Gehemones Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Jak w temacie - jak te kasety wypadają jeśli chodzi o trwałość/jakość wykonania, czy jest różnica w komforcie przerzucania, czy poprostu w tej grupie cenowej jest obojętne którą się kupi
CzikO Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Zapomnij o tym chłamie SunRace i kup shimano HG50-51. Miałem kiedyś i od samego początku była wiotka, szybko złapała luzy i jakość materiałów użytych do budowy koronek to chyba trochę twardsze od alu.
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2013 To nie taki chłam SunRace robi dobre komponenty.
Dibo Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 nie straszcie mnie bo kupiłem na ten sezon korbe suport i kasete sunrace'a
tobo Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Mam styczność z kasetami tej firmy w najniższym oferowanym przez nas rowerze szosowym. Kaseta ma 8 biegów. Jakość pracy przeciętna, zmiany biegów niezbyt precyzyjne. Ja kupiłbym kasetę Shimano.
Dibo Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 już kupiłem:) mam korbę i kasetę driven nmx, to ich przednajwyższa półka zobaczymy jak wreszcie wiosna się pojawi jak to śmiga, kaseta podejrzanie podobna do kaset srama.
Gehemones Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedzi, nie będę więc ryzykował - kupuję na tygodniu CS-HG51
Mod Team Puklus Napisano 7 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2013 Najlepsza opcje chyba w tych pieniądzach.
Saggi Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie będę zakładał nowego tematu. Sprawa wygląda następująco. Posiadam kasetę deore HG50-9. Kupiłem nowy łańcuch i po wymianie na 6-8 biegach przeskakuje, przerzutka wyregulowana. Na zimę uznałem, że nie będę zmieniał kasety i w śniegu śmigałem z wyłączeniem powyższych biegów. Nastał, więc czas na wymianę kasety. Jako, że krucho z kasą i nie uśmiecha wydawać mi się na taką samą, gdyż wystarczyła mi na ok 2,5 tys. km na 2 łańcuchach. Pomyślałem o tańszej alternatywie w postaci http://allegro.pl/kaseta-tri-diamond-9rz-11-32t-klasy-deore-i3141186319.html . Oczekiwania jeden sezon ok 2,5-4 tys. km. Może jakieś inne sugestie.
MokryxD Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Weź lepiej niższy model Shimano. CS-HG30?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.