mkiggy Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Witam, Chciałbym się dowiedzieć od Was jakich aplikacji androidowych używacie do swoich przejażdżek / treningów rowerowych? Jakie widzicie w nich plusy a jakie minusy? Którą uważacie za najlepszą jeśli korzystaliście już z kilku? Jest takich aplikacji trochę w markecie i chciałbym zasięgnąć języka na jaką się przesiąść. Obecnie używam runkeeper - apka czysto do logowania aktywności fizycznej połączona również ze stroną www. Można tworzyć swoje trasy i je importować do telefonu, przeglądać wszystkie dane na stronie, znajomi itp itd. Można również korzystać z wbudowanych treningów - rowerowych jednak nie ma głównie biegowe gdyż jak sama nazwa wskazuje służy ona do biegania. Czasami korzystam również z Noom - apki dla odchudzającyc się ale tam wątek logowania aktywności sportowej jest dość ubogi. Z obu korzystałem głównie podczas pływania i spacerów. Teraz przesiadłem się na rower i zastanawiam się nad zmianą. Ale nie chciałbym instalować kilkunastu aplikacji i sprawdzać każdej dlatego proszę o poradę. Endomondo, map my ride, catena cycling, sports tracker, navime a może jeszcze coś innego? Możecie również doradzić czy jeżeli jest takowa to warto inwestować w funkcjonalność pro danej aplikacji. Będę wdzięczny za każde info.
fitnessfood Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Witam, Chciałbym się dowiedzieć od Was jakich aplikacji androidowych używacie do swoich przejażdżek / treningów rowerowych? Jakie widzicie w nich plusy a jakie minusy? Którą uważacie za najlepszą jeśli korzystaliście już z kilku? Jest takich aplikacji trochę w markecie i chciałbym zasięgnąć języka na jaką się przesiąść. Obecnie używam runkeeper - apka czysto do logowania aktywności fizycznej połączona również ze stroną www. Można tworzyć swoje trasy i je importować do telefonu, przeglądać wszystkie dane na stronie, znajomi itp itd. Można również korzystać z wbudowanych treningów - rowerowych jednak nie ma głównie biegowe gdyż jak sama nazwa wskazuje służy ona do biegania. Czasami korzystam również z Noom - apki dla odchudzającyc się ale tam wątek logowania aktywności sportowej jest dość ubogi. Z obu korzystałem głównie podczas pływania i spacerów. Teraz przesiadłem się na rower i zastanawiam się nad zmianą. Ale nie chciałbym instalować kilkunastu aplikacji i sprawdzać każdej dlatego proszę o poradę. Endomondo, map my ride, catena cycling, sports tracker, navime a może jeszcze coś innego? Możecie również doradzić czy jeżeli jest takowa to warto inwestować w funkcjonalność pro danej aplikacji. Będę wdzięczny za każde info. Endomondo jest najbardziej popularna i mocno społecznościowa. Można podglądać trasy i treningi znajomych, komentować, brać udział w rywalizacjach, dołączać zdjęcia do logów. Na minus wydaje mi się że ma trochę zbyt mało dokładne mapy. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale chyba korzysta z google maps. W tym momencie ja wybieram Locus Free, dokładne mapy, import tras w gpx i mnóstwo innych funkcji których nie ogarniam. Próbowałem zaznajomić się jeszcze z m.in Orux maps i Trek buddy ale nie ogarnąłem tych aplikacji. Na stałe mam Endomondo i Locusa.
RafalxM Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 dla mnie najprzyjemniejsze jest Navime i tego tylko używam, appka cały czas rozwijana i autor bierze pod uwagę sugestie użytkowników
bruce95 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Popieram Rafała. Bardzo rozbudowana aplikacja. Eksport treningów na kilka stron www, możliwość zapisu w bardzo wielu formatach. Poza tym obsługuje czujniki ANT+ oraz Bluetooth.
akmk Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Na rowerku Navime bo wszystko działa, nie wiesza się i jest produkcją Polską .
marekw Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Endomondo jest ok, ale niestety postoje wlicza do średniej prędkości.
mkiggy Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Endomondo jest ok, ale niestety postoje wlicza do średniej prędkości. To nie ma opcji wlaczenia pauzy? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2013 Niech dalsza dyskusja przeniesie się do tego tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/85190-gps-aplikacje-rowerowe-na-androida-symbiana-i-inne/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.