Skocz do zawartości

[1300 zł] MTB dla dziewczynki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę kupić rower dla córki do jazdy po lesie i drogach gruntowych. Córka ma 150 cm wzrostu i nogę 70 cm. Rower ma być na kołach 26" i z ramą 15 - 16". Po przejrzeniu oferty producentów wytypowałem takiego Unibika UNIBIKE ROWERY 2013 BYDGOSZCZ - MOVE . Czy w takiej kwocie (1300 zł) można znaleźć coś z lepszym osprzętem?

Napisano

W takim rowerze tarcze 48X38X28 to lekkie nieporozumienie.

Rower generalnie do jazdy rekreacyjnej, bardzo spokojnej, bez większych, czy raczej mniejszych szaleństw. Przy większej eksploatacji wolnobieg będzie utrapieniem.

Coś w tym stylu mój syn dostał w tamtym roku od Kands'a za chyba 500 zł :) No może trochę naciągnęłem bo ma dużo gorszy amortyzator, ale pozostały osprzęt porównywalny.

Ile ta latorośl ma wiosen?

Napisano

11. Od zeszłego roku zaczęliśmy jeździć trochę ambitniej po lasach (podjazdy, zjazdy, trochę korzeni i luźnych nawierzchni) i córcia załapała bakcyla. Z synem mamy Krossy (ja Levela A2 a syn Juniora S) i córka na Arkusie Panda trochę nie daje rady za nami.

Na Kandsa też patrzyłem, ale modelu Energy 900 (tylko ten występuje z ramą 15"), nie ma w wersji z ramą damską,, a przy męskiej może być jeszcze problem z przekrokiem.

Napisano

Bardzo ciekawa propozycja, tylko obawiam się o przekrok - czy mógłbyś zmierzyć wysokość od podłoża do ramy jakieś 10 - 15 cm za siodełkiem w kierunku kierownicy. Korba jakie ma blaty - ile zębów?

Napisano

Bardzo ciekawa propozycja, tylko obawiam się o przekrok - czy mógłbyś zmierzyć wysokość od podłoża do ramy jakieś 10 - 15 cm za siodełkiem w kierunku kierownicy. Korba jakie ma blaty - ile zębów?

Nie jestem pewnien czy dochodza do Ciebie moje prywatne wiadomości więc napiszę tutaj.

Korba ma 42/32/22 zęby.

Górna rura 15 cm od rury podsiodłowej znajduje się na wysokości 68cm od podłoża.

Przesyłam również linka do tabeli gdzie znajduje się geometria tejże ramy.

Pozdr

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wybór padł na Northteca Sowelo model 2012. Nad Unibikiem Move ma przewagę korbą - blaty ma 24-34-42, amor XCM, przednią przerzutkę Altus i kasetę zamiast wolnobiegu. Myślę, że rower jest zdecydowanie godny polecenia w kategorii jakość/cena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...