Skocz do zawartości

[napęd] bicie nowej korby

Thedoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie napisales jakie to bicie 1 mm 2 mm czy 5mm ? do 2 mm dał bym sobie spokoj jesli wieksze to prostowac mozna jedynie zebatki, ale ze masz na wszystkich to jest dziwne, korba sie musiala przewrocic czy cos w ten desen i zebatki ulegly pokrzywieniu

Napisano

Na 100% ramiona korby są proste i nic z nimi nie trzeba robić. Jeśli chodzi o zębatki to tak jak już wcześniej pisałem, posiada bicie po to by ułatwić zmianę biegów. Thedoc - nic się nie przejmuj, wszystko jest tak jak być powinno.

Napisano

Regulacja przerzutki to podstawa. I na koniec (możecie mi wrzucać ile chcecie...) jeżeli to nie pomoże wymiana łańcucha na węższy. A twierdze tak ponieważ sam kiedyś doświadczyłem podobnego problemu.

• Mod Team
Napisano

W tym przypadku planowanie mufy nic nie da. Jak by nie była nierównoległa to nie są łożyska zewnętrzne tylko suport w całości, jak się wkręca jedna i druga strona to jest git.

Jeżeli nakrętka jest niedokręcona to w ramach luzu na gwincie będzie wachlowała.

Sprawdź stan gwintu w mufie.

Napisano

Sprawdź to co podał michuuu to raz, a dwa przecież na to może składać się wiele czynników.Jaki stan tylnej przerzutki ? Uważam, że choćby luzy na wózku tylnej przerzutki mogą dawać takie efekty.

Napisano

Jeśli już zeszło na te biedne zębatki, to czy mógłby ktoś polecić jakąś tanią zębatkę 34-36z ale właśnie żeby była prosta ?

Aktualnie mam jakąś z Truvativa i też ma to bicie, a przy napinaczu mi to bardzo przeszkadza.

Przepraszam za offa ale nie chciałem zakładać specjalnie nowego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...