Skocz do zawartości

[ocieranie na rolce dolnej tylnej przerzutki] regulacja

Marcin123321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM

Mam taki problem. W rowerze używam przerzutki shimano slx. Wczoraj zauważyłem, że podczas jazdy łańcuch ociera mi o boczną ściankę wózka u dołu. Wydaję się jakby dolna rolka uciekała z łańcuchem trochę w bok.

Czy jest możliwość wyregulowanie tego???

Napisano

To ja wrzucę swoje zdjęcie bo mam podobny problem na alivio. Tam gdzie kreska to mi ociera. Delikatnie odgiąłem i jest o niebo lepiej jednak jeszcze troszkę ociera. Można to jakoś wyregulowac?

Nie wysłano z iPhone'a.

post-164972-1373024617,251_thumb.jpg

Napisano

Nic to zbytnio nie daje bo wtedy przesuwa się ta przekładnia ku górze a mi ociera o prawą stronę zębatki ( tam gdzie linia)

Nie wysłano z iPhone'a.

Napisano

2i regulaminu

Przepraszam źle się wyraziłem w moim drugim poście.Lańcuch ociera mi o tą przekładnie po prawej stronie więc muszę ją jeszcze bardziej przesunąć w prawo aby się tego pozbyć jednak odkręcając śrubkę H u góry przekładnia przesuwa się ku górze a nie w prawo. Mam nadzieję że dobrze zobrazowałem mój problem :)

Napisano

To dziwne. Jeśli linka jest mocno naciągnięta, to przerzutka powinna odbić w prawo, łańcuch by wtedy nie ocierał...

A gdy ociera, to z tyłu jakie masz ustawienie?

• Mod Team
Napisano

Jak się kręci śrubami "H" i "L' wodzik przerzutki porusza się tylko przy max. wychyleniach, i tak, kręcąc "L" w prawo (na biegu 1), kręcąc "H" w lewo (na biegu 3). Regulacja tymi śrubkami ma na celu tylko i wyłącznie ograniczenie max. wychyłu wodzika, tak żeby łańcuch nie spadał. czy to kręcąc śrubką czy naciągając linkę nie ma możliwości żeby wodzik szedł w górę. Chyba że obejma przerzutki jest leciutko przykręcona i naprężając linkę cała przerzutka idzie w górę.

Napisano

Dobra nagrałem filmik :)

też mam te przerzutki i ten sam problem... sproboj rozkrecic wszystko i ustawic od poczatku, mi pomoglo,ale problem znowu sie pojawil : /

Napisano

też mam te przerzutki i ten sam problem... sproboj rozkrecic wszystko i ustawic od poczatku, mi pomoglo,ale problem znowu sie pojawil : /

Problem jest taki że nie znam się zbyt bardzo i nie chcę aby było gorzej niż jest obecnie - przy moich umiejętnościach to pewnie nawet biegi się nie będą zmieniać po mojej regulacji. Może oddam do serwisu no ale to bym chciał zrobić w ostatecznej ostateczności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...