cooper Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Cześć Mam pewien problem i nie mam pojęcia o co chodzi. Mianowicie pojawiło się bicie na kierownicy, koło mam wycentrowane zresztą zmieniałem na inne i efekt był taki sam. Wymieniłem amortyzator na nowy i dalej bez zmian. Rama nie wydaje się nigdzie skrzywiona ani pęknięta. Może ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić?
Jaca911 Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Bicie cały czas czy tylko przy hamowaniu? Jak to drugie to stawiam na luzy w sterach.
cooper Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 Bicie występuje podczas jazdy po prostu cała kierownica drga. Stery nie mają luzów, ogólnie nigdzie nie ma nic niepokojącego, tylne koło jedynie jest lekko scentrowane i opona nadaje się do wymiany bo zaczyna pękać , więc to jedyne co przychodzi mi do głowy ale czy drgania na kierownicy mogą przejść z tylnego koła?
lesieque Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 a może jakiś problem z oponą/wentylem z przodu? No nie wiem zdarza się, że przesunięty(wykrzywiony) wentyl powoduje bicie i podskakiwanie koła, jednak zmieniałeś koło, więc dziwne by było, aby kilka razy wystapil ten sam problem.... Tylne koło nie powinno nic zmieniać. Jednak siedząc amortyzujesz nieco wstrząsy, a przynajmniej na tyle, że wszelkie uskoki koła czy też bicie nie powinno byc odczuwalne z przodu. Pod tyłkiem tak, ale nie na kokpicie
cooper Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 Też mi się wydaje , że tył nie może dawać takich efektów i ciągle nie wiem o co może chodzić. W wolnej chwili wymienię na jakieś inne koło tak dla pewności ale pewnie też żadnego rezultatu to nie przyniesie. Dla jasności kierownica chodzi w poziomie a nie w pionie.
lesieque Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 a nie ma opcji, aby to była wina połączenia mostek-kierownica albo mostek-rura sterowa? Wszystko jest porządnie dokręcone?
cooper Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 a nie ma opcji, aby to była wina połączenia mostek-kierownica albo mostek-rura sterowa? Wszystko jest porządnie dokręcone? Wszystko jest skręcone zarówno przed jak i po wymianie amortyzatora. Łożyska w sterach nasmarowane, wyczyszczone. Chyba pozostaje mi wybrać się do jakiegoś serwisu i może tam rozwiążą zagadkę
kzielu Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 a nie ma opcji, aby to była wina połączenia mostek-kierownica albo mostek-rura sterowa? Wszystko jest porządnie dokręcone? Wszystko jest skręcone zarówno przed jak i po wymianie amortyzatora. Łożyska w sterach nasmarowane, wyczyszczone. Chyba pozostaje mi wybrać się do jakiegoś serwisu i może tam rozwiążą zagadkę A sprawdzales radialne bicie kola ? Może jest jajowate... Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk 4
cooper Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Wcześniej nie miałem czasu pisać ale problem rozwiązany. Jednak tylne koło dostało tak , że już nie ma możliwości wycentrowania go i cały tył powoduje, że rower chodzi na boki. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.