Skocz do zawartości

[Sztyca] Mega problem

Emcio153

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam niestety mam nietypowy problem ze sztyca i licze na jakies sensowne propozycje lub porady posiadam rame z wyslizganym otworem na sztyce orginalnie jest 31,6 lecz jak wkładam taka sztyce to ona lata za mocno wiec trzeba wstawic 31,8. Teraz pytanie zależy mi na wdze czy nie mozna jakosc scisnac rama carbon bo cztyłem ze za rozciagacze to takich problemów a czy sa sciagacze zeby znów było 31,6. Czy lepiej kupic reduktor z 31,8 który waży z tego co wycztałem 20g na 27,2 ? . Czy moze macie jakieś inne pomysły jak z tym problemem sie uporac lub moze ktoś już miał taki problem ?.

Napisano

może trochę pójście na skróty, ale wsadź kawałek puszki po piwie, albo zyletki. Działa ekstra. jak kupisz reduckję to trzeba będzie cieńszą sztycę i całość straci na sztywności.

Napisano

Myślę że ten środek nie pomoże. Najrozsądniej byłoby kupić reduktor. 20 gram to nie tragedia. Podkładanie sztycy blaszkami moim zdaniem trochę ryzykowne. A karbon nie jest plastycznym materiałem także ściskanie rury podsiodłowej raczej nic nie da.

Napisano

Ja złapie temat z drugiej strony ...

Sztyca którą wkładasz ma zmierzone 31,6 mm czy ma oznaczenie 31,6 ?

Jakość produktów na rynku jest różna co tyczy się miedzy innymi trzymania wymiarów ...

Pozdro

Napisano

Moim zdaniem tylko redukcja wchodzi w gre jeżeli chcesz żeby to było zrobione porządnie i niechcesz żeby rama w miejscu mocniejszego ściśnięcia nie pękła! To karbon! gdyby to była stal to można ściskać ile wlezie.

Napisano

Według mnie kombinujesz trochę pod górę. Średnio między sztycą 27,2 a 31,8 o tej samej długości masz różnice 20g więc zysk słaby tym bardziej, że będziesz musiał użyć reduktora więc pewno na jedno wyjdzie. Chociaż oglądając aluminiowe sztyce Thomsona sztyca 31,6 x 410mm jest lżejsza od 27,2 x 410mm o jakieś 42g wiec reguły nie ma. Problem jest taki, że ciężko o dobrą sztyce w tak mało popularnym rozmiarze jak 31,8. Ten specjalny smar jest spoko tylko sztyca musi być dopasowana. Przy za małej nic nie da, szkoda ramy no i tego smaru używa się tylko z karbonem czyli sztyca i rama muszą być z węgla.

Napisano

Ja złapie temat z drugiej strony ...

Sztyca którą wkładasz ma zmierzone 31,6 mm czy ma oznaczenie 31,6 ?

Jakość produktów na rynku jest różna co tyczy się miedzy innymi trzymania wymiarów ...

Pozdro

Tak mam zmierzone suwmiarka ma 31,6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...