Abdizriel Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Mam taki problem, że po wymianie przerzutki tylnej na DEORE FD-M652 nie mam żadnej regulacji na linii manetka - przerzutka. Mam już zakupioną odpowiednią manetkę ale założyć będę ją mógł dopiero po zakupie koła pod 8-9 rzędów. A chciałbym wyeksploatować najpierw obecny napęd. Kiedyś widziałem w jakiejś starszej szosie regulację linki na pancerzu w formie takiej rozkręcanej tulei. Czy ktoś z kolegów byłby mi w stanie powiedzieć czy takie rozwiązania są jeszcze w sprzedaży? Jak dokładnie nazywa się taki system? Pozdrawiam, A.
seraph Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 ...założyć będę ją mógł dopiero po zakupie koła pod 8-9 rzędów... Nie do końca prawda. Jeśli masz 7rzędów i 8rzędową manetkę, a wnioskuję, że masz to manetka będzie działać z jednym "luźnym" biegiem. 9rzędowa nie będzie...
tobo Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Nie masz regulatora przy manetce? http://allegro.pl/shimano-sm-ca70-regulator-linki-przerzutki-bc-pl-i3198988601.html Nazwę widać Przecinasz pancerz między manetką a pierwszą przelotką (najlepiej bliżej manetki niż ramy. wstawiasz regulator zabezpieczając pancerz na obu końcach nowymi końcówkami do pancerzy przerzutkowych.
Abdizriel Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 Uwaga jest słuszna ale niestety manetka jest 9 rzędowa. Dlatego szukam alternatywnych rozwiązań Dzięki Tobo! Niestety mój przedpotopowy klikacz nie oferuje takich luksusów. Dokładnie o tego typu urządzonko mi chodziło. Rozwiązanie doraźne ale powinno spełnić swoja funkcję. Zastanawia mnie tylko czy jest w nim jakiś system zapobiegający luzowaniu się, bo żadnej blokady/kontry na fotce nie widać.
kinder85 Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 nie kumam, przecież przy każdej tylnej przerzutce jest baryłka do regulacji naprężenia linki.
Abdizriel Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 Nie wiem czy dobrze wpisałem model przerzutki ale jest to wersja shadow w związku z czym takiej regulacji nie ma:/ Tu zamieszczam jakąś przykładową fotkę: http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/40542.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.