scooby Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 witam Mam od niedawna 29era z korbą Sram S1000 GXP z zębatkami 44/33/22. Reszta napędu to kaseta 10 rzędowa 11-36 i łańcuch Sram 1051. Przerzutki przód i tył X9. Przejechałem tym rowerem na razie dopiero około 400km w tym 2 "maratony" (35 i 53km) i mam wrażenie, że blat 44 zęby jest za duży, w zasadzie nie ma gdzie jeździć na max przełozeniach tzn. blat i 2-3 najmniejsze z tyłu (chyba, że z górki po asfalcie). Gorsza sprawa to ciągła potrzeba przerzucania środek-blat na maratonach co wybija z rytmu. Przy zrzuceniu z blatu na środek od razu trzeba zmieniać tył bo rośnie mocno kadencja i wybija z rytmu. Maratony raczej płaskie w płn. polsce, w góry się nie wybieram. Tak sobie myślę co by przerobić tą korbę na 2 blaty tak aby móc 80-90% maratonu robić z blatu a tylko przed stromszymi podjazdami zrzucac na małą zębatkę z przodu. W związku z tym ma trochę pytań i wątpliwości: 1. czy to wogóle dobry pomysł zmiana z 3 na 2 blaty ? 2. czy można taką korbę 3 blatową przerobić na 2 blaty, zostawiając suport, ramiona, przerzutki, manetki a zmieniając tylko zebatki ? 3. czy muszę kupować zebatki Sram czy moga być shimano czy inne dartmoory itp., czy pasują rozstawy śrub itp ? 4. jaki zestaw będzie lepszy 40/28 czy 38/26 ? (maratony skandia, mazovia i inne lokalne, czasami trochę xc z podjazdami po 15-20% 5. czy nie będzie problemu z regulacją przerzutek ? 6. czy trzeba skracać łańcuch ? 7. co z manetką przedniej przerzutki ? można ją jakoś ustawic aby obsługiwała tylko 2 blaty i nie próbowała zrzucac niżej? 8. chciałbym to zrobić możliwie ekonomicznie więc kupno całej nowej korby dwublatowej odpada, wolałbym przerobić to co mam z góry dzięki za pomoc
seraph Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 1. Wg mnie bardzo dobry, sam się noszę z takim zamiarem i w 100% Cie rozumiem, bo mam identyczne odczucia co do jazdy w terenie. 2. Oczywiście, że można, ale dla zachowania prawidłowej linii łańcucha powinieneś odsunąć prawą korbę o 2,5 mm od ramy. W przypadku Twojego suportu trzeba przełożyć podkładki jak sądzę, bo nigdy takiego nie miałem... To wyeliminuję przesadne przekosy np na przełożeniu 2x10 i będziesz mógł lepiej ogarnąć całą kasetę dwoma blatami. Przerzutka i manetka zostaję pozbywasz się tylko najwyższego biegu na nich. 3. Nie wiem, ale rozstaw śrub jest najważniejszy. Pamiętaj, że śruby mocujące 2 największe zębatki mogą okazać się za długie i będzie musiał dać podkładki lub ROCKRING w miejsce dotychczasowego blatu. Od razu będziesz miał osłonę... 4. Indywidualna kwestia 5. Nie powinno być. Na przedniej zablokujesz wcześniej skok i tyle. 6. Nie koniecznie, ale jeśli to zrobisz to nie zaszkodzi, bo zmniejszy się pojemność napędu. 7. Jasne, że tak. Będziesz miał bieg najniższy i średni a najwyższy będzie zablokowany już na przerzutce. 8. Mam taki sam plan. Korby 2 i 3 blatowe mają i tak ten sam rozstaw zębatek, więc różnicy nie powinno być wielkiej poza masą. Takie moje opinie jeśli się gdzieś w czymś mylę to niech mnie ktoś poprawi zawczasu
scooby Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 super, dzięki za cenne rady, to jest nas już dwóch czekamy na dalsze wskazówki i opinie
nemo2009 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 super, dzięki za cenne rady, to jest nas już dwóch Ja myślałem nad czymś podobnym,ale korba miałaby pozostać 3 rzędowa.Zamiast blatu 44z(42z)zamontować 38z lub 36z.Da się?
seraph Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja mam blat 42T i to jest wg mnie za dużo w teren, ale nie wiem co zmieniłby 3 mniejszy blat... Redukcja ilości zębatek z przodu ma wyeliminować niepotrzebne mieszanie biegami i upłynnić jazdę. Dodanie mniejszego blatu oczywiście jest możliwe, ale niczego nie zmieni oprócz tego, że przełożenie spadnie, a niektóre to się podublują (zmiana z przodu na blat da dokładnie to samo co zredukowanie z tyłu). 40T to jest minimum na blat, ale to rzadki rozmiar.
