fester Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem super sprzęta, Meride Dirt Kick UMF i mam następujący problem. Dziś zauważyłem, że podczas jechania, odkręca mi się pedało od dołu, chciałem je dokręcić, ale jak je dokręce to się po jakimś czasie jazdy znowu odkręca Myśle oddać rower do sklepu na gwarancje, ale nie wiem, może niekoniecznie. HELP! Z góry thx za odpowiedzi Pzdrower
maczan Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 poprosze troche jaśniej bo nie rozumiem jak może się dokręcać pedało od dołu..
Putek Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Nie zrozumiałem za bardzo ale wydaje mi sie że pedały Ci się odkrecaja:D:D Pierwsze słysze o takim czymś bo gwinty w pedałach i korbie są tak zrobione że przy pedałowaniu powinny się dokręcać. Dziwne... Oo
sebekfireman Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Zapewne chodzi o odkręcające się ramię korby. Ja sobie kiedyś radziłem z tym tak: - kawałek drewienka (deska) przykładamy do ramienia korby - walimy w to drewienko kilka razy młotkiem - dokręcamy śrubę
fester Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 No właśnie, chodzi mi o odkręcające ramię od korby. U mnie jest tak że podczas jazdy jakoś mi się odkręcają, dziwne... Ale poradziłem sobie już z tym, na chama dokręciłem tą śrubke i jest git Pzdr
kermittt Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Poki mozesz to idz do serwisu bo to nic nie pomoze. Niedlugo zrobi sie to samo. W makrokeszu jak mialem juz spory luz i skoczylem dosc wysoko to mi sie z kwadratu zrobilo kolo <lol2>
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.