Skocz do zawartości

[kask] Czy ten kask (link w opisie) może być do jazdy na rowerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W takim kasku możesz jeździć nawet na hulajnodze... i chodzić w nim do szkoły.

A tak serio, to jest to kask tani, tandetny i pewnie strasznie ciężki.

Napisano

Tani ten kask. I nie chodzi o to, że wiesz. Wykonanie nie może stać na przyzwoitym poziomie. Ponadto, jeśli to rzeczywiście kask "motocyklowy", będzie diablo ciężki.

I tak właściwie, potrzebny Ci fullface? Porządnego orzecha można kupić już poniżej 100zł.

Napisano

Dzięki bardzo za wypowiedź :) Poczekajmy na wypowiedź innych. Jak się ktoś wypowie.

:thanks:

Mi się akurat strasznie nie podoba ten orzeszek :( I nie chodzi mi że kupuję kask tylko dla "lansu"

:thanks:

Napisano

jak uwielbiasz gotowany mózg w sosie własnym to nawet możesz w nim pójść na plaże! a nie, chwila, przecież wystarczy wyjść na 15 minut na rower i będzie to samo

:laugh:  :laugh:  :laugh:

Napisano

Są różne modele orzechów, więc jaki konkretnie Ci się nie podoba?

Niestety, zakup rowerowego FF bez przynajmniej 200zł w kieszeni (za tę kwotę do wyrwania jest Bell Bellistic i w sumie... tylko Bell Bellistic) to źle wydane pieniądze. Na tani kask więcej się naklniesz niż będzie z niego pożytku.

I drugie niestety, nie masz co czekać na posta, iż ten podlinkowany kask jest wart zakupu. Bo po prostu nie jest.

Napisano

Dziękuję wszystkim bardzo. Super forum :) Jednak nie będę kupował tego kasku :P

Niech post zostanie otwarty może ktoś da jeszcze swoją opinię :P

Dzięki

Napisano

Jako, że na co dzień poruszałem się motorowerem (teraz robię prawko i przerzuciłem się na rower) to : Tani kask, to nienadający się do niczego kask... takie pseudo kaski zazwyczaj pękają po jednym upadku, kiedyś kolega pomałał kask uderzając nim o moje plecy...

Kaskiem możemy nazwać kask firmy np NAXA, LS2. Osobiście jeździłem z kaskiem dużo lepiej firmy i mimo to, że upadł mi na ziemię, kostkę itp wielokrotnie nic się z nim nie działo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...