GhOsTwrc Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Odkrecasz blat zostawiasz 22/(36lub38. 40z bedzie trzeć o rame , 38 jest na styk.) ewentualnie małą mozesz zmienić 22/24/26/28/30 W zaleznosci od nogi ja wczesniej jezdzilem na takiej korbie 22/38 i wszystko działało jak nalezy , ale do czasu. Blat kupiłem stalowy wytrzymaly od alivio ok 40 zł do tego muszisz kupić krótkie srubki to tarczy. Ostatnio stwierdzilem ze taka kombinajcja robi zbyt duze przekosy.Wiec zdecydowalem sie na korbe SLX 40/28 i jest to o wiele lepsze rozwiazanie przekosy staly sie jakby mniejszym zagrozeniem. A uzywam 2x9;) Zrobilem zestaw 40/26 i maraton w karpaczu u Golonki podjechany w calosci. I tutaj wazna sprawa przy 29er mlynek 22 z jest dobry na scianki po 20% ale jak jest 10-15% to jest zbyt miekki i jedziemy przez to wolnniej. Tutaj musisz sam wybrac co lepsze. W mojej sytuacji na 26/34 lekko nie jest ale za to z kazdym podjazdem staje sie mocniejszy i przyzwyczajam się do 26z. 400 km dla korby to tyle co nic moze warto ją sprzedać i kupić 2 blatową. Na płaską mazowie zdecydowanie lepiej 40z.
nemo2009 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Dodanie mniejszego blatu oczywiście jest możliwe, ale niczego nie zmieni oprócz tego, że przełożenie spadnie, a niektóre to się podublują (zmiana z przodu na blat da dokładnie to samo co zredukowanie z tyłu). 40T to jest minimum na blat, ale to rzadki rozmiar. Chodzilo mi oto,aby używać z tyłu najmniejszych koronek(11,13)i blatu,częściej niż dotychczas.Używając środkowej tarczy korby(32z) i z tyłu 11z lub 13z,są większe przekosy.
seraph Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Właśnie dlatego przy przerabianiu korby z 3 na 2 blaty powinno przesunąć lub dać dłuższy suport. No ale to większa ingerencja niż wymiana blatu. Co kto lubi...
scooby Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 czy zebatki shimano i srama pasują zamiennie w swe miejsca ? czy rozstaw śrub jest taki sam ? piszesz, że wstawiłeś blat od alivio więc myślę co by może jakieś zębtaki slx zastosować mierzyłem u siebie w korbie sram S1000 i rozstaw śrub w blacie 44z wynosi jakieś 75mm od osi do osi otworu co to wogóle oznacza 104bcd bo taki jest napis na blacie ?
GhOsTwrc Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 rozstaw , mocowan. Shimano ma wlasnie 104 i beda pasowac
siimon Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Po przejechaniu kilku maratonów postanowiłem na próbę przejść na napęd 2x10 z 3x10. Mimo czytania internetu mam kilka wątpliwość. Kożystając z kalkulatora http://www.gear-calculator.com/#KB=22,32,44&RZ=11,13,15,17,19,21,24,28,32,36&GR=DERS&KB2=26,40&RZ2=11,13,15,17,19,21,24,28,32,36>2=DERS&UF2=2100&TF=85&UF=2100&SL=2 zdecydowałem się na 26/40. Korba to FSA z otworami standardowymi dla Shimano i Srama. - 40tkę muszę założyć w miejsce aktualnej 32 czy mogę ją założyć za zewnątrz (tu gdzie mam 44)? - są zębatki 26 ewentualnie 28 z rozstawem który by pasował w miejsce środkowej? Dziękuję i życzę miłego dnia
Sagitt77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Lepiej umieścić większą zębatkę na środku korby wtedy jest mniej więcej na poziomie środka kasety i może obsługiwać całą kasetę. Ilość zębów większej zębatki trzeba uzależnić od siły nóg i terenu, po którym najczęściej się jeździ. Na płaski teren polecałbym 38-42T. Ja mam akurat zębatkę Specialites Chinook 40T. W moim zestawie akurat nie zmieniałem ustawienia podkładek łożysk suportu (łożyska i korba FC-M590). Aby zbudować korbę małym kosztem można zakupić zębatki alivio 42 i 28T, ale wtedy trzeba kupić krótsze śruby i kominki do większej zębatki ponieważ jest ona dosyć cienka. Zębatka Specialites Chinook jest akurat grubsza i zostają standardowe śruby i kominki.
