becia Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Pogoda na najbliższy weekend zapowiada się zacnościowo. Widzę że Tomek z Devilem szykują coś dłuższego; ja rozmyślam nad czymś krótszym... może by tak w końcu ruszyć na Pszczynę? Na ten moment wiem, że jechałaby Gosisława - ktoś jeszcze? Jeśli jechalibyście w sobotę, to ja się chętnie dołączę
Manitoupower Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Dolanczam sie do was nie mam hajsu na jure Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express
karpik75 Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 Jeśli jechalibyście w sobotę, to ja się chętnie dołączę Będzie nam bardzo miło No właśnie, Pszczyna w sobotę jak rozumie ? Dokładnie Marcin, czas zrealizować plany które pokrzyżowała nam pogoda. Więc formalnie, jeśli pogoda pozwoli (a wszystko wskazuje że powinna być łaskawa), w sobotę ruszamy na Pszczynę Proponuję spotkać się pod Bankiem Śląskim w Piotrowicach ok. 9:45 i wyjechać ok 10. Wypad czysto relaksacyjny, połączony zgodnie z tradycją z ogniskiem i kiełbaską (szczegóły dogadamy na w drodze). Napiszcie czy Wam pasuje. Na ten moment jadą: Gosia, Becia, Devil, Tomek i ja... na 90% pojedzie Grzegorz, czekam na info od Marcina, Dagmary i Michała... oraz reszty świata Becia, nie wiem czy wiesz jak dojechać do Piotrowic, myślę że mogłabyś się zabrać z Katowic z Marcinem (dogadajcie się na PW) Jak zawsze zapraszamy wszystkich. Chętnych proszę o wpis na forum lub na moje PW lub po prostu przybycie na ustalone miejsce o określonej godzinie. Do zobaczenia
Manitoupower Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Panowie jestem po wyprawie w środku nocy z kolesiami z MF-biker team ... zabrałem ich o 24 na hałde za stargańcem koło Panewnik ta dupna w lesie . Masakra jaki klimat jaki offroad . Jak np. nie zauważysz doliny o głębokości bloku 10 piętrowego i unikasz upadku o zjeździe trasą do freeraidu ze skarpy po nocy ... super adrenalina. i w ogóle sama jazda po nocy w lesie coś pięknego kompletnie inny klimat.
karpik75 Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 No to zaszalałeś . Co prawda klimaty typu skoki, strome zjazdy to nie moja bajka, za to jazda nocą - czemu nie. Raz jechałem i było całkiem ciekawie. Mała prośba Tomku, na przyszłość tego typu newsy wstawiaj na forum naszej grupy http://www.forumrowerowe.org/forum/173-bikersi/) do której zapraszam Odnośnie jazdy nocą; chciałbym kiedyś zorganizować nocny wypad. Czytałem gdzieś na forum, że jakaś ekipa pojechała nocą do Pszczyny i wyszło to rewelacyjnie. Myślę że na początek można zrobić coś krótszego - pomyślcie o tym i obgadamy temat w sobotę.
Manitoupower Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Jeszcze niedawno te forum nie dzialalo fajnie Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express
DEVILEK Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Godzina odpowiada, ognisko się zobaczy, bo z Tomkiem planujemy po wypadzie, objazd trasy XC na wyścig. Ewentualnie na niedzielę się to przełoży. A jeśli Becia nie wie jak dojechać, to chętnie Ją pociągnę z centrum Katowic.
karpik75 Napisano 16 Maja 2013 Autor Napisano 16 Maja 2013 Dzięki Marcin, dogadajcie się na PW. Jeśli chodzi o godzinę powrotu, to się zobaczy. Wiem że Becia chciała być w domu ok 19 więc powinno się udać skoro i Wy chcecie być nieco wcześniej.
softnet Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Również zapisuję się na wypad do Pszczyny, w końcu to najlepsza ekipa FR Szczerze mówiąc wolałbym trochę później wyjechać, tak koło 12 (bo piątek ), no ale się dostosuję.
trupek Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Rozumiem, że przez Tychy będziecie jechać? Jeżeli tak to jaką trasą? Jak znajdę czas to chętnie się dołaczę.
DEVILEK Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Przez Tychy owszem. Jeśli chcesz się dołączyć, to na Mąkołowcu, gdzie jest wyjazd z lasu i przystanek autobusu, albo za singlem koło dworca pkp, jak się zjeżdża pod most.
trupek Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Czyli przez ten singiel przejedziecie, później pod most na Tychy - Kobiór i Pszczyna tak? Czy przez Mąkołowiec w stronę Hopa?
DEVILEK Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Singiel, most ( ścieżką rowerową), lasem na Kobiór i Pszczyna.
trupek Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Ok, dzięki za info, postaram się tam zakręcić jeżeli mi pewna rzecz nie wyskoczy.
karpik75 Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 Właśnie spojrzałem na prognozę pogody http://www.pogodynka.pl/polska/katowice_katowice Przenosimy na niedzielę (wygląda znośnie, ale wiadomo jak to z pogodą), czy czekamy na lepsza pogodę?
Manitoupower Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Niewierze tej pogodzie Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express
karpik75 Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 Podejście optymistyczne:) osobiście mam wątpliwości. Średnio mi się widzi jazda w deszczu na takim dystansie, biorąc pod uwagę, że ponoć jakiś remont torów jest i pociągi do Katowic nie jeżdżą, a więc awaryjny powrót pociągiem odpada.
grzegorzkm Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 ja moge na 80% jutro , niedziela odpada na 100%
Manitoupower Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Panowie będzie ladnie Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express
DEVILEK Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Marcin ; lubię Cię i szanuję, ale powiem wprost. Chyba sobie jaja robisz. Nie każdy ma dostęp do kompa w ciągu dnia i może odczytać, co nowego się na forum pojawiło, a w tym wypadku przełożenie terminu. Wracam o godzinie 20, czytam i ... Teraz mam ludziom z BS, ładnie napisać, że nigdzie nie jedziemy, bo prognoza tak mówi ? No spoko, napiszę, ręce mi od tego nie odpadną. W niedzielę choćby było 25C i bezwietrznie, to do Pszczyny nie jadę, nawet jeśli na całej trasie w sobotnią noc położą idealnie gładką nawierzchnię. Każdy pewnie miał jakieś swoje plany, ale jakoś dostosował je do wyjazdu sobotniego. Opady zapowiadają przelotne, co nie oznacza prysznica w czasie drogi.
karpik75 Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 Marcin masz rację, jeśli nie będzie ulewy widzimy się jutro o 10 pod bankiem ING
DEVILEK Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 W takim razie ustalone telefonicznie i tutaj. Jutro się widzimy i jedziemy, o ile z samego rana ( godzina 8 ), nie będzie konkretnie lać, jak to miało miejsce jakiś czas temu. Jeśli możesz Marcin, poinformuj Grzegorza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.