migajek Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Cześć, właśnie zmieniłem napęd - a raczej zmieniono mi w serwisie - nowy łańcuch, nowa kaseta, nowa linka i pancerzyk przerzutki z tyłu - wyregulowane i chodzi cacy, tzn biegi zmieniają się momentalnie i bez zająknięcia, ale.. - w czasie szybkiej jazdy po dużych nierównościach (bruk, korzenie) i przy dużym naprężeniu łańcucha zdarza się że łańcuch przeskoczy - mam wrażenie że nie przeskakuje pomiędzy przełożeniami, tylko jakby prześlizgiwał się po koronce - to w ogóle jest możliwe? Gdzie szukać rozwiązania?
dovectra Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 opasanie kasety łańcuchem może nie jest wystarczające. Załatwia to regulacja przerzutki
Schwefel Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Temat został usunięty.<br /><br /><strong>Prawdopodobna przyczyna usunięcia:</strong><br />- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu<br />- podobny temat już istnieje<br />- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.<br /><br />Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.