Skocz do zawartości

[łańcuch] przeskakuje

said

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem rowerowym amatorem. Mój problem to przeskakujący łańcuch z ząbka na ząbek, przy mocniejszym nacisku na pedał - to bardzo uciążliwe. Wcześniejszy łańcuch wytrzymał 500km, następnie wymieniłem go w okolicach października, i tak przez zime stał. Tylne zębatki zmieniałem na nowe pół roku temu. I teraz co, kupić nowy łańcuch, czy coś innego zrobić.. ?

• Mod Team
Napisano

a powiedz jakie to sa komponenty model łańcucha i kasety ewentualnie wolnobiegu ? skoro skacze musisz wymienić komplet czyli kaseta + łańcuch albo załozyć stary łańcuch.

Napisano

Jedyne szczegóły które pamiętam to, że Shimano.. Jazde traktuje jako sposób na wolną chwilę, stąd ta ogólna niewiedza. Starego łańcucha brak.

• Mod Team
Napisano

oj pół roku ... ale ile km temu ? ja np jeden łańcuch zajechałem w 2 miesiące inny mam 2 lata ... wszystko zależy jak sie użytkuje i jakiej jakości dana cześć jest.

Napisano

Tak, wiem, wiem, jeszcze wcześniejszy wytrzymał 1,5 miesiąca, ale wtedy zrobiłem ponad 500km (ćwiczyłem), na tym niecałe 100km + cała zima w garażu. Choć mało istotne - załączam foto. Dodatkowo łańcuch wydaje mi się luźny...

1006745m.jpg[/img]

• Mod Team
Napisano

Był mym bardziej zadowolony oglądając zebatki a nie podłogę no ale :P poza tym jeżeli to jet przełożenie na którym jeździć otrzymujesz słowną naganę :P nie jeździ sie na tak skrajnych przełożeniach :P

Troszkę poważniej - zrób ładne ostre zdjęcie.

Napisano

Witam... U mnie podobny problem ale tylko na pierwszym biegu przeskakuje... Dodam,że niedawno wymieniłem łańcuch tylną kasetę i tylną przerzutkę... Czy może to problem z bębnem.... Pozdrawiam

Napisano

Dziś z elementami trawy.

1006746.jpg[/img]

Skacze na wszystkich niestety. Korba wydaj się być w dobrym stanie, choć już troche przejechała,

• Mod Team
Napisano

Zęby wydają sie być ok ... a co to za łańcuch ? bo śmierdzi mi strasznym no namem ? Łańcuch jest dożo ważniejszy niż sama kaseta.

• Mod Team
Napisano

ja zawsze i każdemu polecam connexa, 800 idzie za 50zł kupić, a taniej to zależy. w każdym bądź razie ten lancuch dorównuje innym za 100zł pytanie zy warto kupować łańcuch w obecnej sytuacji i ile masz kasy do wydania.

Napisano

A ja mam takie pytanie, z innego punktu widzenia, czy przerzutka jest dobrze wyregulowana? Bo jak zaciąga w którąś stronę to wtedy łańcuchy też sobie skaczą:D

• Mod Team
Napisano

Na 10 rzędowcach póki co sie nie znam ale nie widzę powodów by nie działał i był gorszy od innych poprzednich wersji. Ogniwa są takie samej konstrukcji wiec powinien być równie pancerny jaki inne modele.

Napisano

A ja mam takie pytanie, z innego punktu widzenia, czy przerzutka jest dobrze wyregulowana? Bo jak zaciąga w którąś stronę to wtedy łańcuchy też sobie skaczą :D

ciepło , gorąco....

he he

ty masz źle przerzutkę załóżoną

nic nie wymieniaj, popraw przerzutkę

potrzebna ci profilowana nakrętka do niej co w hak wchodzi

Napisano
Na 10 rzędowcach póki co sie nie znam ale nie widzę powodów by nie działał i był gorszy od innych poprzednich wersji. Ogniwa są takie samej konstrukcji wiec powinien być równie pancerny jaki inne modele.

A czy Connex będzie lepszy/wytrzymalszy od dotychczasowego Shimano CN-HG74 ?

• Mod Team
Napisano

Ogólnie connexy sa lepsze od shimano ( lepsze - wytrzymalsze na rozciąganie i łapanie luzu na sworzniach) wiec myślę ze tak. No ale nie sprawdzisz to sie nie dowiesz. No i connexy mają dobra spinkę w zestawie.

Napisano

Ok, czyli zakupić tą część, zamontować dobrze i cieszyć się jazdą bez wymiany innych części..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...