnym testem byłoby przejechać się w terenie, w normalnych ciuchach - wtedy można powiedzieć jaki rozmiar byłby odpowiedni. Jestem pewien że nabywca roweru nie miał takiej możliwości....

Napisano

W ramach uzupełnienia wątku. Rozmawiałem z właścicielem sklepu - sprowadzi mi ten sam model z ramą 17,5", powinien być w środę. Rozmowa była bardzo kulturalna, obyło się bez nacisków i problemów. Będę miał jeszcze szansę porównać obie ramy, ale decyzja wydaje się jednoznaczna. Dzięki bardzo za pomoc i wszystkie opinie. Dam znać jak sprawa ostatecznie będzie wyglądać.

• Mod Team
Napisano

W ramach uzupełnienia wątku. Rozmawiałem z właścicielem sklepu - sprowadzi mi ten sam model z ramą 17,5", powinien być w środę. Rozmowa była bardzo kulturalna, obyło się bez nacisków i problemów. Będę miał jeszcze szansę porównać obie ramy, ale decyzja wydaje się jednoznaczna.

No i tak to powinno wyglądać od początku. :thumbsup: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...