Skocz do zawartości

[rozmiar dętki] czy z moją dętka jest coś nie tak?

Tak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema

Kupiłem ostatnio 2 dętki do opon 24x1.75. Dętki firmy CST, rozmiar 24x1.75/2.125. Czy to normalne że dętka ma tyle luzu na kole, ledwo tego flaka wepchnąłem pod opone (a musiałem dwie takie dętki wepchnąć w jedną opone 24x1.75 w tylne koło).

post-167820-0-09486700-1375650196_thumb.jpg

Napisano

Jeżeli z drugiej strony koła jest w oponie to chyba to nie jest normalne. Myślę że gdybyś to upakował w oponie to przy napompowaniu by się poskręcała, pozakładała i byś jeździł jak na rozcentrowanym kole.

PS jeżeli to jest do bmxa to mogę się mylić, bo w żcyiu nie miałem takiego roweru między nogami.

Napisano

Jest w oponie, taki flak wisi (dwie takie dęki wcisnałem w jedną opone) ale nic nie bije, normalnie się jedzie. Nie wiem jak sytuacja wygląda wewnątrz opony. Nie mam pojęcia czemu te dętki takie duże...

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy.
Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy.

Jest w oponie, taki flak wisi (dwie takie dęki wcisnałem w jedną opone) ale nic nie bije, normalnie się jedzie. Nie wiem jak sytuacja wygląda wewnątrz opony. Nie mam pojęcia czemu te dętki takie duże...

Nieżle walisz w ch.....a w tym poście.Dobrze się czujesz?

Może jakieś leczenie?

Tworki,Świecie,Gniezno?

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy.
Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy.

Nieżle walisz w ch.....a w tym poście.Dobrze się czujesz?

Może jakieś leczenie?

Tworki,Świecie,Gniezno?

Wy...jdź:) pozdrawiam

zaraz, jak to 2 na jedną oponę ? Po co ?

Jak to napompowałeś ?? Jak to działa ?? Czemu to służy ? 

Tylne koło to dwie zespawane ze sobą obręcze.

Napisano

Nie zawsze obręcz może być "miarą" - szczególnie dla "grubych" opon.

Włóż tą dętkę do opony zdjętej z obręczy i sprawdź, czy nadal ma nadwyżkę na obwodzie.

Jak nie, to załóż oponę z dętką i pompuj do woli.

Napisano

Nie rozumiem:

1. Po co spawać 2 obręcze w jedną?

2. Skąd masz te dętki? z Lidla?

3. Jaki jest sens pakowania 2 dętek w jedną oponę?

pozdrawiam

Napisano

lukaszooo
1. Żeby mieć jedną szeroką?

2. Ze sklepu rowerowego.
3. A jak mam jeździć? Po jednej stornie obręczy dętka a na drugiej pusta opona?
Znów rozwija się niepotrzebna dyskusja. Pytałem czy to normalne że dętki są większe od obręczy aż o tyle.

Napisano

@Tak, najzwyczjniej ignoruj takie teksty ;)

Sprawdzałeś tak jak pisałem wcześniej???

Sprawdze to jak przebije mi się dętka i będe zmuszony ją wymienić. Teraz nie chce ściągać opony bo wsadzenie tych dwóch dętek w jedną opone i naciągnięcie jej na obręcz zajęło mi może z 2 godziny (o nerwach nie wspomne). Przy kupnie dętek nie miałem pojęcia że 24" mogą być za duże na 24" obręcz.

Zakładam że Tak buduje customa, a wtedy spawanie dwóch obręczy jest całkiem moralne :D

Dokładnie, jest to custom, od kół po kierownice zrobiony przez mojego kolege. Ja go tylko pomalowałem. Teraz się męcze z przykręceniem tylnego koła, problem opisałem w innym poście. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...