Skocz do zawartości

[przerzutka tył] regulacja linki na pancerzu

Abdizriel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem, że po wymianie przerzutki tylnej na DEORE FD-M652 nie mam żadnej regulacji na linii manetka - przerzutka. Mam już zakupioną odpowiednią manetkę ale założyć będę ją mógł dopiero po zakupie koła pod 8-9 rzędów. A chciałbym wyeksploatować najpierw obecny napęd. Kiedyś widziałem w jakiejś starszej szosie regulację linki na pancerzu w formie takiej rozkręcanej tulei. Czy ktoś z kolegów byłby mi w stanie powiedzieć czy takie rozwiązania są jeszcze w sprzedaży? Jak dokładnie nazywa się taki system?

Pozdrawiam,

A.

Napisano

...założyć będę ją mógł dopiero po zakupie koła pod 8-9 rzędów...

Nie do końca prawda. Jeśli masz 7rzędów i 8rzędową manetkę, a wnioskuję, że masz to manetka będzie działać z jednym "luźnym" biegiem. 9rzędowa nie będzie...

Napisano

Uwaga jest słuszna ale niestety manetka jest 9 rzędowa. Dlatego szukam alternatywnych rozwiązań ;)

Dzięki Tobo! Niestety mój przedpotopowy klikacz nie oferuje takich luksusów. Dokładnie o tego typu urządzonko mi chodziło. Rozwiązanie doraźne ale powinno spełnić swoja funkcję. Zastanawia mnie tylko czy jest w nim jakiś system zapobiegający luzowaniu się, bo żadnej blokady/kontry na fotce nie widać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...