kamasiema1 Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Siemka wszystkim . Po ostatnim wypadzie na Liberec moja tylna przerzutka sram x7 na krótkim wózku zaczęła coś szwankować . Tutaj jest link do filmiku , który ukazuje sytuację (sorki za jakość ) http://www.pinkbike.com/video/315278/ Próbowałem już wszystkiego regulacje nic nie dają . Nie robi nic różnicy ,czy przykręcę śrubkę L , czy H , oraz śrubkę oddalającą przerzutkę od haku ramy . Próbowałem również prostować hak (bo był trochę krzywy ) bez rezultatów. Przerzutka zatrzymuje się między 5 , a 6 zębatką kasety (mam kasetę 8 rzędową ) . Z tyłu mam oś 150 x 12 . Wykręciłem przerzutkę wszystko przeczyściłem i posprawdzałem wszystkie sprężyny dobrze napinają. Nie mam pojęcia o co chodzi . Wielkie dzięki za pomoc .
kamasiema1 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Napisano 1 Czerwca 2013 Wykręć do końca H i La i nie będzie problemu Próbowałem bez zmian
lyndowss Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Wykręć śrubki H i L, oraz linkę od przerzutki. Wtedy powinno się ruszać w pełnym zakresie aż nadto.
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2013 A jak nie to zajrzyj do środka pantografu, i zobacz czy coś jej nie blokuje, np jakiś kamyczek przyklejony na smarze czy cos.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.