Skocz do zawartości

[do 1500] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema! Potrzebuje dobrego crossa do ceny 1500zł. Fajnie by było gdyby podane linki do aukcji allegro, a jeśli nie to do dobrych, dużych sprawdzonych sklepów rowerowych.

Napisano

Dużo osób poleca Lazaro Integral V3 z allegro. Sprzedaje się bardzo dobrze. Ja jednak bym brał Unibike Crossfire. Myśle, że w okolicach tej ceny znajdziesz egzemplarz 2012/2013.

Napisano

A jaka różnica między Unbike, a tym Lazaro? Duża różnica ;/ ? Bo ogólnie cena 1,7k zł za Unbike 2013 to troszkę dużo. Jaka więc między nimi różnica?

Napisano

http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3243540891.html

Tu masz Lazaro i w zasadzie to on ma dokładnie to samo, a nawet lepszą kasetę i łańcuch od Unibike. Nic nie przemawia za tym żeby płacić 600 zł więcej za rocznik 2013...

Można by oczywiście się spierać o jakość ramy itd, ale sporo osób nawet tutaj z forum ma ten rower i sobie chwali. Cena jest powalająca i za tyle nie masz nawet co szukać dalej...

Zaczynam powoli pisać jak w reklamie, ale tyle jest tych tematów i wszystkie kończą się tak samo, że trzeba konkretnie :thumbsup:

Napisano

To świetnie, trochę jeszcze czytałem o nim w temacie o tym rowerze i wygląda b.dobrze.

Mam pytanie, warto brać dodatkowo blokadę amortyzatora? Bo to w sumie troszkę bez sensu, jeździć po niemieckich autostradach się będę.

Napisano

Blokada amortyzatora przydaję się, owszem, ale ma sens tylko wtedy jeśli podczas jazdy da się blokować i odblokowywać amortyzator bez zatrzymywania się (a w takich amortyzatorach się właśnie nie da - trzeba się zatrzymać i odciążyć rower).

Tak to zablokujesz, zagapisz się lub zapomnisz odblokować, wpadniesz w dziurę i blokada pęknie i po przysłowiowych "ptokach".

Ustawisz sobie amortyzator na miękko lub twardo wg preferencji i tyle. Blokada typu on/off ma średni sens wg mnie.

Napisano

no i jak do tych trzech ma się omawiany wyżej rower Lazaro? co to za marka?

Lazaro i Kands to jest to samo tylko naklejki inne :teehee: Lazaro Integral z tego tematu to jest to samo co Kands Maestro z Twojego tematu tylko 200 zł mniej i amorek bez blokady. (Ferrini tak samo jakbyś gdzieś się natknął)

Sprzętowo to wszystkie te rowery to jest jeden czort jak widać tylko cena i rama inna.

W sklepach mówią, że Kands/Lazaro to nie marka, bo to oczywiste, że nie nie pochwalą czegoś czego nie mają, a że na dodatek mało znana nazwa. W tym przedziale cenowym marka i tak nic nie zmieni poza ceną za naklejkę.

Napisano

Jedno uściślające pytanie dot tego Lazaro, jeśli w specyfikacji jest amortyzator regulowany to znaczy że mogę go zablokować tak? Tylko że nie mogę zrobić tego podczas jazdy ?

I drugie pytanie , dla mężczyzny o 170 cm wzrostu jaki rozmiar ramy będzie najbardziej odpowiedni ?

Napisano

Jedno uściślające pytanie dot tego Lazaro, jeśli w specyfikacji jest amortyzator regulowany to znaczy że mogę go zablokować tak? Tylko że nie mogę zrobić tego podczas jazdy ?

To oznacza, że amortyzator ma regulację napięcia wstępnego (co to jest? google - hasło SAG), nie ma blokady. Do Twojego wzrostu tylko 17".

Od siebie dodam - posiadam Kands Maestro z blokadą i w codziennym użytkowaniu nie jest to kompletnie potrzebne, zresztą blokada mechaniczna (hydrauliczną blokadę można stosować w trakcie jazdy) jest kłopotliwa bo blokować można tylko poprzez zejście z roweru. Bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...