johnycage Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Na początku pragnę się ze wszystkimi powitać Oto moja historia w kilku słowach: przeprowadzam się do mieszkania na trzecim piętrze z dużą loggią, także w końcu mogę pokusić się o zakup jednośladu bez większych obaw o jego szybką utratę. Potrzebuję roweru głównie do dojazdów do pracy 9 km w jedną stronę w dużym mieście oraz do sporadycznych dłuższych wycieczek za miasto. Generalnie chciałbym wydac jak najmniej pieniędzy (chyba nikogo to nie dziwi ). Z tego powodu nie jest dla mnie przeszkodą zakup roweru używanego w dobrym stanie, na którym byłbym w stanie pojeździć kilka sezonów bez większych nakłądów finansowych. Kwota maksymalna jaką mogę wydać to 700 zł, zdaje sobie sprawę, że za tę kwotę nie mogę się spodziewać cudów, aczkolwiek mam nadzieję że uda mi się nabyć przyzwoitą maszynę. Dogadałem się z jednym sprzedawcą na nowego LAZARO SENATORE V4 za 950 zł, jest to dobra cena? Generalnie zakup tego roweru za tę kwotę to ostateczność, bardzo liczę że forumowi wyjadacze znajdą w gąszczu aukcji internetowych używany rower porównywalny z LAZARO mieszczący się w moim budżecie. To tyle moich wypocin. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za porady.
krism4a1 Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Nie wiem w jakiej specyfikacji znalazleś ty, ale ja znalazłem za 890PLN: Lazaro Senatore V4 W jaki sposób chcesz docierać do tej pracy? Ja jeżdżę LAZARO INTEGRAL, ale 10km do pracy wyrabiam w jakieś 20min. więc raczej tempo treningowe. (biorąc pod uwagę trasę przez miasto i to że to nie szosówka) Ten Senatore ma inną geometrię, choć dalej dużo mu brakuje do trekkinga, więc jeśli chcesz tylko przejechać przez miasto do pracy powiedzmy nie inwestując w laikry, spd itp. to musisz jeszcze zainwestować w błotniki, oświetlenie, ewentualnie bagażnik. Jak to wyjdzie? jakieś pojęcie da ci rower w moim profilu.
johnycage Napisano 12 Lutego 2013 Autor Napisano 12 Lutego 2013 Specyfikacja LAZARO o którym pisałem przedstawia się następująco: LAZARO aluminiowa AL.-6061T 19" lub 21” SR-SUNTOUR NEX 4110 regulowany SHIMANO ALIVIO SHIMANO ALTUS FD-191 SHIMANO ACERA dwu-dźwigniowe 3 x 8 (rowery w rozmiarze 19" manetki w kolorze srebrnym, rowery 21" w kolorze czarnym) SHIMANO aluminiowe SHIMANO FCM-311 ramiona 175mm NECO na łożyskach maszynowych PROMAX V-brake aluminiowy PROMAX V-brake aluminiowy SHIMANO ALIVIO HG-41 KANDS MAXX aluminiowe wzmacniane dwukomorowe SHIMANO aluminiowe, uszczelniane, SZYBKOZAMYKACZE VADER anatomiczne CST 28” 700 x 38C szosowo terenowe ZOOM aluminiowy typu a-head ZOOM profilowana ZOOM aluminiowa 13,7kg 24 speed Podpórka, koszyk bidonu, błotniki Jak widać nieco się różni od tego co podrzuciłeś, możesz mi powiedzieć coś więcej o tych różnicach nie bardzo się znam na tym. Ten o którym pisze błotniki ma mieć w komplecie. Podejrzewam, że moja średnia prędkość w dojeżdzie do pracy będzie się wahała w okolicach 20 km/h także tempo raczej żółwie
krism4a1 Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Kaseta HG-50 vs HG-41 (delikatne lepsza) mech korbowy SHIMANO FCM-191 vs FCM-311 (311 sporo lepsza) reszta identyczna średnia 20km/h (na GPS lub liczniku) - to nie jest żółwie tępo
3143k4r2 Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Polecam Cannondale Bad Boy'a albo Specialized San Francisco. Czasem da sie je kupic w fajnych cenach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.