vitesse Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 nie napisales jakie to bicie 1 mm 2 mm czy 5mm ? do 2 mm dał bym sobie spokoj jesli wieksze to prostowac mozna jedynie zebatki, ale ze masz na wszystkich to jest dziwne, korba sie musiala przewrocic czy cos w ten desen i zebatki ulegly pokrzywieniu
Seba4 Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Na 100% ramiona korby są proste i nic z nimi nie trzeba robić. Jeśli chodzi o zębatki to tak jak już wcześniej pisałem, posiada bicie po to by ułatwić zmianę biegów. Thedoc - nic się nie przejmuj, wszystko jest tak jak być powinno.
kasperek Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Regulacja przerzutki to podstawa. I na koniec (możecie mi wrzucać ile chcecie...) jeżeli to nie pomoże wymiana łańcucha na węższy. A twierdze tak ponieważ sam kiedyś doświadczyłem podobnego problemu.
Mod Team Puklus Napisano 18 Lutego 2013 Mod Team Napisano 18 Lutego 2013 Szczerze powiedziawszy pierwszy raz słyszę żeby korba alivio miała bicie i tegoż wymagała ...
Bop3 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Również pierwszy raz słyszę o tym żeby korba powinna mieć bicie, może suport jest nierówny i to nic nowego, jeżeli ktoś słyszał o planowaniu mufy suportu to wie o czym mówię. pod linkiem technologia naprawy nierównego suportu http://narty-rowery-snowboard-skitoury-serwisoweporady-krakow.net/technologie-rowery.html
Mod Team michuuu Napisano 18 Lutego 2013 Mod Team Napisano 18 Lutego 2013 W tym przypadku planowanie mufy nic nie da. Jak by nie była nierównoległa to nie są łożyska zewnętrzne tylko suport w całości, jak się wkręca jedna i druga strona to jest git. Jeżeli nakrętka jest niedokręcona to w ramach luzu na gwincie będzie wachlowała. Sprawdź stan gwintu w mufie.
wojszat95 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Sprawdź to co podał michuuu to raz, a dwa przecież na to może składać się wiele czynników.Jaki stan tylnej przerzutki ? Uważam, że choćby luzy na wózku tylnej przerzutki mogą dawać takie efekty.
kasperek Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 A tak w ogóle to mógłbyś napisać jaką masz ramę, przerzutki...
Seba4 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Jeśli już zeszło na te biedne zębatki, to czy mógłby ktoś polecić jakąś tanią zębatkę 34-36z ale właśnie żeby była prosta ? Aktualnie mam jakąś z Truvativa i też ma to bicie, a przy napinaczu mi to bardzo przeszkadza. Przepraszam za offa ale nie chciałem zakładać specjalnie nowego tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.