BadylS Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Witam. Zakupiłem nową tylną przerzutkę Shimano RD-M 340-S i zauważyłem, że ma luzy na małym kółu. Myslałem że jest coś niedokręcone, ale było ok. Czy to normalne, czy reklamować? Filmik w linku http://www.youtube.com/watch?v=VFJGtY_LQuE
Mod Team safian Napisano 14 Lipca 2013 Mod Team Napisano 14 Lipca 2013 A wystarczyło poszukać na forum to byś zaoszczędził czas i nie robił filmiku Luz na górnym kółku jest normalny i pomaga on w utrzymaniu łańcucha na zębatce z tyłu (gdyby go nie było to przy kiepsko wyregulowanej przerzutce łańcuch mógłby ustawiać się w pozycji pomiędzy zębatkami)
BadylS Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 A wystarczyło poszukać na forum to byś zaoszczędził czas i nie robił filmiku Luz na górnym kółku jest normalny i pomaga on w utrzymaniu łańcucha na zębatce z tyłu (gdyby go nie było to przy kiepsko wyregulowanej przerzutce łańcuch mógłby ustawiać się w pozycji pomiędzy zębatkami) Podziękował
lyndowss Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 gdyby go nie było to przy kiepsko wyregulowanej przerzutce łańcuch mógłby ustawiać się w pozycji pomiędzy zębatkami Nawet nie przy kiepsko wyregulowanej, ale z lekkimi luzami, albo już fabrycznie, w których nie ma jakieś super precyzji. Wszystko jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.