GAdamski Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Nadal niema zadnego kupca jak chodzi o Gravity 27,5 XT. Chcialbym opinie poczytac ale nigdzie nic nie mozna znalesc.
szumi83 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam, jestem już posiadaczem wersji XT. na razie testuje. Niedługo postaram się coś napisać o tym sprzęcie.
aarmando Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam, Widzę, że dyskutowaliście o Northtec’ach… w najbliższych dniach chcę kupić rower i waham się między Northtec Cayon 29 SLX, a Kellys TNT 10. Northtec kosztuje 2500 PLN, a Kellys jest obecnie w promocji za 2200 PLN. Podpowiedzcie proszę, czy Northtec wart jest tych 300 PLN więcej? Pozdrawiam Mysle ze za jakis miesiac Northtec bedzie za jakies 2000. Sam go tak kupilem w zeszlym roku.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 kellys, poza nazwa, ma zdecydowanie gorszy osprzet. a i tak warto zaczekac miesiac, dwa i zaczna sie wyprzedaze northtecow. ich ceny pod koniec roku spadaja o ponad 5 setek na rowerze. w zeszlym roku cayon 2 xl z 2599 stanial do 1799. co prawda w takiej cenie chodzily rowery na ramach 17 cali ale obnizka byla znaczaca.
Gravityacja Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Witam, jestem już posiadaczem wersji XT. na razie testuje. Niedługo postaram się coś napisać o tym sprzęcie. Hejka Mam Gravi XT od prawie 2 miesiecy przejechałem okolo 800km wrazen troche jest polecam rowerek
arek_wro Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 To chyba jedyny rower gdzie różnica w długości górnej rury między rozmiarami 17 i 21 to zaledwie centymetr. W 17-ce rura jak w ścigancie, w 21-ce jak w typowym turystyku. Normalnie te dwa rozmiary dzieli około 5 centymetrów.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 arek_wro, zdecyduj sie. centymetr czy piec...
arek_wro Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Ech, widzę, że czytanie ze zrozumieniem w narodzie zanika... Według tego co podaje Northtec różnica w długości górnej rury między 17 a 21 to 1 cm --> 17ka ma 590 mm, a 21ka ma 600. Normalnie, czyli w typowych rowerach MTB, te rozmiary dzieli około 5 cm. Dany model w różnych rozmiarach powinien trzymać określone proporcje. Wydłuża się rura podsiodłowa i wraz z nią rośnie długość górnej rury. Dla większości producentów to oczywiste, ale chyba nie dla Northteca.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 byc moze mam problemy z rozumieniem pisanego slowa. ale, prosze, przeczytaj swoj post tak jjakbys go sam nie napisal i zobaczysz, ze nielogicznie i niezrozumiale jest przedstawiony. natomiast to, ze rura nie rosnie z wzrostem roweru to inna sprawa. powinienes do producenta o tym napisac. ciekawe co on na to... pochwa.
Mod Team michuuu Napisano 28 Września 2013 Mod Team Napisano 28 Września 2013 różnica w długości górnej rury między 17 a 21 to 1 cm --> 17ka ma 590 mm, a 21ka ma 600. Rama dla ludzi z długimi nogami i krótką resztą Znaczy się rosną nogi a reszta nie ,jak u modelek. . nielogicznie i niezrozumiale jest przedstawiony. Ja z kolei nie rozumiem Twoich wywodów.
Mod Team adamos Napisano 28 Września 2013 Mod Team Napisano 28 Września 2013 ale, prosze, przeczytaj swoj post tak jjakbys go sam nie napisal i zobaczysz, ze nielogicznie i niezrozumiale jest przedstawiony. Ja w tym poście (Kolegi arek_wro) nic nielogicznego nie widzę. Prawidłowo i po polsku napisane. Co do geometrii tej ramy, to faktycznie - nie popisali się. Ale w przyszłości można się przecież poprawić, bo rowery chyba sprzedają się im całkiem nieźle.
Gravityacja Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 ja mam z rama 17 ale jezdzilem tez na 19 faktycznie poza wysokoscia ramy nie odczuwa sie zadnych roznic ale moge zmierzyc przy okazji jak to na zywo wyglada mimo to na pewno bede zmienial kierownice na szersza orginalnie montowania na dluzsza mete jest za waska i przy dluzszych trasach meczy
Piterro Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Jaki masz wzrost i przekrok? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Gravityacja Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Jaki masz wzrost i przekrok? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 176 wzrostu do ramy zostaje mi jakies 3 - 3,5 cm
Mod Team Puklus Napisano 18 Października 2013 Mod Team Napisano 18 Października 2013 Oczywiście nie czytałem całości tematu z racji tego iż mi sie nie chciało, ale ... posiadam ramę o bardzo zbliżonych parametrach a już na pewno tylnego trójkąta. Fakt, rama jest mało sterowna, ciężko nią manewrować po krętych trudnych technicznie szlakach, no bo długa jest co tu dużo kryć, ale mi sie na niej śmigało wygodnie. Podjazdy nigdy nie stanowiły problemu przy ucięciu skoku wjeżdżałem pod takie kąty ze przód sie odrywał i już wyżej ie nie dało po prostu. Pozycja dość leżąca z racji długiej ramy. Ja niestety nie mogłem wybrzydzać tak był to taki wziąłem. Tutaj uważam że watro rowerek wziąć, dlaczego ? - jego cena jest dobra - osprzęt mimo że nie jest idealnie rozpisany widać ze jest z sensem dobrany. - wizualnie jest atrakcyjny - ramę zawsze można wymienić. Obecnie posiadam ramę zdecydowanie mniejszą, krótsza i jest wygodniejsza dla mnie.
Mod Team adamos Napisano 18 Października 2013 Mod Team Napisano 18 Października 2013 Też uważam, że w tym przedziale budżetowym i za tą kwotę, to rower godny uwagi, pomimo swoich minusów w geometrii. Znajomek, który jeździ "od święta", zakupił niedawno ten rower i jest bardzo zadowolony.
Gravityacja Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Też uważam, że w tym przedziale budżetowym i za tą kwotę, to rower godny uwagi, pomimo swoich minusów w geometrii. Znajomek, który jeździ "od święta", zakupił niedawno ten rower i jest bardzo zadowolony. Nie jezdze moze bardzo czesto, ale tez nie od swieta zrobilem na tym rowerku 800 km nie zmienialem w nim jeszcze nic, wiec jest w pelni oryginalny po wyregulowaniu, poza za waska jak dla mnie kierownica, nie mam powodow do narzekania jezdzi sie naprawdę super
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.