szkodnik33 Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Witam wszystkich. Prośba o pomoc w zbadaniu przyczyny, mianowicie od zeszłego roku jestem posiadaczem takowego tylnego napędu : Shimano SLX RD-M662 Shadow 9 biegów. W zeszłym roku wszystko chodziło elegancko, płynnie, szybko w miare cicho, natomiast w tym już tak nie jest. Jeżdżę tylko 3x5 do 3x9 i z tymi biegami mam problem z innymi nawet nie wiem nie sprawdzałem, ale do sedna : zmiana biegu z 3x5 do 3x9 jest straszliwie głośna i wolniejsza, łanuch dosłownie łupie (robi łup łup przy zmianie:) ). Łańcuch wydaje sie być nasmarowany. Czy to spręzyna, czy linka czy może jednak łańcuch za słabo nasmarowany, albo przrzutki wymagają regulacji. Wielkie dzięki za pomoc.pozdr
Noga Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 To jest Shimano tego nie ogarniesz Sam mam podobne problemy ze swoim napędem, mam całą grupę SLX P.T XT Wez sobie cały napęd wyczyść i nasmaruj dokładnie, a linkę wymień na nową
kinder85 Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 linki się rozciągają, może po prostu wystarczy naciągnąć linkę? Możesz to zrobić wykręcając baryłkę przy manetce od przerzutki
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2013 A co to linka to gumka z majtek żeby sie rozciągała pod żadnym obciążeniem ?
Shootee Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Skoro "łańcuch wydaje się być dobrze nasmarowany" to coś mi się wydaje że ten napęd może być nieźle usyfiony. Fotki daj.
szkodnik33 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Napisano 1 Lipca 2013 Co do naciągniętej linki i jej wymiany- to objawy zawsze miałem troche inne, tz, ocierający łańcuch o przerzutkę, problemy przy zmianie, a tutaj kurcze nie ma takich objawów. Jest tylko głośna zmiana przy 3 przełozeniach, tych najcięższych. Dzisiaj łańcuch rozkuwałem, moczyłem i wszystko czysciłem, żanego brudu, syfu, kułeczka chodza miód malina, przerzutka łupie jak łupała przy tych samych przełozeniach. Kurcze wydaje sie ze regulować tez nie ma co bo inne przełozenia chodzą bez problemów, ma ktos może XT albo XTR i miał z nimi jakieś problemy ?, warto zainwestowac
grzechu83 Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 To na pewno przerzutka "łupie"? Ja bym jednak zaczął od regulacji, bo to, że na innych przełożeniach działa dobrze jeszcze o niczym nie świadczy. Spójrz z góry na kasetę i przerzutkę po wrzuceniu przełożenia, które powoduje problem, czy górne kółko przerzutki jest równo pod koronką, na której jest łańcuch.Zanim cokolwiek wymienisz, warto byłoby od nowa ustawić przerzutkę - odpiąć linkę i zrobić wszystko od zera.
szkodnik33 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Napisano 9 Lipca 2013 2i regulaminu Witam Łupanie to moze złe określenie , rozchodzi się oto iż zmiana przełożenia jest strasznie głośna , i tylko przy zmienie z 3x5 do 3x9 i tylko w jedną strone, to bardziej łańcuch hałasuje, gdy jest zrzucany nie mniejszą koronkę. Pozastałe przyłożenie działaja bez problemu , brak ocierania łańcucha , czyli co spróbować regulować ?? Dzięki
Jaca911 Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 SLX ma złą sławę, bo wrzucano go do "tanich" rowerów jako wisienkę na tort. Reszta plugawa ale SLX z tyłu być musi. Najgorsze w tym zestawie zazwyczaj są linki i pancerze, po paru błotnych kąpielach w mokrych warunkach SLX zaczyna żyć swoim życiem. Wiem to z własnego doświadczenia. Pierwszy sezon lux, drugi sezon na sucho i po czyszczeniu było ideolo. Ale błoto, lub ulewny deszcz i zdarzało się, że trzeba było zrzucać po dwa biegi i wracać jeden do góry żeby zrobić zmianę o jeden. U mnie objawiło się to po ponad 8000km w zimie. Na wiosnę wymiana linek i pancerzy na Shimano SP 41, do tego założyłem nowe kółka BBB Rollers i przerzutka w każdych warunkach chodzi jak nowa. Na nowym secie zrobione prawie 3000km. Trafia idealnie w przełożenia, zero oporów na manetce przy wciąganiu do góry (przy starych linkach i pancerzach po 2h w terenie bolał mnie kciuk) po prostu ideał przerzutki. Dlatego zawsze będę pisał, że bajki o trudności regulacji SLX są bajkami... Po tym przydługim wstępie moja propozycja do autora wątku by przejrzał linki i pancerze i sprawdził hak przerzutki.
