Mendoza Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Masz racje. Nastawiałem się na wyjątkowe TDP. A jest ponura, smierdząca, kupa. Czesiu nie ogarnął. Nawet oficjalna aplikacja TDP na telefony jest jakaś bura. PS:Tv licence - brzmi fantastycznie Pani, która komentuje video zalinkowane poniżej powinna stworzyć tandem z Kurzajewskim w następnym TDP. On o nartach, ona o konfiturach.
Mod Team adamos Napisano 2 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 2 Sierpnia 2013 No i chyba "po zawodach", co? Niby czasówka długa - 37km, ale raczej wątpliwe żeby Riblon oddał tą przewagę. BTW. ponoć w przyszłym roku Kurzajewskiego i Sobczyńskiego ma zastąpić Darek Szpakowski - będzie budował atmosferę i napięcie wyścigu.
jonnym Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Bardzo słaby Tour...Dawno takiego nie widzialem.Wszystko co złe juz zostało napisane.
beskid Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Czasówka na pewno zacznie się mocnym akcentem bo początek to kilka podjazdów po pagórkach. Kto tu straci to już na płaskim od Wieliczki nie nadrobi. Jak dla mnie za całokształt zwycięstwo należy się Francuzowi.
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2013 No i liderem jest człowiek którego widać na etapach. Skończyło się liczenie sekund przez Saxo. Jeżeli Riblon wygra całość to w pełni zasłużenie. Jedzie bez kunktatorstwa i ciułania sekund. Po TdF mam dziwne odczucie że jadący w TdP nie mają pomysłu na wygrywanie. Mam na myśli głównie ekipy które rządziły w TdF.
Mod Team durnykot Napisano 3 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2013 @durnykot łachę robisz, że zamkniesz temat?? Straszysz czy o co chodzi. Beskid, nie robię "łachy" i nie straszę. Informuję. Po co ciągnąć kolejny narzekający temat po zakończeniu wyścigu?
erzurum Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 świetnie, że Riblon wygra tdp, na takich atakujących zawodników patrzy się z przyjemnością. Ma facet moc.
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2013 Mam pewien niedosyt oglądając naszą narodową imprezę. Może dlatego że porównuję do TdF ale trochę wieje nudą. Nie czepiam się komentarza czy realizacji ale pod względem sportowym jest jakoś sennie.
argusiol Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Przykro to mówić ale TDP to wyścig drugiej kategorii, nie może się porównywać z 3 wielkimi tourami. Mam na myśli jego organizację, marketing, relację w TVP, czyli całokształt. Myślę, że zawsze tak pozostanie, wynika to z mentalności naszego narodu, gdyby organizacją zajęła się firma zagraniczna byłoby zapewne inaczej.
erzurum Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 zawsze będzie to wyścig drugiej kategorii i nikt tu nic nie zmieni.
1415chris Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Nie popadajmy w skrajnosc. Tu nikt chyba nawet przez 1s nie myslal, ze TdP to grand tour? Podobnych do polskiego wyscigu, jest masa w Europie. Jedne lepiej obstawione, inne gorzej ale wszystkie z nich prezentuja podobny poziom realizatorski. Dzisiaj kolejny debilizm! Podawane czasy przejazdow, a jakze zrobimy to po naszemu, i lup. Zamiast pokazywac, jak to jest ogolnie przyjete, strate do najlepszego wyniku, TVP wymislila sobie, ze tu nie bedzie tak latwo i jak ktos chce znac roznice, to nich sobie policzy Cieszy mnie powrot do formy Wigginsa. Jak to przyzwyczail nas, na czasowce zmiazdzyl reszte. Szkoda Riblona ale w dzisiejszym kolarstwie nie wygra sie wyscigu bedac dobrym tylko w gorach. A zeby juz tak nie narzekac na ta polskosc, to u nas nie dalo sie ogladc ES. Cos chyba im pierdyknelo na serwerze, bo jak przywrocili obraz, to bez dzwieku
Grand231 Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Mnie cieszy że Wiggins wygrał , a co do reszty TdP niestety nie jest prestiżową imprezą - chociażby jak TdF. Tak jak mówi Chris takich wyścigów w Europie jest multum, a to że polakom wydaje się ze TdP jest jakiś wyjątkowy - no cóż...
