Skocz do zawartości

[chwyty] krótkie dobre

daka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję dobrych, wygodnych gripów o długości 95-100mm (najlepiej ~50zł max 100/150)

Czy mozecie mi cos polecić?, niestety po przewertowaniu tego co jest dostepne na allegro i w kilku sklepach internetowych nie znajduję nic godnego uwagi jesli chodzi o tę długość.

Napisano

Pytanie co preferujesz, gumę, pianki? Jedne z lepszych i wygodnych chwtów to ESI Grips. Musiałbys wprawdzie do tego interesu dołożyć jakieś 20 zł, ale są to lekkie, porządne i wytrzymałe chwyty. Mófgłbyś sobie łatwo dociąć do preferowanej długości. To nie są typowe pianki, nie odszktałcają się ani nie chłoną wody. Dość dobrze amortyzują w terenie. Poza tym stabilnie się trzymają kierownicy i łatwo sie je czyści. 

Napisano

Pytanie co preferujesz, gumę, pianki? Jedne z lepszych i wygodnych chwtów to ESI Grips. Musiałbys wprawdzie do tego interesu dołożyć jakieś 20 zł, ale są to lekkie, porządne i wytrzymałe chwyty. Mófgłbyś sobie łatwo dociąć do preferowanej długości. To nie są typowe pianki, nie odszktałcają się ani nie chłoną wody. Dość dobrze amortyzują w terenie. Poza tym stabilnie się trzymają kierownicy i łatwo sie je czyści. 

chyba wolę gumowe, ciężko będzie mi się przekonać do piankowych

Napisano

Ja jakieś 2/3 tygodnie temu kupiłem pianki Accenta. Dużo wygodniejsze jak guma. Nie jest to pianka taka jaką znamy z hulajnóg, ale dobra zbita i fajna w dotyku pianka. Długość to 102mm (też potrzebowałem krótkich bo mam krótką kierowcnicę) i dałem za nie 25zł z przesyłką.

Napisano

Ja tam chwalę, bo szukałem akurat max 100mm długości i max do 30 zł więc zadowolony jestem. Wiem, że za dobrą gumę trzeba położyć trochę peklu.

• 3 tygodnie później...
Napisano

waham sie między gumą a pianką, nigdy nie jeździłem z pianką, nie wiem czego się spodziewać. szukam czegoś do jazdy po polnych, leśnych drogach, ok 50 km ;)

Napisano

waham sie między gumą a pianką, nigdy nie jeździłem z pianką, nie wiem czego się spodziewać. szukam czegoś do jazdy po polnych, leśnych drogach, ok 50 km ;)

Ja właśnie przesiadłem się z gumowych na piankowe ESI i był to bardzo dobry wybór. Komfort trzymania jest o niebo lepszy. Nie żałuję wydanych 80 zł, było warto. A tu masz cały wątek o ESI http://www.forumrowerowe.org/topic/127283-chwyty-esi-grips-watek-glowny/

Napisano

chyba wolę gumowe, ciężko będzie mi się przekonać do piankowych

ESI nie są piankowe tylko silikonowe a bliżej im do gumy niż pianki

Napisano

@daka, najlepsze będą ESI. 3 dostępne grubości. Cena najdroższych to 100 zł więc w budżecie.

Wysłane z mojego Dołączona grafika za pomocą Dołączona grafika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...