Ciaffez Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Składam sobie rower do dritu/streetu. Myśle o singlespeed, w związku z czym mam problem: Rama to A-gang z 2004 z pionowymi hakami a tylna piasta na kasetę 8-kę. Czy przy zakupie zwykłego reduktora (np. DaBomb) mogą być jakieś problemy, np. z napinaniem łańcucha? I czy reduktory "domowej produkcji" tj. przerobione ze starej kasety (powowdy ekonomiczne ) mogą stwarzać kłopot, szczególnie jeśli chodzi o te pionowe haki? Z góry dzięki i pozdrawiam...
Wawrus Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Moim zdaniem A-gang to lipny sprzet i nie warto w niego inwestować i przerabiac.A jak już chcesz na siłe to proponuje zrobic to z plasteliny.<lol> wydurniam sie
MarcinN Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Moim zdaniem A-gang to lipny sprzet i nie warto w niego inwestować i przerabiac. Eee...jaja sobie robisz? Ciaffez weź się zapytaj na tym forum: http://forum.bikeaction.pl/ na pewno uzyskasz profesjonalną odpowiedź. Pozdro.
airproject Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 hej. ja mam singla przy poziomych hakach i szczerze mowiąc nie ma róznicy czy haki masz poziome czy pionowe o ile uzyjesz napinacza łańcucha. takie coś z firmy reborn kosztouje ok 50 zl do kupienia w mk bike'u. Mocuje sie to zamiast przerzutki. Do tego mozesz tam tez kupic specialną zebatke 16 lub 18t z dystansami. mozesz tez zrobic sobie samemu i wybrać zebatke z kasety ktorą chcesz. nie powinno byc problemu. tyle ze ta dedykowana do singla jest grubsza i przypomina bardziej bmxowe koronki. pozdro
Cybuch Napisano 19 Maja 2006 Napisano 19 Maja 2006 a propo singla, to ja też chce sobie sprawić taki bajer, tylko że bardzo wiem jak sie do tego zabrać, chce kupić singla normlanie na gruby łańcuch ofcourse singiel tylko niewiem co z korbą?? korbę też chce wymienić na taką korba no i czy taki gruby łańcuch niebędzie sprawiał problemów z tą korbą? czy może sąjakieś specjalne korby do singla bo niewiem??!! acha, a jak już przy korbach (wiem że to nie ten teamat ale tak przy okazji) to ciekawy jestem czy owa korba będzie pasować do mojej ramy rama jak widać na zdjęciach, jest bardzo mało miejsca i niewiem czy korba od razu z blatem 38 nie będzie za duża i nie będzie chaczyć o rame?? czyli w jakiej odległości od ramy ten blat się będzie obracał? hehe, mało profesionalne pytanie ale mam nadzieje że skumacie o co chodzi i poradzicie coś. Byłbym baaardzo wdzięczny pozdrówko
szakq Napisano 19 Maja 2006 Napisano 19 Maja 2006 sadze ze korba z blatem 38 nie bedzie problemem bo montuje sie go w miejscu sredniej koronki.Korba nie ma nic specjanego chyba ze jest dedykowana do singla to nie po prostu otworkow do monatzu malej koronki itp.Za to koronka przednia pod singla jest grubsza(dostosowana do gubszego lancucha)sadze ze ze zwykla tez powinno chodzic ale moge sie mylic. Single przy pionowych hakach wymusza stosowanie jakiegos napinacza.
3fF Napisano 20 Maja 2006 Napisano 20 Maja 2006 a propo singla, to ja też chce sobie sprawić taki bajer, tylko że bardzo wiem jak sie do tego zabrać, chce kupić singla normlanie na gruby łańcuch ofcourse singiel tylko niewiem co z korbą?? korbę też chce wymienić na taką korba no i czy taki gruby łańcuch niebędzie sprawiał problemów z tą korbą? czy może sąjakieś specjalne korby do singla bo niewiem??!! acha, a jak już przy korbach (wiem że to nie ten teamat ale tak przy okazji) to ciekawy jestem czy owa korba będzie pasować do mojej ramy rama jak widać na zdjęciach, jest bardzo mało miejsca i niewiem czy korba od razu z blatem 38 nie będzie za duża i nie będzie chaczyć o rame?? czyli w jakiej odległości od ramy ten blat się będzie obracał? hehe, mało profesionalne pytanie ale mam nadzieje że skumacie o co chodzi i poradzicie coś. Byłbym baaardzo wdzięczny pozdrówko jeśli kupujesz jednoblatowy, to według mnie nie ma sensu wydawać kasy na truvativ'a... singiel(jest o wiele węższy od bmx i od łańcuchów bmx) to świetny pomysł, ale zależy czy chcesz mieć hamulec tarczowy, i jaki jest tam hak na oś, jeśli 9mm, no to troche cienko jeśli chcesz mieć gruby(patrz. szeroki, bmx?) łańcuch, bo na 9mm nie robią (chyba, może coś się znajdzie) z wolnobiegami nakręcanymi, jeśli chodzi o korbe to spokojnie 38t wejdzie i skoro ma być jeden blat, to bym kupił korbe bmx. pozdrawiam
Cybuch Napisano 20 Maja 2006 Napisano 20 Maja 2006 no super, dzięki za szybką odpowiedz :-) hak na oś sprawdze jak bede miał chwilke i dam znać. a czy można zrobić singla na zwykłym łańcuchu czy na taki wolnobieg wchodzą tylko szerokie?
3fF Napisano 20 Maja 2006 Napisano 20 Maja 2006 jeśli chodzi o single speed: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3062 przykładowy single a jeśli chodzi o bmx na szeroki łańcuch: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2076 i na singla i na bmx wejdą normalne, ale jeśli będziesz chciał coś mocniejszego to może nie wyjść przy single, ze względu na to że koronka jest wyżej od korpusu, a bmx ma zęby już w wolnobiegu... pytanie tylko czy chcesz mieć tarczę z tyłu? pozdrawiam
Cybuch Napisano 20 Maja 2006 Napisano 20 Maja 2006 co do tarczówki to niewiem, jeśli trzeba to będzie tarcza ale jeśli nie to zostawie normalne v-brakei. a jeszcze pytanko w związku z piastą bo na tej aukcji co podałem piszą że wolnobieg pasuje na normalny gwint takie jak mają wielorzędowe wolnobiegi, więc czy mogę go nakręcić na normalną piaste???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.