rdawid Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam OStatnio cos mi sie stalo z rowerem i nie mam pojecia co. Chodzi mi o to , ze cos strzelilo w rowerze i teraz jest taki problem, iz nie chce jechac , ale pedaluje , po prostu nie ma napedu , przerzutka tylna chodzi , wiec nie wiem co to moze byc. Jak myslicie?? prosze o szybka odpowiedz Pozdrawiam
Blue Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Po takim opisie to nikt ci nic nie poradzi. PRzeczytaj regulamin zapoznaj sie z zasadzami pisania nowych tematow!
Ecia Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Zapoznaj się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW - nazwa tematu była nieprawidłowa i nie ten dział Pozdrówko porządkowe . PS. A łańcuch ci się czasem nie zerwał ?
IBNZ Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 jak przerzutka tylna chodzi to łancuch mysle jest ok. Ale moze kaseta się kręci po bębenku?
rdawid Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 Jesli chodzi o lancuch to jest ok. Chodzi mi o to , ze jak krece pedalami to nie jade. OPrzerzutka z tylu mi sie tylko kreci i tyle. Po prostu nie ma napedu , wiec co to moze byc?? jak myslicie??
Blue Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 ale co pedały sie obracaja? korba dziala? wolnobieg/kaseta sie kreci czy nie? Mis ie wydaje ze cos z wolnobiegiem ...
rdawid Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 Tak , korba sie kreci wszystko jest ok tylko przerzutka tylnia sie obraca a nie ma napedu. Sam nie wiem co to moze byc.
Robert Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 nie bardzo rozumiem określenie przerzutka tylna się kręci chyba mówisz o kasecie (taka piramidka z zębami ) ?? jeżeli ona się kręci to strzelił Ci wolnobieg.
rdawid Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 Tak takie piramidki W jakiej one moga byc cenie , mam taka , ze ta pierwsza (jedynka) jest podnieasiona o jakies 3 pozycja do gory jak dwojka. W jakiej one moga byc cenie?? Czyli mam qpic cala kasete?? razem z zebatkami??
Blue Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 EeeE? 1 podniesiona o 3 do gory <rotfl> trafil ci sie jakis bubel widzialem cos takiego w 1 krossie . Zalezy czy masz wolnobieg czy kasete, na ile biegow itp. Tylko ze jest jeszcze taka mala moliwosc ze piasta sie w tylnym kole zwalila i dlatego tak jest... :]
rdawid Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 Sam nie wiem co to jest , mam 7 biegow ale bylem zadowolony z tej kasety czy tam z tego wolnobiegu. Już teraz nie jestem ;( a ile moze stac taki wolnobieg albo kaseta , jak odkrecic ta kasete i ile moze stac piasta?? Z gory serdeczne dzieki ze ze mna wytrzymujecie Pozdro
Blue Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Najprosciej idz do rowerowego niech ci to zdiagnozuja, najprawdodpoboniej masz wolnobieg albo bedzie trzeba wymienic piaste albo wolnobieg i tyle. Powinno sie zamknac w 30-40zł, bo zapewne masz rower magnum z tych slabszych modeli.
LeeS Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 mam taka , ze ta pierwsza (jedynka) jest podnieasiona o jakies 3 pozycja do gory jak dwojka. Moze chodzi o Shimano megarange ? Tam jedynka jest wyzej jak dwojka A moze ci lancuch spadl a ty panikujesz ( joke )
Putek Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Wolnobieg masz na pewno megarange i wydaje mi się ze coś jest z nim właśnie nie tak, na pewno nie jest to kwestia przerzutki łancucha i moze nawet piasty, wolnobiegi sa wkrecane na piaste i nie kreci sie razem bebenkiem tak jak kaseta tylko na swoim wlasnym mechchanizmie sie kreci (tak mi sie wydaje ale moge byc w błędzie) i coś w tym całym mechnizmie wolnobiegu ci sie spier....ło, także chyba tylko to należało by wymienić Pozdrower
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 na pewno zapadki połamałeś w wolnobiegu. To jest do naprawienia ale trzeba się znać na tym Kup sobie taki sam jak miałeś i git http://www.allegro.pl/item99971366_wolnobi...ge_14_34t_.html
UFO Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Tez mi sie wydaje ze wolnobieg szlak trafil. Albo krecisz pedalami nie w te strone ) Najlepiej bedzie jesli pojedziesz do slkepu rowerowego i im pokazeszz ten rower. A wolnobieg ( jakis godny w miare) kupisz od 50 zeta
Dinsdale Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 a w wersji oszczędnościowej - za podstawowy wolnobieg shimano 14-28 zapłacisz 20pln. POdejrzewam że sam go nie wymienisz, więc przed zakupem pojedź do serwisu (skoro i tak się będziesz musiał tam udać) i niech Ci powiedzą czy to na pewno wolnobieg
rdawid Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Napisano 24 Kwietnia 2006 Juz wszystko jest okey. Polamana byla zapadka, ale zmiescilem sie w 10zł Dzieki za rady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.