Feroxx Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Przymierzam się nieśmiało do wymiany kierownicy w rowerze, zainteresowały mnie kierownice ze wznosem, okolo 30-40mm, ale bez żadnego gięcia. Najlepiej by rura tam gdzie będą grpiy była w jednej osi, robią w ogołe takie cuda? Ewentualnie gięcie do rowerzysty może być, ważne by nie było do góry, albo jakies minimalne. Zrobiłem nawiet "wizualizację" o co mi chodzi
PeGie Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Coś takiego ? http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/kierownica-fsa-xc-300-atb-handlebar.html http://www.bikestacja.pl/pl/kierownica-answer-protaper-720-am.html http://www.bikestacja.pl/pl/kierownica-ritchey-comp-low-rizer-bb-black-670mm.html Chyba że na zdjęciach inaczej to wygląda niż w rzeczywistości
Feroxx Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Napisano 14 Czerwca 2013 No własnie, na foto wszytko ładnie pięknie, ale jak się przeczyta opisy tych pierwszych dwóch, to są podane gięcia w trzecim wypadku już nie wiadomo
PeGie Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Tak mi się wydaje że o ile w rzucie Front bez problemu, to w Left będzie ciężko w tej ostatniej też jest 9st :/
ugupu Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Coś takiego? http://www.roox.at/COMPONENTS/COMPONENTS/PRODUCT-PAGES/DBS_Flatriser.htm
Feroxx Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Napisano 14 Czerwca 2013 Własnie o coś takiego mi chodzi, tylko ze pod mostek z mocowaniem 31,8mm. No i niestety tej kiery z linka nigdzie nie moge znaleźć, tylko na archiwum allegro z 2006 roku
Fenthin Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Musi to być faktycznie riser? Może jakaś szeroka prosta kierownica zaspokoi Twoje potrzeby?
Feroxx Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Napisano 14 Czerwca 2013 Ogolnie zaswitał mi taki pomysł by przykręcic ją do dołu, by kierwonica była nizej nad ziemią, a takie typowe kierownice DH się nie nadają przez te wygięcia, mialbym wtedy nienaturalnie wykręcone nadgarstki. W sumie to aż dziwne ze praktycznie nie robią takich kierownic. O_o
Feroxx Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Napisano 14 Czerwca 2013 Na dniach bede miał taki +/-17, bardziej pogiętego już nie chce, bo według mnie to już nie wygląda ładnie, jak mostek jest wygięty poniżej poziomu. Wiec wpadłem na ten genialny pomysł z kierownicą. Teraz mam siodełko z 2cm powyżej gripów, z mostkiem powinienem urwać z 1,5cm, a pożniej się zobaczy czy mi starczy, czy bede chciał kombinować z kierą. O ile znajdę taką
Makabra Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 Ogolnie zaswitał mi taki pomysł by przykręcic ją do dołu, by kierwonica była nizej nad ziemią, a takie typowe kierownice DH się nie nadają przez te wygięcia, mialbym wtedy nienaturalnie wykręcone nadgarstki. W sumie to aż dziwne ze praktycznie nie robią takich kierownic. O_o No tak sobie wyobrażam jak byś miał nadgarstki na takiej kierownicy jakiej nie chcesz, i wydaje mi się że byłoby lepiej niż na prostej. Chyba sporo motocykli choperowatych ma właśnie tak kierownice ustawione ze względu na wysoki przód i nisko siedzącego kierowcę.
Feroxx Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Napisano 28 Czerwca 2013 Mam kierownicę giętą do siebie i testowałem podobne ustawienie, w sumie nie jest źle, ale na dłuższym dystansie bardziej drętwieją ręce jak w ustawieniu sugerowanym dla tego typu kiery.
siimon Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 Wszystkie kierownice mają gięcie nie ważne czy ze wzniosem czy bez, inaczej nadgarstki odmówiły by współpracy.
Feroxx Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Napisano 28 Czerwca 2013 Gięcie w tył to jeszcze nie taki problem, najgorsze jest to ze kierownice ze wznosem maja gięcie w górę i tył, co niestety nie daje ciekawych możliwości z ustawieniem ich w odwrotną stronę.
Makabra Napisano 30 Czerwca 2013 Napisano 30 Czerwca 2013 Wystarczy obrócić na dół i przód do tyłu i powinno być ok. Chyba ze ktoś musi mieć napisy na kierownicy od strony czołowej roweru
Lumperator Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Riser obrócony na drugą stronę to lekkie nieporozumienie. Ritechy robi proste kiery 2x z opcją ustawienia na +- 5mm. Do tego mostek -17 i jakoś by to było. Ciekawą też rzecz wymyślił Syntace ze woim mostkiem. Nie dosć, że spory kąt ujemny, to jeszcze mocowanie kiery maksymalnie w dół.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.