Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z Żor jest tylko niecałe 50km do Ustronia i podobnie do Bielska ;) A tak na poważnie to niestety wszystko jeździ przez Pszczynę, jedynie pociąg Wrocław - Bielsko jeździ przez Żory ale on jeździ raz dziennie, późno wieczorem :P Z Żor jeżdżą Drabasy i Bus Brothery ale tam się z rowerem raczej nie zapakujesz. Pozostaje cisnąć na rowerze :D

Napisano

Tak jak mówisz Lasq, dlatego jakoś przeboleje, to że muszę samochodem jeździć, ale ma to, to do siebie, ze na koniec nie mogę wypić sobie piwka, ale najbardziej boli mnie to, ze zawsze muszę tak planować trasę, żeby kończyć tam gdzie zaczynam... Mam tylko nadzieje, że pojedziecie kiedyś taką trasę :)

A co do tego weekendu, to jednak raczej odpadam, bo nadwyrężyłem nadgarstek i wątpię, żeby doszedł do siebie ;/

Napisano

Kurcze, sprawdzałem połączenia i nie ma nic sensownego z Żor ani do Bielska,Szczyrku,Ustronia,Wisły, czy Brennej, jeśli chodzi o PKP. Nie dość, że nie ma odpowiednich godzin, to jeszcze czas jazdy jest długi, no i z przesiadkami ;/ Jeśli wy nie macie problemu z pociągami to szczerze zazdroszczę ;/

Masz jeszcze opcje podjechania rowerem do Chybia, czyli jakieś 23 km i dalszą podróż pociągiem :thumbsup:

Napisano

Pogoda jest dobra, nie ma co narzekać. Z cukru nie jesteśmy, a i tak nie pada, a jak pada to chwilowo ino. 

Jak tam ustalenia gdzie jedziemy? Beskid Mały aktualny?  :whistling:

Napisano

Wszelkie pogody mówią o deszczu na sobotę, przynajmniej te, które mi się sprawdzają. I tego deszczu ma być dużo. Ja w góry jadę dla przyjemności, a deszcz potrafi czasem odebrać ją całą ;) Niedziela ma być już lepsza. Beskid Mały jak najbardziej :)

Napisano

Dziś w Ustroniu niezły front burzowy był. Zlało mnie konkret, plus za 5min burza z nikąd się wzięła jeszcze  :yucky:

Nieciekawe warunki bd w górach panować jak to nie przeschnie  :verymad:

Napisano

Darek, kierujemy się czerwonym, z małymi poprawkami na Leskowiec, co będzie później to okaże się na miejscu ;)

Pogoda ma być niezbyt ciekawa, za to na majówkę trochę lepszą zapowiadają, także można by jeszcze przemyśleć. 

Natomiast trasę można by taką mniej więcej zrobić http://www.szlaki.net.pl/sesja.php?id[]=240573&id[]=240580&id[]=240585&id[]=240581&id[]=240576&id[]=240671&id[]=240555&id[]=241334&id[]=240693&id[]=240679&skala=1&wyn=2#a

Napisano

A tam Filip ostatnio też Was zlało i jakoś się nie rozpuściłeś ;)

Ostatnio to pikuś był opad w porównaniu z tym co w Ustroniu mnie zastało  :sick:

Czasami tak sobie myślę skąd tyle deszczu na raz może padać i to takim tempem, że ściana to mało powiedziane było!

Napisano

Jak nie będzie padać to choćby na szlakach miało być błota to kostki to jedziemy, przynajmniej fun będzie większy, jak to mówią 'brudne dziecko to szczęśliwe dziecko' :D

Pogoda ma być niezbyt ciekawa, za to na majówkę trochę lepszą zapowiadają, także można by jeszcze przemyśleć. 

Natomiast trasę można by taką mniej więcej zrobić http://www.szlaki.net.pl/sesja.php?id[]=240573&id[]=240580&id[]=240585&id[]=240581&id[]=240576&id[]=240671&id[]=240555&id[]=241334&id[]=240693&id[]=240679&skala=1&wyn=2#a

1 maja i tak bym chciał wyskoczyć, kumpel z roboty jest chętny, być może jeszcze jeden więc jak co to jakaś ekipa na pierwszego już jest :)

Napisano

To jedno mamy ustalone NIEDZIELA wyjazd tym o 8:26 jedziemy  :whistling:

A dokąd ? Bo do Bielska w niedziele nie ma pociągu o 8:26, tylko o 8:28 (TLK) i 8:33(KS)

Napisano

To tym 8:33, ostatnio jechaliśmy tym 8:26 więc nie czaje bazy. Dziś to samo rozkład w Ustroniu mówi 17:33 i 17:57, a jechał 17:44.

Chyba nowy rozkład jazdy pociągów obowiązuje, a stary jeszcze wisi  :P

ps. Zawsze lepiej być te kilka minut wcześniej niż później jak już pociąg odjechał 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...