Astka Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Hej forumowicze. Czytuję Was od jakiegoś czasu o co nieco się dowiedziałam o sprzęcie. Gotówką jakoś specjalnie wielką nie dysponuję, ale na pewno lepsze to, aniżeli makrokesz za 400 zł, chociaż jestem w posiadaniu takowego - rower Caledonia I w sumie bardzo dobrze mi się na nim jeździ, z tym, że zaczął się po 5 latach sypać i raczej nie opłaca mi się w niego inwestować więcej, aniżeli jest on wart(chociaż i tak już miał wymieniany wolnobieg i tylną ośkę), toteż postanowiłam sobie zakupić coś, w co wiem że warto zainwestować... Wyszukałam sobie taki oto rowerek: >>KLIK<< myślę, że jak na tę cenę to nic lepszego nie dostanę... a ten podoba mi się i wizualnie w miarę i osprzętowo nie jest zły(patrząc na alivio + XCR + kasetę 8 rzędów, to za tę cenę nówki nie znajdę, przynajmniej w mojej okolicy)...Z tym, że nie wiem, czy nie ma tam jakiegoś kruczka... Kupował ktoś stamtąd może? Rozważam, czy czasem nie przejechać się do Warszawy i nie odebrać osobiście, ze Śląska byłoby 3,5h pociągiem... Bo nie jestem pewna rozmiaru ramy, w teorii dla mojego 1,68 m powinna starczyć mi spokojnie 17", ale jakoś mam obawy przed kupnem roweru wysyłkowo, nie 'dosiadając' go. Myślicie, że będzie to dobry wybór za tę cenę? Mnie wydaje się, że tak, ale wolę oddać głos bardziej doświadczonym, bo mogę coś przeoczyć. PS. Dla leniwych specka tutaj :
Smyq90 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Za taką cene to rowerek daje rade wg. mnie. Jeśli byś potrzebowała lepszego osprzętu zawsze można się porozglądać za używkami w dobrym stanie bo czasem trafiają się okazje. A co do przymierzania to zawsze można zrobić to w jakimś sklepie rowerowym w okolicy a zamówić przez internet jeśli jest taniej.
rezox Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Rower fajny ale rama będzie dla ciebie za duża. Pewnie dlatego jego cena jest niska, niewiele dziewczyn ma ponad 180cm wzrostu. Proponuje kupić ten rower, tą ramę: http://allegro.pl/rama-kross-level-a4-17-cali-nowy-model-alu-lite-i3277781820.html (ten sam sprzedawca wiec zapłacisz raz za wysyłkę) Przełożyć osprzęt i sprzedać starą ramę 100-200zł. Jest to rama levela a4 więc możesz się do niego przymierzyć w jakimś sklepie.
Astka Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Napisano 8 Czerwca 2013 Za taką cene to rowerek daje rade wg. mnie. Jeśli byś potrzebowała lepszego osprzętu zawsze można się porozglądać za używkami w dobrym stanie bo czasem trafiają się okazje. A co do przymierzania to zawsze można zrobić to w jakimś sklepie rowerowym w okolicy a zamówić przez internet jeśli jest taniej. No właśnie o to chodzi, że używki nie chcę, bo 'sponsor' roweru jest uczulony na słowo 'używane' Właśnie z tym przymierzaniem to różnie, bo męska rama od damskiej się trochę różni, a jedyne teraz dostępne Krossy damskie to seria F, której rama też się lekko różni kształtem... A tak to bym sobie przynajmniej Warszawę przy okazji zwiedziła ^^ Rower fajny ale rama będzie dla ciebie za duża. Pewnie dlatego jego cena jest niska, niewiele dziewczyn ma ponad 180cm wzrostu. Jest 17", na drugiej aukcji Linka dałam do pierwszej lepszej, wystawione są dwie. Tu 17" do kupienia. Więc ramy dokupić nie muszę...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 olu,bierz tego krossa, ale jesli juz nie urosniesz, to rama 17 cali zdecydowanie jest dla ciebie.
Kysa275 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Jest to rocznik 2009 czyli najlepszy wypust leveli a2, ja mam takiego tylko w wersji męskiej, jak najbardziej polecam.
Astka Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Napisano 8 Czerwca 2013 olu,bierz tego krossa, ale jesli juz nie urosniesz, to rama 17 cali zdecydowanie jest dla ciebie. urosnąć już na pewno nie urosnę, bo właśnie skończyłam ostatnie 'naście' Czyli pozostaje tylko pisać maila do nich, pytać o drogę i o dogodny termin dla obu stron, aby odebrać rowerek. Dzięki, chłopaki!
Astka Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Napisano 9 Czerwca 2013 A jak myślicie, mogłabym kupić go wysyłkowo jednak? Bo teraz średnio mam czas na przejażdżki do Warszawy(sesja...) + ni cholery nie wiedziałabym co gdzie jak i w którą stronę, zwłaszcza, że sklep znajduje się na obrzeżach miasta... Kupował ktoś stamtąd wysyłkowo rower i może podzielić się opinią?
Hell4Ge Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 A jak myślicie, mogłabym kupić go wysyłkowo jednak? Bo teraz średnio mam czas na przejażdżki do Warszawy(sesja...) + ni cholery nie wiedziałabym co gdzie jak i w którą stronę, zwłaszcza, że sklep znajduje się na obrzeżach miasta... Kupował ktoś stamtąd wysyłkowo rower i może podzielić się opinią? Ja? Nie, ale masa osób już tak http://allegro.pl/show_user.php?uid=4739750 99.5% Pozytywnych komentarzy. 22602 od 16572 osoby Wiadomo, te 0.5% to albo wina kuriera, albo jakiś czynnik losowy Odnośnie rozmiaru, to polecam przeczytać (o ile tego nie zrobiłaś) http://xtrbike.pl/kupno-roweru/2-jak-dobrac-rame-roweru Wiadomo, że to sucha teoria, ale jest sporo napisane Chciałem w tym sklepie na przestrzeni 7-14 dni coś kupić (odwiedzając go), ale była tylko 1 sztuka 17'stka co mi raczej nie leży przy 180cm... Czemu nie urodziłem się mniejszy, a mogłem mniej mleka pić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.