jorgov Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Wiadomo, że TdP to wyścig drugiej kategorii, ale tutaj nawet super, ekstra realizacja tego nie zmieni, wydaje mi się że bardziej chodzi o tradycję. Wyścigów tygodniowych jest faktycznie multum, ale czasami mi się wydaje, że mogą one być ciekawsze niż trzy tygodniowe toury, gdzie najczęściej w połowie wyścigu już wiadomo kto go wygra. Przeczytałem gdzieś na popularnym portalu społecznościowym opinie, że TdP było nudne. Dziwna opinia, jeśli dotyczy etapówki, w której zwycięzca został wyłoniony na ostatnim etapie. Poza tym na tygodniowych wyścigach często swoje pierwsze zwycięstwa odnoszą zawodnicy, którzy później liczą się w peletonie. Dlatego chociażby warto doceniać TdP jak i inne tygodniówki. Oczywiście traktowanie TdP jako super, wyjątkowego wyścigu w sezonie jest raczej mało racjonalne, ale na pewno dobrze, że taki wyścig jest rozgrywany w Polsce. Od strony realizacyjnej w tym roku było BARDZO słabo. TVP nie ma bladego pojęcia o kolarstwie i przeprowadzaniu relacji z takiego przedsięwzięcia, a niestety większość ludzi ocenia ten wyścig po tym co widzą w tv. Wiele osób czepia się także Langa o to w jaki sposób organizuje ten wyścig. Być może są to opinie uzasadnione, ale bez jego wsparcia ten wyścig maksymalnie byłby jedną z edycji ProLigi.
erzurum Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 to jak dzisiaj pokazywali wyniki na czasówce to się włos jeży hehee, debile kompletni!!!
beskid Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Według mnie odliczany czas powinno się pokazywać do kolejnego zawodnika którego się goni a nie jak pokazywali do tego z którym się przegrało. Co mi z informacji, że przekroczył czas np. 5-ego na mecie jak nie wiem ile traci do 6-ego. Może się tu wszyscy nie znamy lub przesadzamy bo ja nie mam pojęcia jak to można zaakceptować. Tu się nawet na kolarstwie nie trzeba znać a jedynie iść w kierunku tego jak pokazuje się czasy w takich biegach narciarskich i nie tylko. A może robią to celowo tylko jaki mają w takim razie interes.
erzurum Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 beskid...tak jest pokazywany ten czas na każdym innym turze...to co zrobiła dziś tvp to mistrzostwo świata haha, no debile, naprawdę.
beskid Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 No dobra czyli co poprawiają lepszych od siebie. Przecież to aż w oczy szczypie, że już nie wspomnę ile trzeba myśleć aby na to wpaść. W normalnej firmie to na dzień dobry przy czymś takim szedłbym w kierunku sabotażu.
1415chris Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 I tak dobrze, ze jakies cyferki sie pojawily, bo przez pierwsze dni nic nie pokazywali
Tofi Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Chyba czas na wnioski z imprezy. Brak było kilku kolarzy. Jeden-dwóch jako wsparcie komentatorów i jeszcze pięciu jako ciało doradcze. Dodatkowo przynajmniej jednego projektanta z ASP (nawet studenta) żeby zrobił porządek z tymi reklamami, tak jak jest wydział architektury w każdym mieście, żeby nie wyglądały jak brzydka kupa. Balony dmuchane? przecież przy mecie bardziej by pasowały te nadmuchiwane ludziki które machają rękoma jak w geście zwycięztwa. No i kwestia rozmieszczenia tych balonów, bo zasłaniały kamerom widok na finiszujących. No i na koniec, to nie pamiętam, żeby w trakcie meczów na euro jakakolwiek kamera oderwała się od piłki, natomiast tutaj 50/50 % było pokazywanie widoków. Może nic się nie dzieje w ty sporcie, ale wystarczy pomiary czasowe dobrze pokazać, żeby dostrzec walkę na trasie. Więcej punktów kontroli czasu. W Wielkiej Brytanii jest taki kanał w TV co się nazywa Red Button na cześć czerwonego guzika od telegazety. Po jego naciśnięciu dane są nakładane na obraz TV. ogło by to być dobre wsparcie dla tego co się widzi na ekranie. Na bieżąco jakieś statystyki, których pokazywanie ciągle w TV nie ma sensu, np. TOP 10, lub wogóle kolejność na trasie, żeby obserwować swojego faworyta. Za dużo krówek w TV za mało walki na trasie. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
Mod Team adamos Napisano 4 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2013 A złapaliście na ostatnim etapie moment, jak realizator nie przełączył kamery ze wznoszącego się nad wieżowcami helikoptera, która uchwyciła w oknie Panią Jadzię, gotującą pomidorówkę? Jeszcze duuuuużo pracy przed komentatorami, technikami i realizatorami z TVP. No chyba, że Czesiu już w przyszłym roku się z inną, niepubliczną telewizją dogada.
Grand231 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Hehe nie widziałem tego - no ale cóż, takie smaczki odzwierciedlają amatorski poziom realizacji
erzurum Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 dzięki Tofi, zapomnieliśmy tutaj poruszyć tematu grafików, to w jaki sposób tvp pokazała grafikę prezentującą etapy to też trudno skomentować, trudno ponieważ słów brakuje.
beskid Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 No to do przyszłej edycji. Czesław dał sobie 5+ i pokusił się o ciekawe stwierdzenie; Jeżeli przeanalizujemy każdy etap, to nasuwa się takie młodzieżowe słówko, że 70 TdP był zarąbisty.
Grand231 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Hmm ja tak naprawdę nie oglądałem z zapartym tchem TdP, ogólnie to realizacja była mocno nużąca a nie "zarąbista"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.