Skocz do zawartości

[Naped] Zuzyta siodma zebatka po 500km

gajutrw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tak jak w temacie zalozylem nowa kasetke hg-51 do tego lancuch hg-40.

Wyobrazacie sobie ze po 500km zakladajac nowy lancuch hg-50 na siodmej zebatce przy bardzo mocnym nacisnieciu na pedal lancuch lubi przeskoczyc?

Rzeczywiscie lancuch hg-40 jest tak rozciagliwy ze wyciera tak szybko zeby na kasecie?

Co w takim wypadku zrobic?

Pojezdzic i poczekac az lancuch troszke sie dotrze?

• Mod Team
Napisano

Nie ma sobie co wyobrażać ... tak porostu sie dzieje z tym łańcuchem. Można to porówna to super ultra smatrfona z baterią 500mAh ... fajna rzecze która działa bez ładowania 4h ... Żeby smartfon był użyteczny trzeba zainwestować w porządną dużą baterie, tak samo z napędem, jeżeli chcesz mieć żywotny napęd nie możesz oszczędzać na łańcuchu niestety ;)

Luźną zębatkę można wymienić. Kup najpierw łańcuch z prawdziwego zdarzenia, załóż i zobacz czy poza 7 zębatką skacze jeszcze gdzieś. Jak nie to wymień lub napraw tą 7 i jeździj dalej. Jak skacze to zajeździj napęd i kup nowy, tym razem bez cieć budżetowych tam gdzie ich być nie powinno.

Napisano

2i regulaminu

Wymienialem lancuch z hg-40 na hg-50 a ten juz powinien byc lepszy.

Skacze tylko na 7 zebatce, w mojej kasecie tylko 8 jest wymienna.

Idzie na tym jezdzic, lecz przy naprawde ostrym pedalowaniu lubi przeskoczyc.

Napisano

2i regulaminu

Ogolnie to jest moja pierwsza wymiana napedu.

Na kasecie hg-41 i lancuch hg-40 zrobilem 4000km.

Teraz wskoczylem troszke wyzej na kasete hg-51, korbe m431 octalink, i ten nieszczesny lancuch hg40, ktory kupilem w sklepie rowerowym.

Nie wiedzialem ze jest on tak hu...y, gdyby sprzedajacy powiedzial iz jest slaby, i warto dolozyc te 40zl to na pewno bym sie nie zastanawial.

Ale przejdzmy do setna sprawy.

Co mam zrobic w tym przypadku?

Chce zostac przy hg-50 i poczekac az lancuch sie dotrze?

Bo nie mam zamiaru na razie wymieniac po raz kolejny kasety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...