Airsofter Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Witam! Musze zakupić jakiś nowy plecak bo obecny Hi-tec jest bliski swojego końca. Moje wymagania to: - Pojemności 30 litrów, +-2 l. - Wytrzymałość - Możliwości troczenia - Wentylacja pleców - Budżet 200 zł Według NGT moje wymagania spełnia Forclaz 30 Air. Myślałem też nad Fjord Nansen Freki ale podobno nie trzyma się tych 30l. Możecie coś podpowiedzieć, polecić ? Ogólne mówiąc plecak będzie używany jako rowerowo-szkolny
Delarte Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 ja ze swojej strony mogę polecić FN Bikki. Jeśli to ma być plecak rowerowo-szkolny to jest świetny. Używałem go ostatnio przez cały letni semestr dojeżdżając na uczelnię i jestem bardzo zadowolony. Jedyne do czego można się przyczepić to szelki - mogłyby być szersze i zrobione ze zwykłej siatki, ale tragedii nie ma. Jest bardzo pojemny, wbrew niektórym opiniom w necie (nie wiem co ty chciałbyś wozić na rower i do szkoły, że potrzebujesz 30L). Dla max wykorzystania pakowności i wentylacji wystarczy najpierw zapakować plecak, a dopiero potem naciągnąć paski, które regulują wygięcie stelaża i dają możliwość wentylacji pleców. Wykonanie porządne, mocne zamki i szwy. Jedyne czego brakuje to dedykowanego pokrowca na deszcz, ale dokupiłem taki pokrowiec i nie ma problemu. Jutro mogę porobić jakieś fotki co do niego udało mi się zapakować, ale jak poszperasz w necie to znajdziesz jakieś foty po zakupach z Biedronki bodajże ;D. Plecaki które podałeś bardziej nadają się do turystyki pieszej, a ich system wentylacji na rowerze się po prostu nie sprawdzi. Zastanawia mnie też co byś chciał troczyć do plecaka w drodze do szkoły/jeżdżąc na rowerze.
Airsofter Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Bywało się że troczyło się szpadel, piłę do drewna na budowę trasy do FR albo replikę Airsoftową. Na co dzień troczy się zwykle jakieś ubranie, kask, zapięcie żeby mieć szybszy dostęp Po co mi 30 litrów ? Zapakuj Lustro + obiektyw, lampę błyskową, jakieś akcesoria drobne do lampy, baterie i książki do szkoły to się dowiesz
Franiuu Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Polski Grot PP-25. co prawda ma 25 litrów, ale funkcjonalności i pakowności nie można mu odmówić. Pas biodrowy, piersiowy, możliwość odpięcia z dołu szelek oraz paski do troczenia, naprawdę mocne zamki. Mój Grot PS-20 dogorywa już po pięciu latach intensywnego używania - kilka tygodniowych spływów kajakowych, wyjazdy w góry, codzienne taszczenie książek do szkoły oraz wszelkie zaopatrzenie imprezowe . Jedyna słaba cecha tego plecaka to wentylacja pleców. Mogę z czystym sumieniem go polecić
Airsofter Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Znam Grota ale dziękuję mokrym plecom... PS. Jego możliwości troczenia są celujące - 2 duże cargo na molle i z plecaka 25l. robi się plecak 35 litrowy
Franiuu Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Niestety, coś za coś . W upalne dni, czy przy dłuższym wysiłku tak czy siak plecy będą mokre, dlatego te pięć lat temu zdecydowałem się na Grota . Niestety z innymi plecakami nie mam większego doświadczenia więc chyba nie będę w stanie pomóc.
Delarte Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 czytając 'plecak rowerowo-szkolny' nie do końca wynika pakowanie do niego aparatu, szpadla, książek itd. w takiej pojemności i z działającą wentylacją pleców to już chyba tylko Deuter Trans Alpine.
Airsofter Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Gdyby jeszcze jakiś Deuter mieścił się w moim budżecie to by było dobrze Co do pojemności - może być trochę mniej, ale min. to 26-27l .
Trezor Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 ja brałbym fejsa http://www.skapiec.pl/site/cat/2562/comp/2094931#gallery
Airsofter Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Według allegro nie mieści się w moim budżecie i to dość stanowczo Będę musiał się kiedyś wybrać do Wawy i obmacać te plecaki z Decathlonu, mam kilka dobrych opini o nich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.