zakol13 Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Witam, mam takie krótkie pytanie. Otóż kilka dni temu w rowerze górskim (typowym makrokeszu) używanym jako rower zimowy, aby nie tyrać głównego, przerzutka została zmielona przez koło. Nie zauważyłem, że przerzutka była z jakiegoś powodu wykrzywiona i podczas wrzucania większych koronek, wózek wpadł w szprychy. Hak został wygięty, a po mojej próbie wyprostowania otwór na śrubę mocującą przerzutkę zrobił się jajowaty i nie da się wkręcić owej śruby. Przeszukując allegro w celu nabycia nowej przerzutki, znalazłem coś takiego: SHIMANO RD TZ50 TYLNA PRZERZUTKA NA HAK TOURNEY CT (2961814021) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Czy taki patent spasuje do mojego roweru? Wnioskuje, że montuje się tą przerzutkę w tym samym miejscu co koło i nie wymaga ona sprawnego haka, czy dobrze myślę? Pozdrawiam
miti09 Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 jeśli przerzutka jest ok to polecam kupić coś takiego http://allegro.pl/hak-przerzutki-do-ram-bez-haka-hn-3314-i3020140651.html
zakol13 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 niestety przerzutka nie przeżyła zdarzenia. Pogięta w kilku miejscach :/
Bartosz111 Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Mam acere m360 po ok 200km w stanie bdb, jeżeli chcesz zmienić przerzutke
rzezniol Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Z tą kombinacją może się zdarzyć tak że nie będzie działać idealnie . Po pierwsze haki do ram bez haka przystosowane są do bardziej poziomych haków kół ... Po prawidłowym założeniu takiego haka do ramy z hakiem (za dużo tych haków) może się nie dać założyć koła. Hak do ramy bez haka potrzebuje miejsca w hakach koła aby go zamocować by się nie obracał przy każdym zdjęciu koła. Ponad to hak zakładasz za lub przed aktualnym mocowaniem co może (ale nie musi) spowodować że przerzutka nie ogarnie wszystkich zębatek. Widzę ze rama jest stalowa ... kupiłbym hak do ramy bez haka i udał się do magika ze spawarka i szlifierką celem zlecenia wspawania nowej końcówki haka ... Pozdro
zakol13 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 o widzisz, dzięki za porady, chyba zrobię tak jak sugerujesz ze wspawaniem nowego haka.
Didi Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Jest prostszy sposób. Kup przerzutkę pasującą do tego haka a w miejsce tego jajowatego otworu dopasuj śrubę z nakrętką coś w tym rodzaju http://allegro.pl/sruby-i-kominy-alu-do-blatow-korb-srebrne-i3017923773.html lub dopasuj zwykłą śrubę z nakrętką i ją przytnij na pasującą długość, i po sprawie. Ewentualnie rozwierć otwór na lekko większy tak żeby był centryczny i wtedy dopasuj śrubę żeby nie było luzów. Ja zrobiłem podobnie u siebie ze śrubami w sztycy pod siodłowej bo rozwaliłem gwint przez za mocne dokręcenie śrub.
rzezniol Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Moja wyobraźnia szwankuje ... nic z tego nie pokumałem daj jakieś foto Pozdro
Didi Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Dobierasz coś takiego Grafika Google Lub http://www.roadstyle...a4e654fb0e2.jpg i do niej pasującą nakrętkę. Dobierasz taką śrubę z nakrętką tzn odpowiednia grubość tak by wchodziła dość ciasno i docinasz na długość tak żeby śruba przechodziła na wylot przez otwór żeby można było tam nakręcić nakrętkę , następnie wkładasz ją w miejsce oryginalnej ale nie wkręcasz w ten zniszczony otwór tylko w niego wkładasz i nakręcasz nakrętkę dociągasz i po sprawie. Mam nadzieję że teraz trochę bardziej zrozumiale. Chciałem zrobić fotkę moich śrub w sztycy pod siodłowej ale są tak schowane że nie da się zrobić dobrej fotki bez odkręcania siodełka. Po prostu ta nakrętka zastępuje twój zepsuty gwint w otworze haka ramy.
rzezniol Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Teraz moja wyobraźnia zadziałała / twój opis stał się jaśniejszy ... Mówisz aby wywalić śrubę którą mocuje się przerzutkę do haka i skręcić przerzutkę z uszkodzonym hakiem za pomocą śruby z nakrętką W poprzednim poście zamotałeś trochę tymi śrubami do korby. Twoje rozwiązanie ma jak najbardziej szanse się sprawdzić... jak hak jest jeszcze wystarczająco sztywny ... jak wiadomo wygięcie i prostowanie osłabia metal. Pozdro
Didi Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 No właśnie nie wiadomo jak "wiotki" jest ten wyprostowany hak. Ale wspawanie nowego też może się nie sprawdzić bo po tym zabiegu i tak ten hak trzeba będzie lekko dogiąć czyli go osłabić.
Mod Team Puklus Napisano 18 Lutego 2013 Mod Team Napisano 18 Lutego 2013 Nie zaszkodzi wkręcić starej ośki z tylnej piasty bo ma tak sam gwint, może sie stary naprawi.
Didi Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Nie jestem pewien czy nagwintowanie otworu tą samą średnicą da pozytywny skutek, większą tak ale nie taką samą jaka była poprzednio.
Mod Team Puklus Napisano 18 Lutego 2013 Mod Team Napisano 18 Lutego 2013 To jest stal nie aluminium jak sie oś wkręci to i przerzutka sie będzie trzymać
zakol13 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 Nie zaszkodzi wkręcić starej ośki z tylnej piasty bo ma tak sam gwint, może sie stary naprawi. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem. Natomiast pytanie jeszcze takie: oryginalnie miałem przerzutkę Shimano RD-TY22, czy Shimano Tourney RD-TZ50 spasuje? przerzutka jest bardzo tania, a przy tym rowerze koszty chce maksymalnie obniżyć, bo szosa pochłania spore fundusze
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 Chodzi o to że ten gwint w ramie od przerzutki jest taki sam jak w osi 10mm z tylnej piasty shimano. i można tam ta oś wkręcić, jako że oś jest hartowana a przynajmniej powinna będzie twardsza od haka i może go wyprostować. Co do przerzutki na tył proponuje jako budżetowe rozwiązanie TY 18.
Didi Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Warto sprubować ale jak się z otworu zrobiło spore "jajo" to nic to nie da.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.