Ansgar Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Tak więc zabrałem się za ustawianie przerzutek i już na dzień dobry mam problem, we wszystkich filmikach mowa jest, że na manetce wrzucamy najniższy bieg a ja nie ogarniam tego Moje rozumowanie jest : (przerzutka tylnia 7 biegów) 1 = najmniejsza obręcz w kole, 7 = największa obręcz (przerzutka przednia biegów) 1 = najmniejsza zębatka, 3 = największa zębatka. Dobrze rozumuje ?
lesieque Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Źle Tył to masz tak. Najniższy bieg, czyli najmniejsza zębatka i to ona jest oznaczana największym numerem czyli np 7ką w przodzie jest tak jak mówisz, czyli najwięskza ma 3 a najmniejsza 1
artex232 Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Na forum ten temat był już wałkowany wiele razy. Poszukaj sobie w google
Ansgar Napisano 23 Maja 2013 Autor Napisano 23 Maja 2013 googlowałem nie znalazłem... dzięki lesieque to już wiem dlaczego przednia jako tako mi idzie się ustawić a tylnia ni uja ;D można zamknąć
Minor Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 A co to ma niby do rzeczy? Są manetki ponumerowane odwrotnie. Ja, jeżdżę całkowicie bez numerków na manetkach (jak spora grupa osó i też nic się złego nie dzieje. Średnio rozumiem co to za problem jaki numerek jest przypisany do jakiej koronki.
dziobolek Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Tak samo, jak są również przerzutki tylne z odwrotną sprężyną i wtedy "normalnie numerowane" manetki banglają odwrotnie No i w takim przypadku powyższa metoda regulacji...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.