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Zastanów sie jak jeździsz i gdzie, później pomyśl jakich używasz przełożeń, policz sobie i ci wyjdzie czy przechodzić na 2 rzędy a jak tak to jakiej wielkości zębatki wziąć.
siimon Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Ilość zębów to już chyba wiem. Pozostaje mi tylko zagwozdka jak zamontować tarcze. Bo jak pozbędę się blatu to pozostaną po nim w korbie wcięcia, które myślę że mogą słabo wyglądać.
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 To sobie rocking załóż i po kłopocie.
Sagitt77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Zrób i zobacz jak się prezentuje. Przynamniej będzie widać, że zrobiłeś coś więcej poza zamontowaniem części. Bardziej zaawansowani to docenią. A do pustego miejsca po blacie można się przyzwyczaić
remlik Napisano 19 Listopada 2013 Napisano 19 Listopada 2013 W moim zestawie akurat nie zmieniałem ustawienia podkładek łożysk suportu (łożyska i korba FC-M590). Aby zbudować korbę małym kosztem można zakupić zębatki alivio 42 i 28T, ale wtedy trzeba kupić krótsze śruby i kominki do większej zębatki ponieważ jest ona dosyć cienka. Zębatka Specialites Chinook jest akurat grubsza i zostają standardowe śruby i kominki. Też mam w planie przeróbkę M590, więc dopytam - nie zmieniałeś ustawienia podkładek, czyli masz 2 szt. z lewej i jedną z prawej (po stronie korby) ? Mufa 68 ?
Sagitt77 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Też mam w planie przeróbkę M590, więc dopytam - nie zmieniałeś ustawienia podkładek, czyli masz 2 szt. z lewej i jedną z prawej (po stronie korby) ? Mufa 68 ? Nie zmieniałem ale mam odwrotnie - 1 od strony lewej (pojedynczego ramienia), 2 od strony prawej (korba). Tak akurat założyli korbę w warsztacie więc zakładam, że według wytycznych Shimano. Mufę mam 68 mm. Teraz mam ten sam napęd z ramionami korby M665 i też jest ok.
remlik Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 ok, dzięki - miałeś standardowo (mój błąd - opisałem odwrotnie) nie spadał Ci łańcuch z blatu ? w którymś z wątków koledzy wskazywali taki problem w niektórych przypadkach krótsze śruby można bez problemu dokupić w rowerowym ?
Sagitt77 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 W czasie jazdy nigdy, jedynie gdy np. podczas czyszczenia szybciej zakręcę korbą do tyłu. Dodam tylko, że długość śrub jest zależna od grubości zębatki głównej, np. Specialites Chinook są grubsze i pasują do nich normalne śruby, takie które mocowały dwie zębatki (średnią i największą) do korby. Ja akurat krótkie śruby kupiłem w necie: http://www.bike-project.pl/pl/p/Sruby-do-tarcz-krotkie-aluminiowe/1042
spytrec Napisano 22 Grudnia 2013 Napisano 22 Grudnia 2013 Czy przy zmianie zębatek z 3 na 2 (zdejmuję 32 i 42, wkładam 38 w miejsce 32) ma znaczenie jaka ta 38 będzie? Są zębatki płaskie, np Dartmoor Sting, są profilowane, np SLX http://www.ckbikeshop.pl/product-pol-3319-Zebatka-Shimano-SLX-FC-M-675-38z.html Czy przy założeniu Stinga przerzutka przednia będzie poprawnie działać? Czy łańcuch (10-tka) nie będzie wpadał pomiędzy tarcze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.