mariusz231 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Witam, Pisze w imieniu znajomego, bo mi się pomysły skończyły. Posiada rower trek, chciał wykręci suport żeby go wyczyścić. Po rozkręceniu pojawił sie problem, ponieważ nie może wyjąć go z ramy (mufy) ani drgnie. Załączam zdjęcie z jednej i drugiej strony wygląda tak samo. Dzięki za pomoc lub podpowiedź
kudizc Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 moim zdaniem siedzi na łożtskach. Można próbować polewać ropą i ostrożnie uderzać mlotkiem, tylko żeby nie uszkodzić gwintubw ramie. Wysłane z mojego GT-I9100
Kiciok Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Z obu stron wykręcony? Jeśli tak, to przez drewniany kołek puknąć młotkiem kilka razy.
pajak123 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Kiciok dobrze pisze proponował bym dodać jeszcze jakiś środek penetrujacy np."penetrus" lub "WD40"
M333 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 To zwykły kwadrat na tzw. łożyskach maszynowych. Odkręcić z drugiej strony. Samo wypadnie, wyjmiesz ręką. Bez potrzeby bicia młotem.
robertrobert1 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Jak są z obu stron nakrętki wykręcone to pozostaje tylko opcja siłowa wspomagana odrdzewiaczem. Kołek drewniany jest dobry sposobem ale także można wkręcić długą śrubę w miejsce wykręconych śrub po korbach i ...bić młotem
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2013 Ja widze ze odkręcona jest tylko lewa strona. A prawa wygląda zawsze inaczej, niemniej jeżeli jednak i prawa jest odkręcona wiec mamy tutaj kosmiczny suport który trzyma sie sam w powietrzu. Uważaj żeby nie z buta nie wpadli Secret Service i zakosiła w imię dobra narodowego Tak BTW to wygląda jak suport VP a one raczej aż tak zaawansowane nie są
mariusz231 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Napisano 4 Czerwca 2013 Z obu stron podobno wygląda tak samo, ja napisałem to co usłyszałem od znajomego. Podobno był najpierw problem z odkręceniem, bo nawet nie chciało drgnąć. Po kilkudniowej kąpieli w benzynie i wd40 udało się odkręcić, ale teraz nie chce wyjść W środku było pełno syfu włącznie z jakaś rdzą. Przekaże tą informację zainteresowanemu. Dzięki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2013 Jak ten twoj znajomy poczęstuje nas druga stroną tortu to może coś sie wymyśli
mariusz231 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Napisano 4 Czerwca 2013 Wyszło po uderzeniu solidnie młotkiem. Jedno z łożysk, a raczej obudowa była pęknięta i dlatego siedziało tak mocno. Ps. Możecie doradzić jakiś nowy suport, bo stary się już nie nadaje Mufa ma 71mm, a długość starego to 122mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.