Skocz do zawartości

[chain catcher] gdzie kupię

wojtas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chodzi mi o takie coś mocowane na ramę albo przerzutkę przednią, która zapobiegnie zrzucaniu łańcucha na ramę z najmniejszej zębatki, zdarzyło się kilka razy w górach.

• Mod Team
Napisano

Nie chce nic mówić ale za ok 30 zł można samemu to zrobić a jak sie ma starą nie używaną przerzutkę przednią to i za darmo. tylko do obejmy przykręcić ładnie ukształtowany płaskownik. Pod suport samemu można blachę wyciąć ... no tylko nie będzie to z amelinjum :P

Napisano

Polecam k-edge, ja kupowałem na Ebay, niestety do tanich nie należy...

Twój gadżet montuje się pod suport?

Patrzę na ceny to za kawałek alu płacić 100zł... w Polsce nie jest to dostępne w ogóle? Boję się kupować przez net bo mam napęd 2x9 (XT+specialities mala tarcza 24) i nie wiem czy bedzie pasowac

Napisano

Twój gadżet montuje się pod suport?

Patrzę na ceny to za kawałek alu płacić 100zł... w Polsce nie jest to dostępne w ogóle? Boję się kupować przez net bo mam napęd 2x9 (XT+specialities mala tarcza 24) i nie wiem czy bedzie pasowac

Tak montuje się pod suport zamiast jednej z podkładek dystansowych. Ja używałem tego z napędem 3x10 (XT) działa świetnie, mimo iż nigdy nie poczułem, że łańcuch spadł na blokadzie są widoczne ślady po łańcuchu.

Do dwóch blatów podobno bardziej nadaje się coś takiego http://www.acecosportgroup.com/shop/k-edge-chain-catchers/cross-double-chain-catcher.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...