trupek Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Oni nieraz sami nie znają regulaminu dlatego straszą. Jak do tej pory zawsze podczas kontroli kupiłem bilet bez problemu. Jeden raz był służbista i chciał doliczyć 50 procent ceny za to, że była kasa na stacji odprawy ale odmówiliśmy zakupu po wyższej cenie powołując się na regulamin i strasząc czy za ewentualną kradzież roweru bądź części też będzie odpowiadał no i w końcu sprzedał po normnej cenie. Koleje Śląskie zawsze mają skład rowerowy na tyle co innego w innych przewozach gdzie takowy wagon znajduje się na przodzie składu. Zresztą róbcie co chcecie, ja za ewentualne problemy nie odpowiadam ale na swoim przykładzie mogę śmiało stwierdzić, że nigdy nie miałem nieprzyjemności.
grzegorzkm Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 niebieski jest ciekawszy nie jechałem , mozesz mi powiedziec dlaczego ciekawszy? dla mnie czerwony z Rycerzowej to mega fajny szlak jednak z HT troche ciezko bedzie ps co do biletow , prawie zawsze kupuje w pociagu i nigdy nie miałem problemow , nawet jak jechałem z Katowic 2 tyg. temu szedłem z buta ten szlak, dobrze utrzymany, spokojnie do przejechania na kole prócz tak jak pisał Grzegorz 2 wypychów własnie za Kotarzem - odcinki może 100 metrowe ale strome zle , zielonym nie podjezdzacie na Muncuł tylko na tym skrzyzowaniu gdzie zaczyna sie ten szlak przez chwile asfaltem jedziecie razem z nim , gdy szlak skreca wy jedziecie dalej prosto az zobaczycie droge przez rzeczke po lewej rece (ok 1-1,5 km od skrzyzowania) , droga pnie sie pod lekkim skosem do gory trawersujac Muncuł
Gość Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 siema stacja końcowa to będzie rajcza czy rajcza centrum ? ile jest dopłaty za rower ?
lasq Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 A ja się wkurzyłem, bo dałem rower do wycentrowania kół, dziś odbieram, a przednie kółko jeszcze gorsze niż było. Wcześniej przynajmniej tarcia tarczy o klocki nie było słychać podczas jazdy, a teraz tak co mnie strasznie irytuje. Już nawet zostawić do poprawki nie mogłem bo bym na jutro nie miał roweru, także będę jechał na pokrzywionym, ale jakoś damy radę
erzurum Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 nie jechałem , mozesz mi powiedziec dlaczego ciekawszy? dla mnie czerwony z Rycerzowej to mega fajny szlak jednak z HT troche ciezko bedzie niebieski to fajny singiel, trudniejszy technicznie, masa korzeni ale frajda duża, czerwony jest też fajny ale nudniejszy. Ten niebieski jest dobry szczególnie jadąc z Rycerzowej, bo nie ma wpychu.
MartinH Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 siema stacja końcowa to będzie rajcza czy rajcza centrum ? Jadąc od Bielska to na drugiej Raven, jeśli jesteś chętny to napisz gdzie będziesz czekał, na stacji, czy wbijesz się do naszego pociągu, lasq, wbija się do pociągu, tak? Adi, Paulina, my się widzimy 6:30-40 na dworcu, tak? Jutro mają niby być jakieś przelotne opady, ale z cukru nie jesteśmy, damy radę
erzurum Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 ludzie...kur.. bez tego "tak?" na końcu. Sam znak zapytania wystarczy.
A2i Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Adi, Paulina, my się widzimy 6:30-40 na dworcu, tak? si Marcin zapamiętałeś te wskazówki ?
Gość Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 no jechałbym tym samym pociągiem, wsiadłbym w Katowicach Piotrowicach
MartinH Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 si Marcin zapamiętałeś te wskazówki ? Mam mapę, damy radę
PaulinaKatowice Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 6.30-40 tam gdzie zawsze, będę punktualnie
MartinH Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 ludzie...kur.. bez tego "tak?" na końcu. Sam znak zapytania wystarczy. Wydaje mi się, że tak jest bardziej inteligentnie, tak?
erzurum Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 no właśnie wydaje Ci się ale nie ma co wątku zaśmiecać.
