Marcint96 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Witam. Accent i Clarks są to jedne z polecanych i w miarę rozsądnych cenowo firm, jeśli chodzi o linki i pancerze. Ceny pancerzy Clarks-a są kosmiczne, ale ceny linek dobre Natomiast jeśli chodzi o Accenta to ceny pancerzy są dobre a ceny linek kosmiczne. Ogólnie są to kwoty rzędu około 80 zł. / komplet na cały rower Myślałem żeby zastosować mix-a czyli linki Clarks-a a pancerze Accenta = około 50 zł. za komplet na cały rower. Wydaje mi się że w niczym to nie przeszkodzi, prawda czy nie ?
mklos1 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 W niczym nie szkodzi... PS. Przytoczona linka Accenta jest w teflonowym powlekaniu, więc to normalna cena za taką linkę.
Marcint96 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Czyli wychodzi na to, że Pancerze Clarks-a mają teflonową powłokę a linki nie A u Accenta, teflonową powłokę mają linki, ale nie mają jej pancerze. Czyli lepiej będzie chyba kupić zestaw Clarks-a... Jeśli kupię mix-a najtańszego, to nie będę miał teflonu nigdzie, ani na lince ani w pancerzu. A ten teflon to dużo zmienia czy nie ? Czuć lepszy poślizg ?
Marcint96 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Nie no, nie chodzi mi tylko o to żeby działało, fajnie jak by działało dobrze+ trochę posłużyło. Dziękuję za pomoc.
premier2 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Sprawdź jeszcze ceny za zestaw Shimano XTR. Mam taki zestaw w jednym z rowerów i sprawuje się znakomicie. W drugim używam Jagwire Ripcord i pod względem pracy nie widzę żadnych różnic.
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Jeżeli chodzi o teflonowe linki Accenta to mogę śmiało polecić. Właśnie wymieniłem komplet, który miał już dobre 3 sezony w błocie i śniegu i powłoka teflonowa jest jak nowa, choć myślałem, że się zetrze po kilkuset km. Ja kupuję zestawy Accent Supreme bo nie ma na rynku sztywniejszego pancerza w tej cenie.
Marcint96 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 Tylko ja chcę linki w kolorze, a z tego co widzę, nie są dostępne zestawy Accenta supreme w kolorze, chodzi mi o czerwoną barwę.
edi7777 Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Od siebie polecam jagwire - sam dobrałem sobie komplet szarych pancerzy (są też różne kolory), czerwonych końcówek + linki nierdzewne szlifowane i zmieściłem się w cenie 40zł. Jakbym teraz szukał to pewnie brałbym pancerze i linki najtańsze jakie znajdę bo nie widzę specjalnie różnic w działaniu, a końcówki pancerzy jakieś lepsze metalowe. Podobno unex robi też niezłe tanie pancerze.
Schn4zzy Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 A miał ktoś styczność z pancerzami Accent Ultimate? Zastanawiam się nad nimi na cały rower. Pozdrawiam
Bartek3033 Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 A bawił się ktoś może systemem pełnego prowadzenia w pancerzu?I jak takie coś w ogóle zamontować do klasycznych otworków? Bo słyszałem, że wtedy dużo mniej się linki brudzą.
Marcint96 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Napisano 12 Lipca 2013 Ja mam pełne pokrycie linek pancerzami. I wg. się syf nie dostaje. Najlepiej, to chyba zmodernizować te otworki, albo przyczepić linki paskami zaciskowymi.
MokryxD Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Dużo jest roboty, żeby rozpiłować te przelotki, tak aby móc założyć pełny pancerz?
Marcint96 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Napisano 12 Lipca 2013 A tego nie wiem. Ale wydaje mi się że rozpiłowanie nie wiele pomoże,i tam nie ma co piłować. Trzeba by lekko odgiąć przelotkę aby pancerz mógł w nią wejść, ale też tak aby z niej nie wypadł. Wydaje mi się że nawet bez rozginania pancerz by przeszedł.
MokryxD Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 W moim Accencie niestety niezbyt da się rozgiąć. Chyba kupię końcówki z noskami i puszczę od noska do noska w folii termokurczliwej.
Marcint96 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Napisano 12 Lipca 2013 A patrzyłeś czy da się przełożyć pancerz przez przelotkę ? bez żadnych zabiegów itp.
MokryxD Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Sprawdzałem i niestety nie ma takiej możliwości. Chyba zostanę przy opcji nosków i folii termokurczliwej.
Marcint96 Napisano 12 Lipca 2013 Autor Napisano 12 Lipca 2013 To daj foty jak Ci to wyszło Bo jestem ciekawy czy się dobrze sprawdzi takie rozwiązanie
MokryxD Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Jeżeli wszystko się uda to fotki zarzucę około 23 lipca. Bo linki będę wymieniał dopiero po maratonie.
ziemian Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Witam Podłączę się pod temat. Szukam kompletny zestaw linek i pancerzy do mojego roweru MTB. Coś w cenie do 50zł. Czy warto dać np. te 70zł i coś tego typu: http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pancerze-i-linki-rowerowe/zestawy/p,zestaw-przerzutkowy-pre-lube-karbon-mtb-clark-s,15669.html Jest spora różnica ??? Czy może coś innego, ale co ??? Tak żeby to trchę pochodziło...
Schwefel Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Popatrzyłem dobrze. Jak edytujesz posta co 2 minuty to nie rób z kogoś idioty. O to pytałeś http://allegro.pl/zestawroad-linek-nierdze-i-pancerz-przerzut-clarks-i3395260846.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.