Marcin123321 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 WITAM Mam taki problem. W rowerze używam przerzutki shimano slx. Wczoraj zauważyłem, że podczas jazdy łańcuch ociera mi o boczną ściankę wózka u dołu. Wydaję się jakby dolna rolka uciekała z łańcuchem trochę w bok. Czy jest możliwość wyregulowanie tego???
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2013 Mod Team Napisano 5 Lipca 2013 Objaw sugeruje krzywy wózek. najlepiej zrób foto, lepiej będzie zdiagnozować.
SquashPL Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 To ja wrzucę swoje zdjęcie bo mam podobny problem na alivio. Tam gdzie kreska to mi ociera. Delikatnie odgiąłem i jest o niebo lepiej jednak jeszcze troszkę ociera. Można to jakoś wyregulowac? Nie wysłano z iPhone'a.
SquashPL Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Nic to zbytnio nie daje bo wtedy przesuwa się ta przekładnia ku górze a mi ociera o prawą stronę zębatki ( tam gdzie linia) Nie wysłano z iPhone'a.
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 O zębatkę Ci obciera, czy łańcuch? Jak o zębatkę, to podnieś ją wyżej..
SquashPL Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 2i regulaminu Przepraszam źle się wyraziłem w moim drugim poście.Lańcuch ociera mi o tą przekładnie po prawej stronie więc muszę ją jeszcze bardziej przesunąć w prawo aby się tego pozbyć jednak odkręcając śrubkę H u góry przekładnia przesuwa się ku górze a nie w prawo. Mam nadzieję że dobrze zobrazowałem mój problem
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 To dziwne. Jeśli linka jest mocno naciągnięta, to przerzutka powinna odbić w prawo, łańcuch by wtedy nie ocierał... A gdy ociera, to z tyłu jakie masz ustawienie?
Mod Team sznib Napisano 6 Lipca 2013 Mod Team Napisano 6 Lipca 2013 Jak się kręci śrubami "H" i "L' wodzik przerzutki porusza się tylko przy max. wychyleniach, i tak, kręcąc "L" w prawo (na biegu 1), kręcąc "H" w lewo (na biegu 3). Regulacja tymi śrubkami ma na celu tylko i wyłącznie ograniczenie max. wychyłu wodzika, tak żeby łańcuch nie spadał. czy to kręcąc śrubką czy naciągając linkę nie ma możliwości żeby wodzik szedł w górę. Chyba że obejma przerzutki jest leciutko przykręcona i naprężając linkę cała przerzutka idzie w górę.
SquashPL Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Ociera najbardziej na 3-7, 3-8 wrzucę Wam filmik na dniach.
qlikk Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Dobra nagrałem filmik też mam te przerzutki i ten sam problem... sproboj rozkrecic wszystko i ustawic od poczatku, mi pomoglo,ale problem znowu sie pojawil : /
SquashPL Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 też mam te przerzutki i ten sam problem... sproboj rozkrecic wszystko i ustawic od poczatku, mi pomoglo,ale problem znowu sie pojawil : / Problem jest taki że nie znam się zbyt bardzo i nie chcę aby było gorzej niż jest obecnie - przy moich umiejętnościach to pewnie nawet biegi się nie będą zmieniać po mojej regulacji. Może oddam do serwisu no ale to bym chciał zrobić w ostatecznej ostateczności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.