Gość Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 qwa, nie będzie mi dane z Wami jechać akurat dzisiaj zdarzył się śmiertelny wypadek na trasie do Katowic co = 30+ min oczekiwania na komunikację zastępczą, co z kolei spowoduje, że nie zdążę na Wasz pociąg, zakładając, że wogóle wzięli by rower do autobusu
biker90 Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 My za to z Irkiem niezły wypad zaliczyliśmy na Górę Św. Anny, skoro nikt więcej się nie pisał. Trasę mieliśmy ustaloną, ale nowości się nam zachciało czego nie pożałowaliśmy potem korygując trasy tak by poznać tylko troszkę znane tereny A oto relacja z tego dziwnego wypadu: http://gizmo201.bikestats.pl/1014824,Jak-w-ciagu-czyli-Gora-Sw-Anny-i-dziwny-powrot.html
PaulinaKatowice Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Adrianowi, Łukaszowi i Marcinowi bardzo dziękuję za super wypad i towarzystwo - trasa genialna (choć dała w kość) do tego uroku dodawał mix słońca, deszczu i błota . Do następnego! qwa, nie będzie mi dane z Wami jechać akurat dzisiaj zdarzył się śmiertelny wypadek na trasie do Katowic co = 30+ min oczekiwania na komunikację zastępczą, co z kolei spowoduje, że nie zdążę na Wasz pociąg, zakładając, że wogóle wzięli by rower do autobusu Szkoda, że nie udało Ci się dotrzeć, ale na pewno będzie jeszcze okazja )
A2i Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Paulina, Łukasz, Marcin dzięki jakby nie moje OTB to miło bym wspominał całość wyprawy... a w sumie to i tak to była najlepsza wycieczka jak do tej pory, najtrudniejsza na pewno no i też najbardziej wyczerpująca, z opadami, błotem, upadkami itd. co mnie najbardziej cieszy to to, że nie jechaliśmy jednak asfaltem tylko całość w górach po trasach !! poniżej mapka z naszej traski
MartinH Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 niebieski to fajny singiel, trudniejszy technicznie, masa korzeni ale frajda duża, czerwony jest też fajny ale nudniejszy. Ten niebieski jest dobry szczególnie jadąc z Rycerzowej, bo nie ma wpychu. Trudny technicznie owszem, trudniejszym szlakiem jeszcze nie jechałem/pchałem, jeśli ktoś przejeżdża początek od Rycerzowej to kłaniam się nisko. Mnie włączyła się blokada typu wąski singiel z mega korzeniami i kilkusetmetrowy uskok z prawej strony, później już było przejezdne, gdyby nie wycinka, dlatego mniej więcej w połowie wbiliśmy się na czerwony, który był dla nas lepszy bo jechało się praktycznie cały czas z fajnym dłuższym zjazdem na Przeł. Przegibek, gdzie Adrian zaliczył OTB Ogólnie wyprawa fajna gdyby nie deszcz, który złapał nas tuż przed Wielką Raczą, co w połączeniu z zimnem, mokrymi korzeniami, możliwością nie zdąrzenia na pociąg i kontuzjami spowodowało, że zjechaliśmy żółtym do Rycerki, co w sumie okazało się dobrym rozwiązaniem bo amortyzator zaczął dziwnie pracować domagając się serwisu. Ale na kiedyś na pewno ten szlak dokończymy Nasza trasa, od ok. 10 km bo Endo zgłupiało -> http://www.endomondo.com/workouts/239286387/5799208
A2i Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Trudny technicznie owszem, trudniejszym szlakiem jeszcze nie jechałem/pchałem, jeśli ktoś przejeżdża początek od Rycerzowej to kłaniam się nisko. ...a dodatkowo obecnie trasa ta jest zamknięta z powodu wycinki drzew... rowery trzeba było czasem przerzucać przez przeogromne pnie przewróconych na trasę drzew :/
lasq Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Ja też dziękuję wszystkim za mega trip, dawno się tak dobrze nie bawiłem w górach - jednak samemu to nie to sama zabawa co w grupie. Było świetnie i wymagająco, trochę poobijany jestem teraz, ale o to chodzi (no i Adrian mimo wszystko bardziej obity chyba - mam nadzieje, ze z kolanem wszystko ok? ). A z Bielska wracałem do domu 1,5 godziny, potem już w całkowitych ciemnościach. Uratowała mnie wbudowana w telefon latarka, która robiła mi za przednią lampkę. Tylnej nie miałem, wiec jak słyszałem auto to zjeżdżałem do rowu i modliłem się żeby mnie nie rozjechało Edit: Adrian, Marcin - podrzućcie jakieś foty Nasza trasa, od ok. 10 km bo Endo zgłupiało -> http://www.endomondo...9286387/5799208 3200 przewyższeń, grubo Jak coś to ja mam prawidłowego GPXa jak chcesz, bo jednak się zapisał: http://www.endomondo.com/workouts/239304621/8877365
A2i Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 (no i Adrian mimo wszystko bardziej obity chyba - mam nadzieje, ze z kolanem wszystko ok? ). Łukasz wszystko "prawie" OK przeżyję
MartinH Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Fotki z dzisiaj https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/5918380712049076785?tab=wq
grzegorzkm Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 swietny wypad , warunki jak to w gorach , raz pogoda a raz deszcz , mimo wszystko trasa bardzo ładna i wymagajaca . gratuluje. aha fotki super
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.