Skocz do zawartości

[siodełko] dziura w siodełku żelowym

SanFable

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam mega wygodne siodełko żelowe (selle royal), ale pewnego dnia zauważyłem na nim dziurę, możliwe, że ktoś mi przebił czymś ostrym czy coś...

w każdym razie, dziura dosyć mała i nie przeszkadzała więc sprawę olałem ;)

jednak po wycieczce zauważyłem, że ta dziura zaczyna się powiększać, materiał zewnętrzny zaczyna się rwać i odkrywać żel

obecne wymiary tej dziury to kilka cm

jest jakiś sposób na naprawę tego siodełka?

a oryginalnym od krossa to po przejechaniu 6km siodełko czuję 4dni >.> więc fajnie byłoby coś zrobić z tym dobrym :)

Napisano

Jedyny sens to naprawa poprzez kupno nowego siodełka. Przyklejanie łatek nie ma sensu, bo zapewne nie da się tego robić na tyle skutecznie, aby było trwałe.

Napisano

Co to za model siodełka? Mi jedyne co przychodzi do głowy, to pokrowiec, bo łatkę można nakleić na żywicę epoksydową i będzie trzymać, ale będzie szorstkie i nieprzyjemne. Lub łatka a na to pokrowiec. Tylko nie wiem czy to się opłaca, bo mały pojemnik żywicy to pewnie z 15zł, pokrowiec z 25 a takie jak nowe już nigdy nie będzie...

Napisano

Nie polecam naprawy tego typu, gdyż:

1) Żeby spoina wytrzymała pracę siodełka musi być elastyczna, więc wszelkie kleje typu superglut, czy żywica epoksydowa  :blink: zupełnie się nie sprawdzą.

2) Pokrowiec na siodełku obniży komfort jazdy, chyba że jego też przykleisz - co już byłoby zupełnym absurdem

Kup nowe - nie ma sensu. Z mojej strony EOT.

Napisano

No i chyba tak zrobię, pojeżdżę na tym aż się rozpadnie i poszukam czegoś innego, bo fajne pokrowce kosztują część w miarę sensownego siodełka ;)

no i to chyba na tyle, dziękuję za szybkie odpowiedzi :>

Napisano

edyny sens to naprawa poprzez kupno nowego siodełka. Przyklejanie łatek nie ma sensu, bo zapewne nie da się tego robić na tyle skutecznie, aby było trwałe.

a ja takie skleiłem

łatkami z lidla do opon.

odpukać , 2 lata i działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...