Manitoupower Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Witam mam pytanie posiadam przod shimano slx. Wczoraj zauwazylem ze lancuch dziwnie mi na skrajnych srodkowych przelozeniach ociera o przednia przezutke. Poopserwowalem chwile naped podczas pracy i zauwazylem ze w jednym miejscu srodkowa tarcza jest delikatnie wygieta moze milimetr tak jakby ktos ja udezyl ale powinna byc mocna dodatkowo niemialem zadnej gleby i stoji on w piwnicy tam nie ma go jak ubic. Zastanowilo mnie jeszcze jedno. Przy czyszczeniu napedu sciagam lancuch i odkrecam 4 srubami najwieksza tarcze srodkowa jest luzna ale nie sciagalna bo przeszkadza korba ale umozliwia ja wyczyscic jak i najmniejsza. Czy moglem jakos ja wygiac lub niedokrecic srob bo od zewnatrz maja imbus ale od wewnatrz dziwna wkladke gdzie nawet plaski srubokret nie styke wiec palcem dociskam i probuje dokrecic . Moze niedokrecona, chodz nie stwierdzielm luzow, moglem zgiac ja podczas jazdy ? Przepraszam za interpunkcie. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
beskid Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Sprawdź jeszcze raz dokręcenie wszystkich śrub. Byś może któraś nie weszła prawidłowo i stąd lekkie bicie blatu.
Manitoupower Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Dziekuje za pomoc okazalo sie ze nie mozna zlozyc blatow w pozycji jak sie chce gdyz sa tam takie jakby nity i na nie wyciecia . Trzeba ustawic blaty w odpowiedniej pozycji i wtedy skrecic albo beda te nity przeszkadzac i wtedy tarcza srodkowa bedzie troche wygieta Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
dovectra Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 tarcze są profilowane stąd jedyne słuszne położenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.