kkk2 Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 witajcie mam siodło selle Italia Max gel flow od niespełna miesiąca a już pokrywająca je skóra zaczyna się jakby ścierać. Odchodzi wierzchnia warstwa, główne po bokach gdzie siodło ma kontakt z udami, ale również trochę przy szwach. siodło kupiłem w crc i nie mam powodów aby sądzić ze moze nie być oryginalne. czy to normalne w tym modelu czy trafiłem na wadliwy egzemplarz i będę musiał reklamować? Pozdrawiam
OrzelPiotr Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Nie wiem jak Gel Flow ale ja mam x1 - nie ma tam skóry a jakiś dziwny materiał. Żeby nie odbiegać od tematu, wszystko było ok jak jeździłem na nim w spodniach bez szwów (po wewnętrznych stronach nogawek) ale na lato zakupiłem szorty Singletrack 3/4 II 2013 (link), które po dwóch jazdach (max 100 km) dosłownie zmasakrowały nos siodła.Ponieważ jednak i tak nie jestem z tym siodłem "zaprzyjaźniony" po prostu okleiłem przód taśmą izolacyjną i jest ok.Co ciekawe mam też siodło SELLE ITALIA Q-BIK MTB i w jego przypadku nie zauważyłem tego problemu.
dymcio111 Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Ja mam też to Selle Italia Max Flite Gel Flow, jakoś nie zauważyłem rozwalania po za tym że mi napisy się trochę starły, jak chcesz to ci fotki wstawię. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
kkk2 Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 tak wyglądało moje siodło dwa dni temu: Obecnie po kolejnych 200km widać dalsze ścieranie się tej warstwy...
kontooo2 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Mam takie samo siodło i po ponad 3 tys km jedynie delikatne wytarcie. Moze trafiles gorszy egzemplarz. Tapatalk iPad.
bliitz Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Też mam ten problem, po około 140 km takie same otarcia jak na zdj mam na napisie selle italia oraz w podobnym miejscu co na zdj. Jeżdżę w spodenkach endura singletrack. PS. Reklamowałeś siodło?
Tofi Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Inne siodło, ale też single track II i zero przetarć, więc to raczej wina tego modelu niż cordury w kroku. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.