Skocz do zawartości

[Epicon + piwoty] Gdzie można dostać ?

intruz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w tytule tematu. Orientuje się może ktoś z forumowiczów, gdzie mogę dostać amortyzator suntour epicon z piwotami ? (chodzi mi o sklep internetowy prowadzący sprzedaż wysyłkową).

Napisano

2i regulaminu

Doszedłem do takich samych wniosków ale postanowiłem zapytać tutaj.

A z innych amorów do 650 PLN z piwotami i 2 komorami powietrznymi co mógłbyś mi polecić ? Skok oczywiście 100 mm.

Napisano

Spinner reason, posiadam i polecam. Tez szukałem i niestety marny wybór pod vki. Padło na spinera i jak na razie jest dobrze ;)

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

praca porównywalna do epicona

Bez jaj, oba pracują kiepsko, ale różnica między raidonen a epiconen jest bardzo odczuwalna, epicon nie zamula jak raidon.

Napisano

Może faktycznie różnica jest odczuwalna, ale jeśli uważasz, że Epicon pracuje kiepsko to chyba nigdy na XCMie nie jeździłeś. Nie każdego stać na SIDa czy Foxa, a pojęcie "kiepskości" jest tu bardzo względne. ;)

Napisano

Szukajcie a znajdziecie :P Znalazłem ciekawą ofertę na RST F1RST z 2012 roku.

http://www.ebay.com/itm/2012-NEW-RST-FIRST-F1RST-MOUNTAIN-MTB-BIKE-CYCLING-Air-Suspension-Fork-Black-/150792443202?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item231bee1542

W sumie po przeliczeniu wychodzi to około 690 PLN. Według mnie niezła okazja, gdyż w PL można go dostać w jednym sklepie za 1200. Co myślicie ?

Napisano

Epicon pracuje kiepsko to chyba nigdy na XCMie nie jeździłeś.

Jeździłem, ba, sam posiadałem kiedyś xcma. Ty twierdzisz, że epicon super pracuje w porównaniu do xcma, bo to prawa, ja twierdzę że na tle sida czy mx pro pracuje kiepsko i to też prawda, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

• Mod Team
Napisano

Szukajcie a znajdziecie :P Znalazłem ciekawą ofertę na RST F1RST z 2012 roku

Porównywalny przebieg, dosiadacze tej samej wagi:

epicon bez wyczuwalnych luzów, Rst klekoce. Sprawdzone nie zasłyszane.

Napisano

Moja waga ~85kg, tarcza 160mm na 180mm wymieniona mniej więcej po 600 km. Obecnie 5,5k km i luzy myśle, że jak od nowości (RST First + 180mm).
Fakt, demon sztywności to nie jest, ale pracą mnie bardziej zachwycił niż epicon.
Drugi raz w cenie poniżej 700zł na pewno bym go wybrał, więcej nie jest według mnie warty (model 2011)

Napisano

Z racji tego że ciężko o dobry amortyzator powietrzny pod v-brake no to chyba się zdecyduję na ten. Bo z innych modeli które są łatwo dostępne to praktycznie jedynie SR Raidon : / Spinner bardzo ciężko dostępny pod pivoty a inne modele podobnie.

Napisano

Nie wiem jak z pracą, ale jeśli podana waga w sklepie jest wagą rzeczywistą to od razu widać, że jest znacznie cięższy niż nowsze roczniki (bo aż 2130g)...

Napisano

Czarny kolor z goleni schodzi . A nie lepiej dać sobie spokój trochę dołożyć i kupić epicona z 2011r. i przejść na hamulce tarczowe ? :)

• Mod Team
Napisano

A nie lepiej dać sobie spokój trochę dołożyć i kupić epicona z 2011r. i przejść na hamulce tarczowe ?

Trochę do amortyzatora, pozostają w budżecie koła i hamulce więc z trochę robi się dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...