biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Ktoś dzisiaj chętny na wypad Sosina i okolice ?
MartinH Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam, a jak wygląda u was tempo jazdy? Przeglądam właśnie temat i chętnie bym się z wami kiedyś wybrał, zwłaszcza w góry, ale i Jury też bym chętnie spróbował Tempo jest zróżnicowane, jedni jadą szybciej inni wolniej, czy to pod górę czy w dół, ale zawsze czeka się na wolniejszych
Giskan Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Pytam, bo co prawda byłem już -naście razy w górach, ale i tak mam obawy, czy bym was nie opóźniał, ale skoro tempo macie zróżnicowane, to chętnie się z wami wybiorę Będe śledził temat i czekał aż pojawi sie jakiś termin i miejsce następnego tripu. Pozdrawiam
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Dziś z Ryśkiem mocne 123,78km wyszło w 4:28h czyli 27,71 średnia. Ktoś mówił, że na mtb takie średnie to męczarnia, Ja tego tak nie odczuwam. Rico pamiętaj nie liczy się pierwsze 30km tylko całość dystansu ps. Giskan pewnie sobota lub niedziela wypad będzie
MartinH Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 ps. Giskan pewnie sobota lub niedziela wypad będzie Barania Góra i zjazd niebieskim do Wisły? Dzisiaj pokręciłem po Dolomitach, a po powrocie zrobiłem przegląd ogumienia i tylna opona mówi już papa, niskie ciśnienie plus kamienie i wygląda jakby ją ktoś szorował pumeksem
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Jestem ZA obiema a nawet czterema kończynami, lecz pytanie TV & lodówek nie będzie?
MartinH Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Mniej więcej tak to wygląda, nie ma fot z początku, ale nie chcę Cię przerażać bo to na bank będzie zejście Wygląda interesująco, bardzo technicznie co akurat lubię
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 To żeś szlak wybrał, chyba już wiem o którym początku mówisz. Zejściom MÓWIMY NIE
Giskan Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 W sobotę by mi pasowało , bo w niedziele chciałbym sie wybrać poogladać zawody DH na stożku A jak wygląda u was z dojazdem i powrotem? Jestem z Żor i zawsze dojeżdżam samochodem, więc trasę dobieram tak, żeby skończyć tam gdzie zaczynam.
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 A na Baranią którym szlakiem chcesz jechać? Zjechać tam niestety jeszcze nie ma tej klepki odblokowanej POCIĄG TO DOJAZD TAM I Z POWROTEM
MartinH Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Myślałem o całej trasie Skrzyczne-Malinowska-Barania, ale problemem jest dostanie się na Skrzyczne. Ewentualnie można powtórzyć trasę z zeszłego roku (z Ustronia przez Równicę, Orłową i Salmopol), tylko zamiast zjechać do Węgierskiej Górki, jechać na Baranią
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 To Ja widzę, że Ty Marcin lub nosić rower bardzo Ja niezbyt lubię więc jeśli trasa będzie w takim zarysie, że 40% to znoszenie wnoszenie to Ja odpadam nie kręci mnie to zupełnie
mewek Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Barania od strony Malinowskiej Skały jest w 90 kilku procentach do podjechania. Szlak w kierunku Przysłopu do zjechania praktycznie cały. Moim zdaniem to jedna z lepszych tras w Beskidach, na której można poćwiczyć zarówno kondycję jak i technikę Sama bym się z Wami wybrała na taką trasę, ale u mnie weekendy niestety odpadają.
biker90 Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Trasę dokładnie trza ustalić bo możliwości jest mnóstwo na razie, na Skrzyczne od Lipowej można chyba było się dostać jak się nie mylę, Baranią można od Wisły Czarnej asfalt Przysłop i Barania lub od Malinowskiej Skały jechaliśmy to już kilka razy, kilka wznoszeń rowerów było, czyli ok 30-40% całej trasy to wznoszenie roweru do góry było, a do tego Ty dokładasz niebieski gdzie kilka miejsc jest gdzie zjechać się nie da, no na pewno nie ht, więc ciekawe to nie będzie
blackiwan Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Ja mogę tylko w niedziele i święta, w soboty niestety w robocie.
atizylak Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Mnie też niedziela praktycznie tylko pasuje.
grzegorzkm Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 niebieski z Baraniej bym odposcił , tam trzeba mieć niezłe umiejetnosci żeby na FS zjechać a co dopiero na HT , podjazd na Barania od strony Przysłopu to 2km wciskania roweru po kamykach lub korzeniach , reszta w całości do podjechania. Jeśli mogę zaproponować trase to polecam ze Zwardonia niebieski szlak na Barania , później Malinowska i Przeł. salmopolska a z tamtad albo Wisła asfaltem albo przez Trzy Kopce Wislane. Trasa o tyle fajna ze od Przysłopu można ja modyfikować na rozne sposoby .
PaulinaKatowice Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Jeśli doprowadze rower do porządku do weekendu to też chętnie gdzieś pojade. Bez preferencji sobota czy niedziela .
biker90 Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 A może coś w stylu Międzybrodzia Bialskiego i Żywieckiego, też tam fajne są rejony do jazdy, a nie tylko koło Wisły się kręcić Hrobacza Łąka i podobne tam Beskid Mały Trochę szlaków mają, który wybieramy jak ta opcja przejdzie : http://pl.wikipedia.org/wiki/Beskid_Ma%C5%82y
MartinH Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Beskid Mały to bardzo dobra opcja, tylko trzeba obrać taką trasę aby z/do pociągu było w miarę blisko. Ewentualnie trasa Grzegorza brzmi też ciekawie, z Baraniej na Skrzyczne jeszcze nie miałem okazji jechać, a tam jest kilka fajnych zjazdów
biker90 Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Z Baraniej na Skrzyczne całość jest do zjechania podjechania, jechałem tą trasę w tamtym roku i wsio zjechane i podjechane było, w drugą stronę jest to nie możliwe. Bardziej Beskid Mały za mną chodzi jak mały głód z rana, trochę tam jeździłem, ale w porównaniu z rejonami Wisły i Ustronia to mało
MartinH Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak ktoś chętny na Beskid Mały w ten weekend to zapraszam do tematu '[katowice] wypady w góry. Cz. 2' do wypowiedzi nt. planowanej trasy Ale jak patrzę na pogodę to może to być trudne w ten weekend
Giskan Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Kurcze, sprawdzałem połączenia i nie ma nic sensownego z Żor ani do Bielska,Szczyrku,Ustronia,Wisły, czy Brennej, jeśli chodzi o PKP. Nie dość, że nie ma odpowiednich godzin, to jeszcze czas jazdy jest długi, no i z przesiadkami ;/ Jeśli wy nie macie problemu z pociągami to szczerze zazdroszczę ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.