szkodnik33 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 SLX ma złą sławę, bo wrzucano go do "tanich" rowerów jako wisienkę na tort. Reszta plugawa ale SLX z tyłu być musi. Najgorsze w tym zestawie zazwyczaj są linki i pancerze, po paru błotnych kąpielach w mokrych warunkach SLX zaczyna żyć swoim życiem. Wiem to z własnego doświadczenia. Pierwszy sezon lux, drugi sezon na sucho i po czyszczeniu było ideolo. Ale błoto, lub ulewny deszcz i zdarzało się, że trzeba było zrzucać po dwa biegi i wracać jeden do góry żeby zrobić zmianę o jeden. U mnie objawiło się to po ponad 8000km w zimie. Na wiosnę wymiana linek i pancerzy na Shimano SP 41, do tego założyłem nowe kółka BBB Rollers i przerzutka w każdych warunkach chodzi jak nowa. Na nowym secie zrobione prawie 3000km. Trafia idealnie w przełożenia, zero oporów na manetce przy wciąganiu do góry (przy starych linkach i pancerzach po 2h w terenie bolał mnie kciuk) po prostu ideał przerzutki. Dlatego zawsze będę pisał, że bajki o trudności regulacji SLX są bajkami... Po tym przydługim wstępie moja propozycja do autora wątku by przejrzał linki i pancerze i sprawdził hak przerzutki. Dzięki za sugestie, może faktycznie skuszę się na inne kółeczka, jak widzę są dwa rodzaje , wiesz może jaka między nimi jest różnica 11 i12 ? Możesz coś więcej napisać o haku przerzutki, co z nim może być nie teges? Dzięki,
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 SLX ma złą sławę, bo wrzucano go do "tanich" rowerów jako wisienkę na tort. Nie tylko dlatego. Zdarzały sie modele które no chciały współpracować i to nie w byle jakim rowerze.
K0ras Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Ależ to prawda, że SLX jest trudny w regulacji i kapryśny. Jest bardzo czuła na długośc łańcucha jak i na regulacje śrubą "b". W różnych napędach różne wymagania SLX ma co do oddalenia górnego kółeczka od najwięszkej zębatki, przeważnie to 4 do 7mm.
Dubler Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Tak może z troszkę innej beczki: Mam nadzieję że XT taka kapryśna nie jest?
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2013 Mod Team Napisano 16 Lipca 2013 Jest mniej, nie mniej jednak chyba każdy shadow na to cierpi, dodatkowo mniejszej kasety jak 11-30 nie zaleca sie stosować.
Mod Team michuuu Napisano 16 Lipca 2013 Mod Team Napisano 16 Lipca 2013 Mam nadzieję że XT taka kapryśna nie jest? Ale w wersji klasycznej nie shadow.
szkodnik33 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 · Ukryte przez premier2, 16 Lipca 2013 - Regulamin 5g i 5f Ukryte przez premier2, 16 Lipca 2013 - Regulamin 5g i 5f Czy ktoś z forumowicz może mi wytłumaczyć co jest źle w temacie tego posta, bo jakis durny moderator próbuje mi wytłumaczyć iz jest on nie zrozumiały dla wszystkich. iż temat [Przerzutka tył] głośna i wolna zmiana biegównie określa problemu, nie wiadomo o co chodzi w temacie, proszę wyjasnijcie mi to co tu nie nie zrozumiałe jak inaczej powinien to napisać pozdr
Jaca911 Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Jest mniej, nie mniej jednak chyba każdy shadow na to cierpi, dodatkowo mniejszej kasety jak 11-30 nie zaleca sie stosować. XT jest mniej humorzasta bo ma lepsze kółka. Górne w SLX to jakąś pomyłka - niby luz ma zniwelować niedokładności ustawienia wózka ale gdy jest brudne to tylko przeszkadza. Jak już pisałem wymiana kółek na "sztywne" na lozyskach zmienia SLX nie do poznania. Ktoś pytał jakie kółka brałem - 11T BBB RolleyBoys na zwykłych lozyskach ABEC-4 się chyba nazywają. Nie straszne im błoto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.