Prox Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Cześć, Moje siodełko zaczyna się po bokach przecierać, tak jak i nakładka żelowa. Gdy pedałuję do pracy i z w jeansach, to zaczynają się one także przez to przecierać (powierzchnia siodełka po bokach zrobiła się chropowata). Szukam nowego siodełka do MTB. Wiem, że to kwestia tyłka, ale ja nie mam dużych wymagań. Moje poprzednie było raczej średnio-szerokie, coś takiego: http://allegro.pl/siodelko-ddk-mtb-racing-alien-xp-i3162048347.html Szukam czegoś do 50-60zł. Wiem, że to niewiele, ale nie chcę wydawać kroci. Kiedyś najwyżej zmienię. Polecicie coś dobrego? Nie lubię siedzisk twardych. Kolega ma Selle Comfort bodajże i według mnie to kawałek plastiku z materiałem...
cienkun Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Szukaj siodełka z pokryciem z jednego kawałka materiału, bez przeszyć, wtedy szew dżinsów nie będzie miał o co zahaczać i się tak szybko nie podrze. Jeżeli lubisz miękkość, spróbuj dobrać podobny kształt wśród siodeł żelowych selle royal. W zależności jak bardzo pochyloną pozycję zajmujesz na rowerze, z odpowiedniej grupy, gdyż są one dedykowane do konkretnej pozycji.
provid Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Poszukaj na allegro siodelka Accent Derry kosztuje ok 50zl Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
marekw Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 zaszalej i wydaj 2x więcej łącznie z wysyłką, kup wtb pure v http://allegro.pl/wygodne-mocne-mtb-am-fr-dh-wtb-pure-v-comp-se-340g-i3190336605.html mam takie od 5kkm i zapomniałem że doopę wożę
Prox Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 zaszalej i wydaj 2x więcej łącznie z wysyłką, kup wtb pure v http://allegro.pl/wygodne-mocne-mtb-am-fr-dh-wtb-pure-v-comp-se-340g-i3190336605.html mam takie od 5kkm i zapomniałem że doopę wożę Zaiste! Chyba faktycznie dołożę i kupie takie porządne. Co do Accenta - ma jakieś przeszycia, a ja potrzebuję jednolite. Jak jeżdżę w spodenkach na wycieczki to nie ma problemu, ale do pracy do biura przecież nie pojadę w spodenkach sportowych
kadargo Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Hmmm... a dlaczego nie? A co do WTB, to jest to jeden z najbezpieczniejszych wyborów siodełka.
OdiLV4 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Szczerze mówiąc pierwszy raz widze Accent Derry jako wersje męską, zawsze widziałem tylko damskie Wracając do tematu polecam Accent Veno, jest bardzo wygodne geometrycznie fajnie wykonane Pozdrawiam
porg Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 To na accent derry to nie przeszycia tylko jakieś takie wzorki. Mam, używam, polecam...
Fenthin Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Od WTB można jeszcze rozważyć model Rocket. Jest troszkę węższe.
OdiLV4 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Jeżeli chodzi o siodełka firmy Accent to warto dopowiedzieć że są naprawdę solidnie wykonane. Ładne gładkie szycia i równomierne dokładne naciągnięcie materiału. Ja na swoje złego słowa nie powiem, a sporo ludzi też chwali. WTB również są bardzo wygodne (dla mnie tylko przy szerokie). Pozdrawiam
rowelas Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Do 50 zł można nawet znaleźć siodełka Selle Italia. Widziałem na Allegro ostatnio parę modeli modelu Q-bik poniżej 50 zł. A to naprawdę świetne siodło. No i Selle Italia. Mnie tam kto chce może przekonywać, że są inni producenci siodełek, ale dla mnie istniej tylko Selle Italia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.