Skocz do zawartości

[Kaseta] SunRace CSM66 czy Shimano CS-HG51

Gehemones

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie - jak te kasety wypadają jeśli chodzi o trwałość/jakość wykonania,

czy jest różnica w komforcie przerzucania,

czy poprostu w tej grupie cenowej jest obojętne którą się kupi :icon_question:

Napisano

Zapomnij o tym chłamie SunRace i kup shimano HG50-51. Miałem kiedyś i od samego początku była wiotka, szybko złapała luzy i jakość materiałów użytych do budowy koronek to chyba trochę twardsze od alu.

Napisano

Mam styczność z kasetami tej firmy w najniższym oferowanym przez nas rowerze szosowym. Kaseta ma 8 biegów.

Jakość pracy przeciętna, zmiany biegów niezbyt precyzyjne. Ja kupiłbym kasetę Shimano.

Napisano

już kupiłem:) mam korbę i kasetę driven nmx, to ich przednajwyższa półka zobaczymy jak wreszcie wiosna się pojawi jak to śmiga, kaseta podejrzanie podobna do kaset srama.

Napisano

Nie będę zakładał nowego tematu. Sprawa wygląda następująco. Posiadam kasetę deore HG50-9. Kupiłem nowy łańcuch i  po wymianie na 6-8 biegach przeskakuje, przerzutka wyregulowana. Na zimę uznałem, że nie będę zmieniał kasety i w śniegu śmigałem z wyłączeniem powyższych biegów. Nastał, więc czas na wymianę kasety. Jako, że krucho z kasą i nie uśmiecha wydawać mi się na taką samą, gdyż wystarczyła mi na ok 2,5 tys. km na 2 łańcuchach. Pomyślałem o tańszej alternatywie w postaci  http://allegro.pl/kaseta-tri-diamond-9rz-11-32t-klasy-deore-i3141186319.html . Oczekiwania jeden sezon ok 2,5-4 tys. km. Może jakieś inne sugestie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...