Skocz do zawartości

[1500-2500zł] MTB/XC lub Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi forumowiczami, jako że jestem tu nowy. Witam Was serdecznie!

Mam 182/183cm wzrostu, ważę ok. 80kg. Jeżdżę sporo po utwardzonych drogach i lasach, ale też nie stronię od trudniejszego terenu, czyli kamieni, korzeni i piachu. Jeżdząc po mieście lubię zeskoczyć sobie z wyższego krawężnika bądź mniejszych schodów lub murku. Teoretycznie cross byłby dobrym wyborem, ale nie wiem czy obręcze i amortyzator wytrzymają ostrzejszą jazdę. Przeglądając oferty sklepów rowerowych i czytając fora dowiedziałem się o 29er'ach i nie ukrywam, że spodobała mi się idea dużego koła w rowerach MTB. Może byłby to swego rodzaju złoty środek pomiędzy "zwykłym" góralem, a crossem. Dokupiłbym drugą parę cieńszych opon z mniej agresywnym bieżnikiem i chyba rower dałby sobie całkiem nieźle radę na asfalcie i szutrowych drogach?\

Tak czy inaczej w oko wpadło mi kilka rowerów:

Kross B6 2012 - Level B6 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Northtec Cayon 2013 - Rowery 2013 MTB 29″

Northtec Gravity 2013 - Rowery 2013 MTB 27,5″

Kona Mahuna 2012 - Kona Mahuna - 29ers - Rowery

Z crossów ciekawy jest Unibike Viper, a z MTB 26" np. Kross A6.

Wiem, że większość rowerów ma cenę w górnych granicach moich widełek kwotowych, ale jakby udało się znaleźć coś przyzwoitego za mniej niż 2000zł to byłbym zadowolony.

Napisano

Mam możliwość kupna Krossa B6 z 2012r. za 2700zł z wysyłką, ale dostępny jest tylko w rozmiarze 18". Zastanawiam się czy przy moim wzroście rama nie będzie za krótka. Przymiarka przez zakupem jest niemożliwa, bo rower jest już trudno dostępny. Znalazłem też B6 w rozmiarze 20" (realnie 19,5"), ale cena wynosi 3000zł i też nie mam pewności, że rama będzie odpowiednia.

Napisano

Rower kupiony - wybór padł na Rometa Jolene 2. Wydałem dużo mniej niż zamierzałem, a dostałem znacznie więcej niż się spodziewałem. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...