Tak Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 siemaKupiłem ostatnio 2 dętki do opon 24x1.75. Dętki firmy CST, rozmiar 24x1.75/2.125. Czy to normalne że dętka ma tyle luzu na kole, ledwo tego flaka wepchnąłem pod opone (a musiałem dwie takie dętki wepchnąć w jedną opone 24x1.75 w tylne koło).
Keke Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Jeżeli z drugiej strony koła jest w oponie to chyba to nie jest normalne. Myślę że gdybyś to upakował w oponie to przy napompowaniu by się poskręcała, pozakładała i byś jeździł jak na rozcentrowanym kole. PS jeżeli to jest do bmxa to mogę się mylić, bo w żcyiu nie miałem takiego roweru między nogami.
Tak Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Jest w oponie, taki flak wisi (dwie takie dęki wcisnałem w jedną opone) ale nic nie bije, normalnie się jedzie. Nie wiem jak sytuacja wygląda wewnątrz opony. Nie mam pojęcia czemu te dętki takie duże...
Marcint96 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 zaraz, jak to 2 na jedną oponę ? Po co ? Jak to napompowałeś ?? Jak to działa ?? Czemu to służy ?
nemo2009 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy. Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy. Jest w oponie, taki flak wisi (dwie takie dęki wcisnałem w jedną opone) ale nic nie bije, normalnie się jedzie. Nie wiem jak sytuacja wygląda wewnątrz opony. Nie mam pojęcia czemu te dętki takie duże... Nieżle walisz w ch.....a w tym poście.Dobrze się czujesz? Może jakieś leczenie? Tworki,Świecie,Gniezno?
Tak Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy. Ukryte przez Fenthin, 4 Sierpnia 2013 - OT, wulgaryzmy. Nieżle walisz w ch.....a w tym poście.Dobrze się czujesz? Może jakieś leczenie? Tworki,Świecie,Gniezno? Wy...jdź. pozdrawiam zaraz, jak to 2 na jedną oponę ? Po co ? Jak to napompowałeś ?? Jak to działa ?? Czemu to służy ? Tylne koło to dwie zespawane ze sobą obręcze.
Keke Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Jak jedna pęknie to szybko drugą napompuje i jedzie dalej.
Tak Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Tylne koło to zespawane ze sobą dwie obręcze.
dziobolek Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Nie zawsze obręcz może być "miarą" - szczególnie dla "grubych" opon. Włóż tą dętkę do opony zdjętej z obręczy i sprawdź, czy nadal ma nadwyżkę na obwodzie. Jak nie, to załóż oponę z dętką i pompuj do woli.
lukaszooo Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Nie rozumiem: 1. Po co spawać 2 obręcze w jedną? 2. Skąd masz te dętki? z Lidla? 3. Jaki jest sens pakowania 2 dętek w jedną oponę? pozdrawiam
Tak Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 lukaszooo1. Żeby mieć jedną szeroką? 2. Ze sklepu rowerowego.3. A jak mam jeździć? Po jednej stornie obręczy dętka a na drugiej pusta opona?Znów rozwija się niepotrzebna dyskusja. Pytałem czy to normalne że dętki są większe od obręczy aż o tyle.
dziobolek Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 @Tak, najzwyczjniej ignoruj takie teksty Sprawdzałeś tak jak pisałem wcześniej???
djwiocha Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Zakładam że Tak buduje customa, a wtedy spawanie dwóch obręczy jest całkiem moralne
Tak Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 @Tak, najzwyczjniej ignoruj takie teksty Sprawdzałeś tak jak pisałem wcześniej??? Sprawdze to jak przebije mi się dętka i będe zmuszony ją wymienić. Teraz nie chce ściągać opony bo wsadzenie tych dwóch dętek w jedną opone i naciągnięcie jej na obręcz zajęło mi może z 2 godziny (o nerwach nie wspomne). Przy kupnie dętek nie miałem pojęcia że 24" mogą być za duże na 24" obręcz. Zakładam że Tak buduje customa, a wtedy spawanie dwóch obręczy jest całkiem moralne Dokładnie, jest to custom, od kół po kierownice zrobiony przez mojego kolege. Ja go tylko pomalowałem. Teraz się męcze z przykręceniem tylnego koła, problem opisałem w innym poście.
dziobolek Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 ...Przy kupnie dętek nie miałem pojęcia że 24" mogą być za duże na 24" obręcz... No bo dętki nie są na obręcz, tylko do opony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.