Skocz do zawartości

[do 4000 zł] ATB full suspension

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Jak w temacie: poszukuje roweru ATB z full suspension. Przeznaczenie: miasto, las, wieś. Rekreacja, bez wyścigów.

Zależy mi na lekkości jazdy w łatwym terenie i komforcie pod rozwalonymi kolanami i niezbyt zdrowym kręgosłupem (stąd koniecznie full)

pierwotnie napaliłem się na Rockrider 9.1, ale ktoś mi powiedział, że ten rower jest zbyt "MTB" jak na moje potrzeby...

Napisano

Mianem ATB określa tanie rowerki MTB zbudowane na najtańszych komponentach i przeznaczone dla niedzielnych rowerzystów. Krótko mówiąc, masz za dużo pieniędzy na taki rower :D

9.1 jest bardzo dobrą propozycją. To rower ścieżkowy, więc pozycja nie będzie aż tak pochylona jak na typowym sprzęcie do ścigania, ma porządne zawieszenie i oparty jest o całkiem sensowne komponenty.

Napisano

Mianem ATB określa tanie rowerki MTB zbudowane na najtańszych komponentach i przeznaczone dla niedzielnych rowerzystów. Krótko mówiąc, masz za dużo pieniędzy na taki rower :D

9.1 jest bardzo dobrą propozycją. To rower ścieżkowy, więc pozycja nie będzie aż tak pochylona jak na typowym sprzęcie do ścigania, ma porządne zawieszenie i oparty jest o całkiem sensowne komponenty.

Dzięki! zatem 9.1 pozostaje faworytem. Jedyną wątpliwość mam do rozmiaru ramy, bo mam dokładnie 175cm, czyli zgodnie z tabelką z decathlona pasuje mi rama M (165-175) i L (175-185 zdaje sie) ... którą wybrać?

Ja również rozglądałem się za rowerkiem fs w tych granicach i znalazłem taki oto model.

http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2013/gorskie/fullsuspension/beast#.UbjDFJxKTGZ

może przypasuje

Nieźle :) Ciekawe wypada w porównaniu z 9.1

Napisano

Kellysy są  długie, pasujący rozmiar to 17,5"  ... ponadto  biednie wyposażony .

Co do Rockridera, raczej L, ramy nie są zbyt długie, powinna być akurat ( będzie miała długość jak Kellys 17,5".

Napisano

W porównaniu do 9.1 to akurat wypada bardzo blado.

Jako że mam 174cm wzrostu, posiadam tu punkt referencji. I pewnie wziąłbym M-kę. Ale najlepiej zrobisz, jeśli pójdziesz do sklepu i zwyczajnie się przymierzysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...