BuyBike Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Witam, mam pytanie, gdyż nigdzie nie mogłem tego znaleźć na forum. Czy korby truvativ w systemie "2 piece crankset" czyli chodzi mi o zintegrowaną oś suportową. Czy do takich korb, tej właśnie firmy, będą pasowały suporty shimano z zewnętrznymi łożyskami np. BB51, BB70 itp. Z góry dziękuję za odpowiedź.
bartnik Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 nie będą lewy koniec osi i korba Truvativ/Sram ma zupełnie inną budowę niż shimano
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 nie będą lewy koniec osi i korba Truvativ/Sram ma zupełnie inną budowę niż shimano Sorki ale tu chyba chodzi o kompatybilność łożysk zewnętrznych a te nie mają różnych zakończeń i owszem będą pasować shimano czy też truvativ.
bartnik Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 nie będą - nie chce mi się tłumaczyc. mam 2 rowery w jednym shimano w drugim truvativ i wierz mi suporty są zupełnie inne. obejrzyj zdjęcia. poczytaj w sieci o standardach suportów napisalem o roznicy osi, bo z tego wynika niekompatybilność suportów
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 nie będą - nie chce mi się tłumaczyc. mam 2 rowery w jednym shimano w drugim truvativ i wierz mi suporty są zupełnie inne. obejrzyj zdjęcia. poczytaj w sieci o standardach suportów napisalem o roznicy osi, bo z tego wynika niekompatybilność suportów To znaczy, że oś truvatiwa ma inną średnicę niż shimano?
tobo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Średnica gniazda osi z lewej strony jest inna niż z prawej dla Truvativa, siemano ma jednakowe. Suport do Truva/Srama musi być kompatybilny (w przypadku zamienników) lub oryginalny Srama. Strona prawa chyba 24 a lewa 22 mm.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Średnica gniazda osi z lewej strony jest inna niż z prawej dla Truvativa, siemano ma jednakowe. Suport do Truva/Srama musi być kompatybilny (w przypadku zamienników) lub oryginalny Srama. Strona prawa chyba 24 a lewa 22 mm. To ciekawe. Widzisz czytałem tutaj: http://www.wrower.pl/sprzet/mechanizm-korbowy,5445.html i nic takiego nie piszą. Pisze wręcz, że są identyczne po za oczywiście różnicą wielopustu ale z łożyskami nie ma nic wspólnego Z kolei ten drugi model różni się szerokością łożysk. ja mam korby sh FC545 i nie sądziłem że wkład z łożyskami jest inny dla truvativa. No ale pewnie wiesz co piszesz.
tobo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Z lewej strony wychodzi wielowypust, częściowo, jego początek "siedzi" w gnieździe lewego łożyska suportu. Część osi o jednakowej średnicy 24 mm kończy się w miejscu gdzie styka się ona od wewnątrz z łożyskiem. Identyczność rozwiązania polega na stosowaniu zewnętrznych łożysk i osi zintegrowanej z ramieniem korby. Korba siemano zamontowana w suporcie nie ma luzu, bez względu na to czy drugie ramie jest zamontowane; sram ma luz dopóki lewe ramię nie zostanie zamontowane i dokręcone.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Z lewej strony wychodzi wielowypust, częściowo, jego początek "siedzi" w gnieździe lewego łożyska suportu. Część osi o jednakowej średnicy 24 mm kończy się w miejscu gdzie styka się ona od wewnątrz z łożyskiem. Identyczność rozwiązania polega na stosowaniu zewnętrznych łożysk i osi zintegrowanej z ramieniem korby. Korba siemano zamontowana w suporcie nie ma luzu, bez względu na to czy drugie ramie jest zamontowane; sram ma luz dopóki lewe ramię nie zostanie zamontowane i dokręcone. Oczywiście masz rację. Amerykańce chcą się różnić od Japońców. Czyli nie da się tych dwóch pożenić. W każdym razie ja jestem za shimano w tej technologii z łożyskami zewnętrznymi.
tobo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Tu nie chodzi o różnienie się tylko chyba raczej o prawa patentowe. Wszystko ma plusy i minusy. Sram jest na jedną śrubę, siemano wymaga specjalnego narzędzia. Małe łby śrub łatwiej wyrobić (imbus 5 mm). W ferworze walki łatwiej zapomnieć o dokręceniu śrubek siemano a przez to spowodować problem. Wkłady sramowskie wydają się być trochę trwalsze od siemano ale za to droższe, w mniejszej ilości wersji. Do siemano jest więcej zamienników. Mam drugą korbę sramolca i jak na razie nie mam zastrzeżeń.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Tu nie chodzi o różnienie się tylko chyba raczej o prawa patentowe. Wszystko ma plusy i minusy. Sram jest na jedną śrubę, siemano wymaga specjalnego narzędzia. Małe łby śrub łatwiej wyrobić (imbus 5 mm). W ferworze walki łatwiej zapomnieć o dokręceniu śrubek siemano a przez to spowodować problem. Wkłady sramowskie wydają się być trochę trwalsze od siemano ale za to droższe, w mniejszej ilości wersji. Do siemano jest więcej zamienników. Mam drugą korbę sramolca i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Tylko z tego co czytam to właśnie lewe ramie truvativa często łapie luzy. a jakiego to specjalnego narzędzia wymaga shimano, zakłada się korbę dociska dwie śrubki i gra.
Fenthin Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 U mnie luzów brak, natomiast żywotność oryginalnego suportu Truvativa nie zachwyciła. Pół roku i nadawał się tylko do śmieci. Po zmianie na Accenta zero problemów. W przypadku Shimano musisz jeszcze zlikwidować luzy takim oto kluczykiem: klik Stąd osobiście wolę rozwiązanie Truvativa. Jeden imbus i święty spokój.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 2i Tak tak kluczyk ten posiadam choć i bez tego specjału obejść się można. Dosuwa on jedynie korbę max do suportu chociaż wystarczy to ręcznie zrobić i o luzach nie ma mowy, w każdym razie na ramieniu korby z czym często borykają się właściciele truvativów i mocowania isis. Luz na całym korbowodzie powstanie jak padną łożyska. Na razie brak.
Fenthin Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Stery też po prostu dopychasz? System Shimano działa dokładnie na tej samej zasadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.